Αρχή > PCM Reviews > Adventure > Hans Christian Andersen: The Ugly Prince Duckling
Γράφει ο Ανδρέας Παρασκευάς Τσουρινάκης
Απο το τεύχος 215 του PCMaster

Ποιο παιδί δεν αγαπάει τις ιστορίες με τα ξωτικά, τις νεράιδες, τα trolls, τα goblins, τις πριγκίπισσες και τα συναφή; Πόσα παιδιά στην Ευρώπη και όχι μόνο μεγαλώνουν χωρίς να ακούσουν έστω μία από τις εκπληκτικές ιστορίες του H.C Andersen; Και πραγματικά μου προκαλεί έκπληξη πώς είναι δυνατόν όλα αυτά τα χρόνια να μην έχει ασχοληθεί κάποιο άλλο adventure στα σοβαρά με το εμπνευσμένο έργο αυτού του μεγάλου Δανού δημιουργού.

Το παιχνίδι από τη φύση του απευθύνεται πρωτίστως σε παιδιά από ηλικίες 5-7 και πάνω και με την προϋπόθεση πως ξέρουν καλά Αγγλικά. Την ίδια στιγμή, όμως, απευθύνεται και σε μεγάλους, με την προϋπόθεση να τους αρέσουν ανάλογες ιστορίες και ακόμη καλύτερα να εξακολουθούν να κρύβουν ένα παιδί μέσα τους. Επειδή και οι δύο τελευταίοι παράγοντες ισχύουν σε μένα, αλλά και επειδή, όπως έχω δηλώσει επανειλημμένα, προτιμώ αυτά τα settings (των φανταστικών, δηλαδή, κόσμων, όπως συνέβαινε και με τα King's Quests), το παιχνίδι κυριολεκτικά με ξετρέλανε. Μιλώντας με κάθε ειλικρίνεια, είχα να νιώσω ανάλογα συναισθήματα από την εποχή του Amerzone και του πρώτου Syberia. Χαλαρώστε και αφεθείτε στη δύναμη των ιστοριών του μεγάλου Andersen και η μαγεία του θα σας απορροφήσει τόσο πολύ, ώστε, πριν προλάβετε να συνειδητοποιήσετε τι σας συμβαίνει, θα έχετε βρεθεί στο μαγικό κόσμο του παιχνιδιού, έχοντας ξεχάσει οτιδήποτε άλλο συμβαίνει γύρω σας.

Τι να πρωτογράψει κάποιος για το σενάριο του παιχνιδιού; Αναφέρω και αλλού, πως όταν ρωτήθηκε ο H.C Andersen αν θα γράψει κάποια στιγμή την αυτοβιογραφία του, απάντησε λέγοντας: «Μα έχει ήδη γραφτεί, είναι το ‘Ασχημόπαπο’.»

Στο παιχνίδι παρακολουθούμε τον H.C. Andersen μπροστά στο περίφημο «κουκλοθέατρό» του, να γράφει και να διηγείται μία ιστορία, στην οποία πρωταγωνιστεί ο ίδιος!

Να ξεκαθαρίσω από την αρχή πως η ιστορία μας δεν ακολουθεί το ομώνυμο παραμύθι, αλλά είναι επηρεασμένη από μία σειρά έργων του. Ετσι, στην εξέλιξη της ιστορίας υπάρχουν στοιχεία και αναφορές από τις εξής ιστορίες του:

The Tinderbox (1835)

The Little Mermaid (1836)

The Wild Swans (1838)

The Swineherd (1842)

The Ugly Duckling (1845)

The Shepherdess and the Sweep (1845)

The Little Match Seller (1846)

Το παιχνίδι εξελίσσεται στην Κοπεγχάγη το 1820. Στα 15α γενέθλιά της, η πριγκίπισσα έχει το δικαίωμα, και το εξασκεί, να βγει έξω από το παλάτι, παρά την απόλυτη αντίρρηση του πατέρα της, που διαβλέπει τους κινδύνους που παραμονεύουν. Ψηλομύτα και ξεροκέφαλη, νομίζει πως όλος ο κόσμος είναι δικός της.

Εσύ, ο νεαρός Hans Christian Andersen, είσαι ένα 14χρονο φτωχό αγόρι που θα προσπαθήσει να βρει το δρόμο του στο μονοπάτι της ζωής. Φτάνεις στην Κοπεγχάγη, όταν συμβαίνουν μερικά πολύ αξιοσημείωτα γεγονότα.

Εκείνες τις μέρες ο μοχθηρός Master of Darkness προσπαθεί να φέρει σε πέρας το διαβολικό σχέδιό του. Παραφυλάει και όταν σε μία ηλίθια κίνησή της η πριγκίπισσα «καταστρέφει» την μαγική προστασία του παλατιού, την απαγάγει και, με τη βοήθεια των trolls, τη φυλακίζει. Τώρα πια, ο στόχος του είναι να εξολοθρεύσει το βασιλιά και να μετατρέψει τη γη σε ένα κόσμο των trolls, του σκοταδιού και της καταστροφής.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
7575
%%
Ανάπτυξη:  Not Available
Έκδοση:  The Adventure Company
Διάθεση:  Online
Είδος:  Adventure
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Pentium 4 1.6GHz, 512MB RAM, κάρτα γραφικών μ...