Αρχή > PCM Reviews > Adventure > Secret Files 2: Puritas Cordis
Ατμόσφαιρα - Δράση - Γρίφοι

Η ατμόσφαιρα του Secret Files 2: Puritas Cordis είναι αρκετά καλή, και σ' αυτό συμβάλλει τόσο το μυστήριο του τι, τελικά, κρύβεται πίσω απ΄ όλα αυτά που συμβαίνουν όσο και με τον τρόπο που αυτά παρουσιάζονται. Ο σχεδιασμός του παιχνιδιού στον τομέα αυτό είναι, κατά τη γνώμη μου, εξαιρετικός.

Η δράση του παιχνιδιού είναι αρκετά πλούσια και μ' ένα έξυπνο και σχεδόν τηλεοπτικό τρόπο θα σε μεταφέρει από τη μία τοποθεσία στην άλλη, εναλλασσόμενη ανάμεσα σε όσα συμβαίνουν στη Nina και στον Max. Οι αλλαγές αυτές θα γίνονται κυριολεκτικά πριν συμβεί κάτι τραγικό στους δύο κεντρικούς χαρακτήρες, κάτι που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό σε σημαντικές τηλεοπτικές σειρές («Spooks», «NCIS», κ.α). Αυτή η συνεχής εναλλαγή ανάμεσα στα δρώμενα που βιώνουν οι δύο χαρακτήρες, αυξάνει κατακόρυφα την ένταση και το μυστήριο που κυριαρχεί στο παιχνίδι. Προς το τέλος και όταν πια θα έχει αποκαλυφθεί τι πραγματικά συμβαίνει στην ιστορία αυτή, οι δύο κεντρικοί χαρακτήρες θα βρεθούν ξανά μαζί σ' έναν αγώνα με αντίπαλο τον χρόνο για να γλιτώσουν πρώτα τη ζωή τους, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο. Συνολικά στο παιχνίδι θα χειριστείς κατά διαστήματα τέσσερις διαφορετικούς χαρακτήρες, τους Bishop Parrey, Nina, Max και Sam.

Οι γρίφοι του παιχνιδιού βασίζονται κατά 90% στη χρήση αντικειμένων του inventory ή των περιβαλλόντων χώρων, παρουσιάζουν, όμως, σημαντικές ανισομέρειες. Υπάρχουν μερικοί γρίφοι που είναι ιδιαίτερα έξυπνοι, κατά τη γνώμη μου πάντα, και αρκετοί που με τίποτε δεν καταλαβαίνεις τι θέλει ο σχεδιαστής του παιχνιδιού να κάνεις. Σε 2-3 περιπτώσεις έφαγα πολλές μέρες για να καταλάβω τι στο καλό πρέπει να κάνω με όλα αυτά που υπήρχαν γύρω μου. Η ένστασή μου στο σημείο αυτό έχει να κάνει με το εξής. Αρκετοί γρίφοι μοιάζουν σαν ο σχεδιαστής του παιχνιδιού να είχε συναρμολογημένο από πριν «κάτι», να το διαλύει σε δεκάδες κομμάτια και να σου λέει: «βρες τι υπάρχει εδώ και ανασύνθεσέ το»! Συγγνώμη, αλλά τα adventure games δεν πρέπει να λειτουργούν έτσι. Θα μπορούσα να αναφέρω συγκεκριμένα παραδείγματα, αλλά η βαλίτσα θα πήγαινε μακριά. Σ' ένα review που διάβασα, σχολιάζεται τελείως αρνητικά ο γρίφος με τον πίθηκο, από τους πιο έξυπνους για μένα, με το επιχείρημα «πώς είναι δυνατόν να τρώει ένα φρούτο και να κοκκινίζουν τα πόδια του;». Ο συντάκτης αυτός προφανώς δεν κατάλαβε τίποτε. Απλώς βάφεις με χρώμα το αγαπημένο φρούτο του πίθηκου, ώστε όταν αυτός το πάρει για να το φάει, τα χέρια του να «χρωματιστούν». Μετά όταν τρέχει, καθώς οι πίθηκοι κινούνται χρησιμοποιώντας και τα τέσσερα άκρα τους, τα χέρια του αφήνουν στο έδαφος αποτυπώματα από αυτό το χρώμα. Απλά πράγματα...

Συνολικά το Secret Files 2: Puritas Cordis είναι ένα αρκετά καλό adventure. Παρά τα προβλήματα που παρουσιάζει σε κάποιους γρίφους του, θα σας προσφέρει αρκετές ώρες ιδιαίτερα ευχάριστης ψυχαγωγίας.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
8080
%%
Ανάπτυξη:  EA
Έκδοση:  Deepsilver
Διάθεση:  Not Available
Είδος:  Adventure
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Pentium 3 στα 800MHz/αντίστοιχο Athlon, 512MB R...