Αρχή > PCM Reviews > Shooting > Call of Juarez: Bound in blood
Γράφει ο Αλέξανδρος Γκέκας
Απο το τεύχος 239 του PCMaster

Κακώς δεν έχουμε δει περισσότερα video games με θεματολογία την Αγρια Δύση. Μιλάμε για το τέλειο setting: βία, ατμόσφαιρα, cool χαρακτήρες και αμερικανική χροιά. Το παράξενο είναι ότι, όπως συνέβη στον κινηματογράφο με τα ιταλικά σπαγκέτι γουέστερν, έτσι και στο χώρο των video games οι πιο αξιόλογες προσπάθειες προέρχονται από χώρες που ουδεμία σχέση έχουν με την Αγρια Δύση! Η πολωνική εταιρεία Techland, μετά το εξαιρετικό Call of Juarez, μας δίνει τώρα το επόμενο σημαντικό western FPS, το Call of Juarez: Bound In Blood. Για να δούμε, λοιπόν, τι είναι το Bound In Blood; Καλό, κακό ή άσχημο;

Οι τρείς αμίγκος

Ο χώρος του video gaming συναγωνίζεται σε κλισέ αυτού των ταινιών γουέστερν και ένα από αυτά λέει ότι «σημασία πάνω απ’ όλα έχει το gameplay». Πράγματι, κανένας μας δεν θα διαφωνήσει ότι το διασκεδαστικό gameplay είναι αυτό που θα κρίνει αν ένα παιχνίδι είναι καλό ή κάτω του μετρίου, αλλά τα πραγματικά σπουδαία games είναι αυτά που δείχνουν την απαραίτητη προσοχή και σε άλλους παράγοντες. Εμφαση στη λεπτομέρεια, πετυχημένη ατμόσφαιρα, καλά γραφικά και ενδιαφέρον σενάριο είναι η συνταγή της επιτυχίας! Είμαστε, λοιπόν, στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι το Bound in Blood περιέχει αυτά τα στοιχεία σε σημαντικό βαθμό.

Πρωταγωνιστές της ιστορίας μας είναι τρία αδέρφια, ο William, ο Thomas και ο Ray. Ο William, ο μικρότερος σε ηλικία, είναι ιερέας, κάθετα αντίθετος με τις βίαιες μεθόδους των αδερφών του, και προσπαθεί να τους επαναφέρει στο σωστό δρόμο, ενώ λειτουργεί και ως ο αφηγητής του παιχνιδιού. Ο Thomas είναι καρδιοκατακτητής, προτιμά τη μάχη από μεγάλες αποστάσεις και είναι ιδιαίτερα ευκίνητος. Τέλος, ο Ray, αναμφίβολα η προσωπικότητα που ξεχωρίζει, είναι βίαιος, δυνατός, με φονική ακρίβεια σε κοντινές αποστάσεις και θα μπορούσε άνετα να παίζει αμυντικό χαφ στον ΠΑΟΚ! Το σενάριο ξεκινά στην εποχή του εμφύλιου πολέμου των ΗΠΑ, όπου τα αδέρφια πολεμούν με την πλευρά των Νοτίων. Κάποια στιγμή αποφασίζουν να αγνοήσουν τις εντολές του διοικητή τους και να επιστρέψουν στο πατρικό τους, για να το προστατέψουν από τις επιθέσεις των Βορείων. Ο εν λόγω διοικητής το παίρνει… κατάκαρδα και ορκίζεται να τους κυνηγήσει μέχρι να λογοδοτήσουν για την προδοσία τους. Αργότερα, στην ιστορία μπαίνει ένας μυθικός θησαυρός, μία εντυπωσιακή Μεξικάνα και πολλοί, μα πάρα πολλοί σκοτωμοί! Παρόλο που και τα τρία αδέρφια έχουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας, στο παιχνίδι μπορούμε να παίξουμε είτε με τον Thomas είτε με τον Ray.

Αν έχετε παίξει το Call of Juarez, θα καταλάβατε ότι το Bound In Blood είναι prequel. Μέσω αυτού του παιχνιδιού, θα δούμε την πορεία του Ray από μισότρελο ληστή, εκτελεστή και μισάνθρωπο σε… μισότρελο ιερέα, εκτελεστή και μισάνθρωπο! Ο μεγαλύτερος έπαινος που έχουμε να αποδώσουμε στο Bound In Blood είναι ότι καταφέρνει να αποδώσει απόλυτα την ατμόσφαιρα της Αγριας Δύσης, αυτής της τόσο αντιφατικής εποχής. Υπάρχει άφθονη βία, αλλά και προσήλωση στη θρησκεία. Γίνονται φόνοι για ψύλλου πήδημα, αλλά ταυτόχρονα τηρούνται ευλαβικά διάφοροι «κώδικες τιμής». Υπάρχουν άτομα που προσπαθούν να μην προκαλέσουν κακό, αλλά κανείς δεν είναι πραγματικά αθώος. Παίζοντας το Bound In Blood, νιώσαμε σαν να συμμετείχαμε σε μία αντίστοιχη ταινία, κάτι που ενίσχυσαν οι πολύ προσεγμένες ομιλίες και τα ατμοσφαιρικά σκίτσα που συνδέουν τα διαφορετικά κεφάλαια. Με βάση όσα είδα στο παιχνίδι, δε θα εκπλαγώ αν πάω στην Πολωνία και δω ότι υπάρχουν σαλούν και είναι όλοι καουμπόηδες! Μπράβο στην εταιρεία για την άψογη απόδοση της Αγριας Δύσης.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
stratos*
Παιχνιδάρα αλλά μου έλειπε αυτό το ΄κάτι΄ διαφορετικό και πιο χαλαρωτικό που είχε το πρώτο Call of Juarez.
16/01/2014 23:42
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
8080
%%
Ανάπτυξη:  Not Available
Έκδοση:  Ubisoft
Διάθεση:  Not Available
Είδος:  Shooting
Παίκτες:  Not Available
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Επεξεργαστής Intel Pentium 3 στα 3,2GHz ή Du...