Η ομάδα χτίζεται στην προετοιμασία...

…και ο στρατιώτης στο κέντρο εκπαίδευσης! Λέμε τώρα… Προτού ασχοληθείτε με οτιδήποτε άλλο στο Arma 2, η πρώτη επιλογή σας θα πρέπει οπωσδήποτε (προσέξτε: ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ) να είναι το Boot Camp. Εκεί θα βρείτε αρκετά διαφορετικά στάδια εκπαίδευσης, από τη βασική ενημέρωση για τον τρόπο που επιλέγονται και γεμίζουν τα όπλα, μέχρι το χειρισμό επίγειων και εναέριων οχημάτων, καθώς και από τον τρόπο απόδοσης εντολών σε μία συγκεκριμένη ομάδα, μέχρι την πλήρη διοίκηση ενός ολόκληρου στρατεύματος! Αν επιχειρήσετε να ξεκινήσετε την campaign ή (θεός φυλάξοι!) το multiplayer, χωρίς να ολοκληρώσετε πρώτα όλη τη βασική εκπαίδευση, θα προσγειωθείτε πιο ανώμαλα από επικοντιστή αν δεν υπήρχε στρώμα! Εμείς κάναμε το καθήκον μας και σας προειδοποιήσαμε, οπότε δεν φέρουμε καμία ευθύνη αν πανικοβληθείτε και βάλετε τα κλάματα.

Τα βασικά στοιχεία του Arma 2 δεν είναι ιδιαίτερα πολύπλοκα και θα εξοικειωθείτε μάλλον γρήγορα. Αλλωστε, ενέργειες όπως η κίνηση του χαρακτήρα σας, η στόχευση και ο χειρισμός ενός οχήματος, δεν διαφέρουν πολύ απ’ όσα έχουμε δει στα υπόλοιπα FPS. Το στόχαστρο του στρατιώτη σας είναι context-sensitive, κάτι που σημαίνει ότι προσφέρει διάφορες επιλογές, ανάλογα με το τι στοχεύετε. Για παράδειγμα, αν κοιτάτε ένα όχημα, θα εμφανιστεί η επιλογή για να επιβιβαστείτε σε αυτό, αν κοιτάξετε κιβώτιο με πυρομαχικά, θα μπορέσετε να ανεφοδιαστείτε και ούτω καθεξής. Αν υπάρχουν περισσότερες ενέργειες που μπορείτε να κάνετε, επιλέγετε αυτήν που επιθυμείτε με το ροδάκι του ποντικιού. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να δώσετε εξειδικευμένες εντολές στους στρατιώτες σας, π.χ., αρκεί να σημαδέψετε ένα κτίσμα για να εμφανιστεί η εντολή κατάληψής του. Το σύστημα αυτό σας επιτρέπει να επιλέξετε γρήγορα και με ακρίβεια την ενέργεια που θέλετε, χωρίς να μπερδεύει τον παίκτη με χαώδη μενού. Αν μπείτε στο μενού Controls, θα δείτε έναν τεράστιο αριθμό από πλήκτρα και συντομεύσεις, αφού το Arma 2 εκμεταλλεύεται σχεδόν ολόκληρο το πληκτρολόγιο! Μην τρομάξετε, οι βασικές ενέργειες μπορούν να γίνουν πολύ εύκολα με το ποντίκι και με τα πλήκτρα γύρω από το WASD, ενώ οι πιο προηγμένες λειτουργίες θα σας χρειαστούν αργότερα στην πορεία της campaign, όταν θα έχετε «χωνέψει» τα βασικά και θα είστε έτοιμοι να μπείτε στα «βαθιά». Πολύ σημαντικό ρόλο έχει το πλήκτρο Spacebar, μέσω του οποίου θα επικοινωνείτε με τους διάφορους χαρακτήρες, θα δίνετε εντολές και θα ζητάτε υποστήριξη.

Εκεί που τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν, είναι στα προηγμένα στάδια της εκπαίδευσής σας. Μέχρι το σημείο που είστε υπεύθυνος για το έλεγχο μίας μικρής ομάδας στρατιωτών, είναι όλα καλά και – σχετικά – προσιτά. Μόλις μπείτε στα τελευταία training stages, όμως, θα διαπιστώσετε αμέσως την πραγματική κλίμακα του ArmA 2, καθώς θα πρέπει να μάθετε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να κατευθύνετε τις κινήσεις ενός ολόκληρου στρατεύματος, ενώ θα είστε υπεύθυνοι ακόμη και για το στήσιμο βάσης, επιλέγοντας τα κτήρια και τις μονάδες που θα έχετε στη διάθεσή σας! Το Arma 2 απαιτεί πολλά πράγματα από τον παίκτη, κυρίως υπομονή, οξυδέρκεια και τακτική «παιδεία». Πάντως, το Boot Camp κάνει πολύ καλή δουλειά στην παρουσίαση των διάφορων στοιχείων του παιχνιδιού, περιγράφοντας με σαφήνεια τις πιο χρήσιμες λειτουργίες, ενώ ο διαχωρισμός σε διάφορα στάδια βοηθά τον παίκτη να μην «πελαγώσει» υπό το βάρος υπερβολικά πολλών πληροφοριών. Βέβαια, διαπιστώσαμε και μία μεγάλη έλλειψη που είναι σημαντική για παιχνίδι που θέλει να θεωρείται ρεαλιστικό: ολοκληρώσαμε όλα τα στάδια της βασικής εκπαίδευσης και σε κανένα από αυτά δεν χρειάστηκε να αναλάβουμε καθήκοντα «ταψιάρχου» στα μαγειρεία, να καθαρίσουμε «Καλλιόπες» (το WC για τους αμύητους) και να υποστούμε καψόνια από τους «παλιούς». Ισως στο ArmA 3;

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
s
8585
%%
Ανάπτυξη:  Bohemia Interactive Studio
Έκδοση:  505 Games
Διάθεση:  Not Available
Είδος:  Shooting
Παίκτες:  Not Available
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Dual Core CPU, Intel P4 στα 3GΗz, Core στα 2GΗz, AMD...