Γράφει ο Αλέξανδρος Γκέκας
Απο το τεύχος 239 του PCMaster

Η αποστολή φαινόταν αρχικά απλή για μία ομάδα καλά εκπαιδευμένων κομάντο: έφοδος σε θέση του εχθρού, εξουδετέρωση των ραντάρ και επιστροφή στη βάση. Το βαθύ πέπλο της νύχτας πρόσφερε την ιδανική κάλυψη και αντιστάθμιζε το αριθμητικό πλεονέκτημα των αντιπάλων ανταρτών. Με προσεκτικές και συντονισμένες κινήσεις, χρησιμοποιώντας το φυσικό περιβάλλον για την αποφυγή του εντοπισμού της ομάδας μας, καταφέραμε να πλησιάσουμε σε απόσταση αναπνοής από το στόχο χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί. Μόλις δόθηκε η εντολή «Πυρ!», οι εχθρικοί στρατιώτες πιάστηκαν εντελώς απροετοίμαστοι και βρέθηκαν στο μέσο διασταυρούμενων πυρών. Ηταν χαμένοι από χέρι. Μετά από μία πρόχειρη έρευνα του χώρου για τυχόν επιζώντες, ο επικεφαλής της ομάδας τοποθέτησε τα εκρηκτικά στο ραντάρ και απομακρύνθηκε για να τα ενεργοποιήσει. Η έκρηξη φώτισε τον ουρανό, σαν ένα ταιριαστό «βραβείο» για μία τέλεια εκτελεσμένη αποστολή. Καθώς η ομάδα κατευθυνόταν προς το ελικόπτερο για την απεμπλοκή από το πεδίο της μάχης, ένας ήχος ακούστηκε ξαφνικά: “Κρααακ!”. Ο αρχηγός των κομάντο, Sgt Cooper, σωριάστηκε στο έδαφος χτυπημένος από sniper rifle. Καθώς άφηνε την τελευταία του πνοή, ο Cooper αναλογίστηκε πως δεν κατάλαβε καν από πού προήλθε η σφαίρα που τον χτύπησε. Mission failed. Καλώς ήλθατε στον κόσμο του ArmA 2.

Ο στρατός θα σε κάνει άντρα!

Το ArmA 2 τυπικά ανήκει στο είδος των FPS, αλλά αυτός ο χαρακτηρισμός είναι υπερβολικά απλουστευτικός. Είναι σαν να λέμε ότι ο Χάρης Κλάδης είναι ένας συντάκτης του «PC Master»: έχουμε πιάσει την ουσία, αλλά έχουμε παραλείψει τις λεπτομέρειες που καθιστούν το σύνολο μεγαλοπρεπές (σημ. αρχισυντάκτη: Ας μην αναλύσουμε τις λεπτομέρειες που καθιστούν τον Κλάδη μεγαλοπρεπή)! Η σύγκριση του Arma 2 με οποιοδήποτε άλλο FPS είναι εντελώς αδόκιμη, και το μόνο ρεαλιστικό σημείο αναφοράς είναι τα επίσημα και ανεπίσημα παιχνίδια της σειράς, το πρώτο ArmΑ και το Operation Flashpoint. Μπορεί η προοπτική να είναι πρώτου προσώπου, όμως, το παιχνίδι είναι στην ουσία ένας καθαρόαιμος military simulator, με την έμφαση να βρίσκεται στην εξομοίωση των συνθηκών που επικρατούν σε ένα σύγχρονο πεδίο μάχης. Πρωταγωνιστής στη single player campaign είναι ο Sergeant Cooper, μέλος (αρχικά) μίας ομάδας στρατιωτών, που αναλαμβάνει αποστολές αναγνώρισης, εντοπισμού και καταστροφής επιλεγμένων στόχων. Εκτός από την εκτενή campaign, το ArmA 2 περιλαμβάνει μεμονωμένες αποστολές, multiplayer με πολλές επιλογές και ισχυρότατη community, Editor για να σχεδιάσετε τα δικά σας σενάρια και ξεχωριστό Boot Camp (κέντρο εκπαίδευσης) , όπου μπορείτε να εξοικειωθείτε με τον τρόπο χειρισμού και να ενημερωθείτε για τα όπλα και τα οχήματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε αμέσως τα πράγματα, για να μην υπάρξουν λάθος εντυπώσεις. Το Arma 2 φοράει περήφανα την ταμπέλα του “hardcore game”, τη υψώνει στον αέρα και την επιδεικνύει με καμάρι! Η σημασία που έχει δοθεί στη λεπτομέρεια φαίνεται σε κάθε σημείο του παιχνιδιού, αλλά πιστεύουμε πως αρκεί να αναφέρουμε ένα μόνο στοιχείο για να καταλάβετε τί εννοούμε: Οι σφαίρες των όπλων ακολουθούν ρεαλιστική τροχιά, έχουν το δικό τους βάρος και επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες, την κούραση του στρατιώτη και την απόσταση από το στόχο! Φοβερό, έτσι; Αυτό θα το διαπιστώσετε και στην πράξη, όταν καταλάβετε ότι θα πρέπει να παίρνετε υπόψη αρκετούς παράγοντες, πριν αποφασίσετε πού ακριβώς θα σημαδεύσετε. Η λέξη «ρεαλισμός» κυριαρχεί στο παιχνίδι, αν και υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα επίπεδα δυσκολίας για να ικανοποιήσουν τόσο τον αρχάριο παίκτη όσο και το «βετεράνο» των ArmA και Operation Flashpoint.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
s
8585
%%
Ανάπτυξη:  Bohemia Interactive Studio
Έκδοση:  505 Games
Διάθεση:  Not Available
Είδος:  Shooting
Παίκτες:  Not Available
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Dual Core CPU, Intel P4 στα 3GΗz, Core στα 2GΗz, AMD...