Γράφει ο Ανδρέας Παρασκευάς Τσουρινάκης
Απο το τεύχος 241 του PCMaster

To RHEM 3 είναι ένα εκπληκτικό παιχνίδι, που ο συνολικός σχεδιασμός του ανάγεται πλέον στα επίπεδα της τέχνης. Στον τομέα αυτό, που κανονικά αποτελεί την καρδιά κάθε adventure, δεν φαίνεται να έχει κανέναν σύγχρονο αντίπαλο.

Το RHEM 3 είναι το τρίτο παιχνίδι του ανεξάρτητου δημιουργού Knut Muller. Ο Muller σπούδασε ζωγραφική και σχεδιασμό γραφικών στο College of Fine Arts της Λειψίας, κάνοντας βασικές σπουδές και Master από το 1985 ως το 1993. Εκείνη την εποχή σπούδαζε και μουσική, και μέσω των Macintosh ήρθε σε επαφή με το Das Tor der Minerva (The Gate of Minerva), ένα Myst-like (μόνο για τους Mac) adventure game. Από τότε τον κέρδισε η ιδέα να φτιάξει τέτοια παιχνίδια και αυτός. Κάπως έτσι γεννήθηκε η σειρά των RHEMs.

Σας συνιστώ να διαβάσετε μία εξαιρετική συνέντευξή του στη διεύθυνση http://www.gameboomers.com/interviews/KnutMuellerinterview.htm. Ειδικά το μέρος όπου μιλά για το από πια adventures μπορεί να «μάθει» κάποιος που ενδιαφέρεται σχετικά με το game design, είναι μοναδική.

Σενάριο

Στο RHEM 1 βρίσκεσαι πάνω σ' ένα ειδικό «τρενάκι» όταν τελείως ξαφνικά παγιδεύεσαι σ' έναν παράξενο κόσμο που αποκαλείται RHEM. Πρέπει να βρεις ποιος/ποιοι σ' έφεραν εδώ, το γιατί και, φυσικά, να βρεις έναν τρόπο να ξεφύγεις. Στην πορεία θα μάθεις για τα αδέλφια Kales και Zetais που ήταν εδώ πριν από εσένα. Πρέπει να βρεις τα 4 κομμάτια ενός μηνύματος που θα σε βοηθήσει να ξεφύγεις από εδώ.

Στο RHEM 2 ο Zetais σε καλεί πίσω, ζητώντας σου μία χάρη: να εξερευνήσεις ένα νέο τμήμα του RHEM, για να εντοπίσεις έναν μυστηριώδη δίσκο, να τον φωτογραφίσεις και να επιστρέψεις, δίνοντάς του τη φωτογραφία για να τη μελετήσει. Σου δίνει το πρώτο κομμάτι ενός ειδικού «επτάκορφου» κλειδιού. Εσύ πρέπει να εντοπίσεις τ' άλλα δύο που χρειάζονται για να αποκτήσεις πρόσβαση στο δίσκο αυτό.

Στο RHEM 3 ο Zetais έχει αποκωδικοποιήσει το δίσκο και σου δίνει ένα γράμμα για να το πας στον αδελφό του, Kales. Ο Kales θα σου ζητήσει να περάσεις σ' ένα νέο και ανεξερεύνητο τμήμα του RHEM και να βρεις ένα ξεχωριστό μαύρο κρύσταλλο. Για να εντοπίσεις το μαύρο κρύσταλλο, πρέπει να αποκαλύψεις μερικά πολύ καλά μυστικά της περίφημης «μυστικής βιβλιοθήκης». Καλή τύχη, λοιπόν.

Στο παιχνίδι θα χρειαστείς τη βοήθεια και άλλων χαρακτήρων, όπως η περίφημη γυναίκα με την κόκκινη κάπα, από το δεύτερο παιχνίδι της σειράς κ.ά.

Το φινάλε του είναι εκπληκτικό, από τα πιο έξυπνα και πληρέστατα σχεδιασμένα που έχω δει ποτέ. Ειλικρινά, τη στιγμή που γράφω αυτό το άρθρο, δεν θυμάμαι φινάλε άλλου παιχνιδιού που να είναι τόσο «τέλειο» και «πλήρες». Εξαιρετική δουλειά.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
s
9595
%%
Ανάπτυξη:  Not Available
Έκδοση:  Not Available
Διάθεση:  Not Available
Είδος:  Adventure
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Pentium 3 στα 600MHz/αντίστοιχο Athlon, 128MB R...