Αρχή > PCM Reviews > Shooting > Red Faction: Guerilla
Γράφει ο Γιώργος Δεμπεγιώτης
Απο το τεύχος 241 του PCMaster

Η σειρά Red Faction ανήκει στις λιγότερο διάσημες της Volition, μίας εταιρείας που έχει αφήσει στο παρελθόν πολύ καλές εντυπώσεις με τις κυκλοφορίες της, καθώς είναι υπεύθυνη για τα «παλαβά» Saints Row, τα ξεχωριστά RPGs Summoner και, φυσικά, για τα ανυπέρβλητα Freespace.

Το πρώτο Red Faction, που κυκλοφόρησε το 2001, ήταν αρκετά επαναστατικό για την εποχή του εξαιτίας της μηχανής γραφικών GeoMod που χρησιμοποιούσε, η οποία είχε το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό να επιτρέπει στον παίκτη να προκαλεί με τα όπλα του φθορές στο έδαφος και στα κτήρια του σκηνικού σε τέτοιο βαθμό που να αλλάζει σχεδόν ολόκληρη τη μορφολογία τους. Από κει και πέρα, το παιχνίδι δεν ήταν κάτι περισσότερο από ένα τυπικό FPS, ενώ την επόμενη χρονιά ακολούθησε ένα κακής ποιότητας sequel και μετά η σειρά έμεινε στο ράφι.

Μερικά χρόνια αργότερα, η Volition θεώρησε καλή ιδέα να «ξεθάψει» αυτό το παλιό franchise και να προχωρήσει στην ανάπτυξη νέου sequel, αλλάζοντάς του, όμως, λίγο την όψη και πολύ τον χαρακτήρα, με αποτέλεσμα από FPS να μετατραπεί σε ένα sandbox 3rd person action παιχνίδι. Το Red Faction: Guerilla είναι γεγονός.

Mars attacks

Οπως και οι «πρόγονοί» του, το Red Faction: Guerilla διαδραματίζεται στον κόκκινο πλανήτη, μερικές δεκάδες χρόνια από σήμερα. Είσαι ο Alec Mason, ο οποίος αναζητά μία καλύτερη τύχη στη ζωή του και αποφασίζει να ταξιδέψει από την ταλαιπωρημένη Γη στον Αρη, προκειμένου να εργαστεί ως ανθρακωρύχος. Εκεί συναντά ένα μάλλον εχθρικό περιβάλλον, καθώς η Earth Defense Force (EDF), η οποία έχει τον έλεγχο του πλανήτη, κυβερνά με όχι και τόσο δημοκρατικές διαδικασίες για οικονομικούς και πολιτικούς λόγους: οι εργάτες δουλεύουν σε συνθήκες σκλαβιάς, ο στρατός «λύνει και δένει» και παντού κυριαρχούν η βία και ο θάνατος.

Ως φυσικό επακόλουθο μίας τέτοιας κατάστασης, μία ομάδα ανθρώπων έχει σχηματίσει την αντίσταση με το όνομα Red Faction, με σκοπό να διώξουν την EDF από τον πλανήτη και να επαναφέρουν την τάξη και τις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Κάτι τέτοιο, βέβαια, είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς η Red Faction υστερεί σημαντικά σε εξοπλισμό και αριθμό ανταρτών με αποτέλεσμα να αρκείται προς το παρόν σε μικρά χτυπήματα σε καίριους στόχους της EDF.

Ο Alec Mason δεν έχει ιδιαίτερη διάθεση να εμπλακεί σε τέτοιου είδους υποθέσεις, αλλά πολύ γρήγορα αλλάζει γνώμη όταν ανακαλύπτει ότι ο αδερφός του Dan είναι μέλος της Red Faction και γίνεται αυτόπτης μάρτυρας της εν ψυχρώ εκτέλεσής του από την EDF. Ο ίδιος σώζεται από ορισμένα μέλη της Αντίστασης και αναγκάζεται πλέον να μπει και αυτός στο παιχνίδι.

Το σενάριο δεν είναι ιδιαίτερα πρωτότυπο (θυμίζει το «Total Recall»), αλλά έχει ενδιαφέρον και παρουσιάζεται ικανοποιητικά με πολλές cutscenes, χωρίς, όμως, να εμβαθύνει ιδιαίτερα στους χαρακτήρες και στα κίνητρά τους πέρα από το τυπικό «καλοί επαναστάτες και κακοί τύραννοι». Μη σας ανησυχεί, όμως, αυτό, καθώς πολύ γρήγορα η προσοχή σας θα στραφεί αλλού: στην απόλυτη καταστροφή!

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
8585
%%
Ανάπτυξη:  Volition
Έκδοση:  THQ
Διάθεση:  Not Available
Είδος:  Shooting
Παίκτες:  Not Available
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  2.0GHz Intel Core 2 Duo/AMD Athlon X2, 1GB RAM, 128MB RAM 3D...