Αρχή > PCM Reviews > MMOs > Champions Online
The making of a hero

Ο character creator είναι απόλαυση και σίγουρα το δυνατότερο «χαρτί» του CO. Θα μπορούσα να σκαρφίζομαι παράξενους χαρακτήρες με διαφορετικές δυνάμεις, να γράφω κι ένα μικρό βιογραφικό στο ειδικό πεδίο και να μην παίζω καθόλου το βασικό παιχνίδι. Δυστυχώς, έχω μόνο 8 slots για χαρακτήρες οπότε έχω περιοριστεί αρκετά…

Φτιάχνοντας το χαρακτήρα σας, η πρώτη απόφαση είναι και η πιο σημαντική: το framework, δηλαδή, η «βάση» του ήρωά σας. Συνολικά υπάρχουν 18 frameworks, ομαδοποιημένα σε 6 κατηγορίες: στην κατηγορία «ενέργειας» έχουμε electricity, fire, force, ice, στους «μηχανικούς» έχουμε archery, gadgeteering, munitions, power armor, στις «πολεμικές τέχνες» unarmed, fighting claws, single blade, dual blade, στους «ψυχικούς» έχουμε telekinesis, telepathy, οι «αλλόκοσμοι» έχουν τα darkness, supernatural, sorcery και, τέλος, υπάρχει το might, για τους «τα σπάω όλα με τις γροθιές μου». Σημειώστε ότι το πρώτο framework θα επηρεάσει τα στατιστικά σας, αλλά και τις πρώτες δύο βασικές επιθέσεις σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε ένα Customized framework, όπου έχετε πλήρη έλεγχο, ξεκινώντας από το απόλυτο μηδέν. Δεν υπάρχουν κλάσεις με την αυστηρή έννοια του όρου και μπορείτε στην πορεία να παίρνετε ικανότητες από άλλα frameworks για να φτιάξετε παράξενους συνδυασμούς. Αλλά το αρχικό framework είναι η πρώτη «στρώση» στο κέικ κι όσο ειδικεύεστε σε ένα τόσο πιο εύκολες θα είναι οι μάχες.

Στην πορεία ξεκλειδώνονται τέσσερα stances - κάτι σαν τα talent specializations του WoW, μόνο που αντί για δύο, έχετε τέσσερα. Υπάρχει το αρχικό Guardian για το solo-play, το Protector που χρησιμοποιεί ικανότητες tanking, το Sentinel που αξιοποιεί healing και το Avenger που επιλέγει τα πιο επιθετικά προσόντα σας. Ουσιαστικά, λοιπόν, μπορείτε να έχετε τέσσερα διαφορετικά σετ με ικανότητες, καθένα με διαφορετικό κοστούμι για κάθε ρόλο και να εναλλάσσεστε από το ένα στο άλλο με το πάτημα ενός πλήκτρου. Mε σχεδιασμό και λιτές επιλογές (αν αρκεστείτε, δηλαδή, σε 2-3 ικανότητες ανά ρόλο), μπορείτε να φτάσετε μέχρι το τελικό επίπεδο 40 και να έχετε ένα πολύ καλό υβρίδιο που μπορεί να κάνει όλες τις δουλειές. Αντίστοιχα, αν εστιάσετε σε έναν ρόλο και ένα framework, θα έχετε πρόσβαση στις πιο αποτελεσματικές και «ψαγμένες» ικανότητες κάθε ρόλου.

The dressing of the hero

To μεγαλύτερο πλεονέκτημα του CO, όμως, η ελευθερία στην εμφάνιση του χαρακτήρα σας, είναι κι ένα πολύ χτυπητό μειονέκτημα. Τα αντικείμενα που βρίσκετε και «φοράτε», είναι μόνο εικονίδια που απλώς τα εφαρμόζετε στα αντίστοιχα slots: υπάρχουν τα επιθετικά, τα αμυντικά και τα utility upgrades, με κάθε κατηγορία να έχει ένα βασικό και δύο δευτερεύοντα. Συνολικά, λοιπόν, έχετε εννιά κουτάκια που βάζετε μέσα… εικονίδια. Η χαρά του νέου όπλου, της νέας μπότας που σου δίνει Χ Constitution, της αμοιβής από ένα δύσκολο quest που σου δίνει ένα υπερ-κράνος με Ζ Strength, δεν επηρεάζουν το μοντέλο του χαρακτήρα, δεν βλέπεις το χαρακτήρα σου να το φοράει. Η εμφάνιση του χαρακτήρα σας αλλάζει μόνο μέσω των Tailors (στον δρόμο ξεκλειδώνουν και τέσσερα ακόμη sets, οπότε μπορείτε με ένα πλήκτρο να αλλάζετε από κοστούμι σε κοστούμι) ή μέσω ανταμοιβών που αγοράζετε από το PvP, αλλά είναι μόνο κοσμητικές. Ομολογουμένως, υπάρχουν μερικά πολύ συγκεκριμένα αντικείμενα που ξεκλειδώνουν νέα κομμάτια του κοστουμιού ή αντικαθιστούν δυνάμεις, αλλά είναι τόσο λίγα και συγκεκριμένα που σπάνια θα τα χρησιμοποιήσετε. Ετσι, ένας πολύ βασικός κανόνας των RPG που λέει «βρίσκω/αγοράζω την τάδε πανοπλία, τη φοράω και τη βλέπω στο χαρακτήρα μου», πολύ απλά έχει παραμεριστεί. Βέβαια, αυτή η απόφαση δεν είναι τυχαία και συνάδει με την τεχνοτροπία της «στολής» του υπερ-ήρωα. Δεν θα ήταν πολύ λογικό να έβρισκε ο Batman μία ωραιότατη ροζ εσάρπα και να τη φορούσε επειδή του δίνει +12 στο Ego, θα του χαλούσε το στυλ. Ετσι, αν και θα είχατε πασχίσει στον character creator για να φτιάξετε οπτικά ακριβώς τον ήρωα που θέλατε, μετά από τα πρώτα 5-6 αντικείμενα, αυτός θα ήταν αγνώριστος, φορώντας άσχετα πράγματα πάνω του. Ασε που εκεί μετά θα πηγαίναμε πάλι σε φαινόμενα κορεατικών grinders, όπου βλέπεις σε κεντρικά σημεία 50 ολόιδιους χαρακτήρες.

 

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
7474
%%
Ανάπτυξη:  Cryptic Studios
Έκδοση:  Atari
Διάθεση:  Atari Hellas
Είδος:  MMOs
Παίκτες:  Not Available
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  επεξεργαστής 2.5GHz Single Core η 1.8GHz Dual C...