Γράφει ο Νικόλας Κάκκος
Απο το τεύχος 241 του PCMaster

Πρέπει να ομολογήσω ότι πέρυσι η ΕΑ Sports έδειξε κάποια – έστω και υποτυπώδη – δείγματα καλής πίστης και θέλησης για την PC έκδοση του FIFA. Οι άνθρωποι της εταιρείας υποσχέθηκαν πολλά, κάποια τα πραγματοποίησαν, κάποια όχι, αλλά, εν πάση περιπτώσει, έδειξαν μία διάθεση να αλλάξουν τη «στείρα» εικόνα που είχε σχηματιστεί για τη σειρά στα PCs (και εδώ που τα λέμε, καθόλου άδικα…). Το αποτέλεσμα, δηλαδή, το FIFA 09, μπορεί, εν τέλει, να κινήθηκε σε «ρηχά νερά», αλλά αναμφισβήτητα έγιναν αρκετά βήματα προς τα εμπρός, βελτιώθηκε σε πολλούς τομείς, και άφησε ένα πολύ καλό δείγμα γραφής για το μέλλον. Παράλληλα, η ίδια εταιρεία είχε καταφέρει να παρουσιάσει ένα εξαιρετικό – από κάθε άποψη – FIFA 09 για τις κονσόλες, κοιτάζοντας πλέον στα ίσια τον μεγάλο αντίπαλο, το PES. Ολα τα σημάδια ήταν ευοίωνα για το μέλλον.

Υποσχέσεις...

Με βάση, λοιπόν, τη βελτίωση που υπήρξε στην PC έκδοση του FIFA 09 και παράλληλα βλέποντας τι μπορούσε να δημιουργήσει η EA Sports με την console έκδοση του ίδιου τίτλου, όλοι εμείς οι PC gamers νιώσαμε ξαφνικά λίγο πιο αισιόδοξοι ενόψει FIFA 10. Υπήρχαν, άλλωστε, όλα τα εχέγγυα. Ολα συνηγορούσαν στο ότι – επιτέλους – θα βλέπαμε ένα πραγματικά αξιόλογο football sim στο PC μας, αντάξιο ή και καλύτερο ακόμη από το PES. Ε, δεν νομίζω ότι ζητούσαμε πολλά. Ακόμη και ένα απλό port να γινόταν από την αντίστοιχη έκδοση των κονσόλων (της περιβόητης “next-gen” έκδοσης), θεωρώ ότι θα κυλούσαν ποτάμια δακρύων χαράς από άρρενες gamers ανά την υφήλιο.

Ο executive producer του FIFA 10 για PC, Luke Didd, μέσω του επισήμου forum της ΕΑ Sports, έφερνε στο φως συνεχώς νέα στοιχεία για τον επερχόμενο τίτλο. Πρώτη ψυχρολουσία: ΔΕΝ θα γίνει port από τις κονσόλες, ενώ δεν θα ασχοληθούν ιδιαίτερα με τον τομέα των γραφικών. Ομως, θα ενσωματωθούν αρκετά νέα features που υπήρχαν και θα υπάρχουν στην έκδοση των κονσόλων, όπως κίνηση του παίκτη στις 360 μοίρες, βελτιωμένη Α.Ι., πιο ρεαλιστικά physics και πάει λέγοντας. Απόλυτη έμφαση, λοιπόν, στο gameplay. Και, βεβαίως, πολλά και νέα ενδιαφέροντα modes. Η έκδοση για PC, ισχυριζόταν, θα ήταν πραγματικά αντάξια των προσδοκιών των απανταχού gamers. Καλά νέα, αν μη τι άλλο. Κάτι δείχνει να αλλάζει στην EA Sports.

Ολο εκείνο το διάστημα, λοιπόν, είχαμε ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων, ενθουσιασμό των δημιουργών, παραλήρημα από το κοινό... Ούτε σε προεκλογική συγκέντρωση να ήμασταν.

Ηγγικεν η ώρα της κρίσεως. Επειτα από τόσες τυμπανοκρουσίες, το FIFA 10 κυκλοφόρησε. Αραγε θα καταφέρει να εκθρονίσει το «βασιλιά» (λέγε με PES); Θα ανταποκρίνεται σε όλα αυτά που μας έταξαν;

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
panosss
Τελικα ειναι πιο καλο απο το Pro Evolution Soccer 2010? Ευχαριστω.
05/01/2010 01:01
sephir
Αν μιλάς για την PC έκδοση, κατηγορηματικά όχι.
05/01/2010 01:45
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
5959
%%
Ανάπτυξη:  EA
Έκδοση:  Konami
Διάθεση:  Centric
Είδος:  Action
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  CPU Intel Pentium 4 στα 2,4GHz ή AMD στα 2GHz, RAM 1G...