Αρχή > PCM Reviews > Sports > Virtua Tennis 2009
Γράφει ο Γιώργος Δεμπεγιώτης
Απο το τεύχος 240 του PCMaster

Σαν χθες μου φαίνεται όταν είδα για πρώτη φορά στις αίθουσες των coin-op μηχανημάτων ένα εντυπωσιακό και διασκεδαστικό παιχνίδι tennis από τη Sega, μια εποχή που κάθε νέο παιχνίδι της ισοδυναμούσε με είδηση. Ο λόγος για το Virtua Tennis, το οποίο ήταν ο ορισμός του arcade παιχνιδιού: απλό gameplay, χωρίς ιδιαίτερη διάθεση για πλήρη εξομοίωση του αθλήματος, με ακόμα πιο απλό σκοπό: νικήστε τον αντίπαλο για να προχωρήσετε στον επόμενο. Η αλήθεια είναι ότι, παρά το θέμα του, που δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη χώρα μας, το παιχνίδι είχε αρκετή απήχηση. Φέτος η σειρά Virtua Tennis κλείνει 10 χρόνια και έχει γράψει τη δική της ιστορία στο χώρο των sports games, καθώς μεταφέρθηκε με επιτυχία στις περισσότερες γνωστές κονσόλες της εποχής σημειώνοντας υψηλές πωλήσεις, κυρίως στην Ιαπωνία (όπου εκεί ονομάζεται Power Smash), και αποκτώντας έναν σταθερό πυρήνα οπαδών ανά τον κόσμο.

Η σειρά, επίσης, μεταφέρθηκε σχεδόν ολόκληρη στα πολυαγαπημένα μας PCs (εκτός από το δεύτερο μέρος, που για άγνωστο λόγο ποτέ δεν εμφανίστηκε στις οθόνες μας), παίχτηκε από αρκετό κόσμο και έγινε γνωστή τόσο για την πιστή μεταφορά της από τα arcades όσο και για τη μη ύπαρξη ουσιαστικού ανταγωνιστή, με αποτέλεσμα να «παίζει» μόνη της στην αγορά. Το νέο, ας πούμε, επετειακό Virtua Tennis 2009 ήρθε για να μετριάσει τη δίψα σας για τα παιχνίδια tennis στα PCs, χωρίς όμως να καταφέρνει να τη σβήσει εντελώς...

Serve & volley

Το Virtua Tennis 2009 συνεχίζει την παράδοση του arcade-based gameplay από εκεί που σταμάτησε ο προκάτοχός του. Ο χειρισμός εξακολουθεί να είναι το ίδιο απλός και εύκολος ώστε να το μάθει κανείς μέσα σε πέντε λεπτά ενασχόλησης: αποτελείται από τρία κουμπιά, ένα για κάθε είδους χτύπημα (λόμπα, top spin και slice) και τα πλήκτρα κίνησης, ενώ το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βρεθείτε στην κατάλληλη θέση και να αποκρούσετε το μπαλάκι. Ανάλογα με το πόσο γρήγορα βρεθήκατε στη σωστή θέση και ποιο κουμπί πατήσατε, το μπαλάκι θα ακολουθήσει την ανάλογη πορεία. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε σχεδόν για τίποτε άλλο: ο αθλητής σας δεν έχει δείκτη αντοχής, το μπαλάκι σπάνια θα χτυπήσει το φιλέ, ενώ το out συμβαίνει μία φορά στα... τριάντα set. Οσοι θέλετε κάτι πιο «βαρύ» και ρεαλιστικό, τότε... να φύγετε, να πάτε αλλού!

Το παιχνίδι αποτελείται από πέντε modes που μπορείτε να επιλέξετε: υπάρχει το κλασικό Arcade, όπου διαλέγετε έναν από τους διαθέσιμους διάσημους τενίστες ή/και τενίστριες (το menu περιλαμβάνει Federer, Naval, Sharapova, Williams κ.λπ.), ρυθμίζετε κάποιες παραμέτρους όπως ο βαθμός δυσκολίας, αν το παιχνίδι θα παίζεται μονό ή διπλό και στόχος σας είναι να νικήσετε 5 αντιπάλους για να κερδίσετε το κύπελλο. Η επιτυχής έκβαση του Αrcade σάς επιτρέπει να ξεκλειδώσετε μερικούς ακόμα τενίστες (όπως ο θρυλικός Boris Becker), ενώ μπορείτε να παίξετε, αν θέλετε, με το χαρακτήρα που έχετε δημιουργήσει στο World Tour mode (περισσότερα γι’ αυτό στη συνέχεια).

Θα βρείτε, επίσης, το Exhibition mode, όπου υπάρχουν περισσότερες παράμετροι αλλά παίζετε μόνο ένα παιχνίδι επίδειξης ενάντια σε αντίπαλο της επιλογής σας, και το Tournament mode, όπου παίζετε μία σειρά παρτίδων μέχρι τον τελικό. Δυστυχώς, η έκδοση για PC δεν υποστηρίζει δικτυακό παιχνίδι, οπότε, αν θέλετε να παίξετε με κάποιον φίλο σας, αυτό μπορεί να γίνει μόνο στον ίδιο υπολογιστή. Εννοείται ότι ένα τουλάχιστον joypad είναι must σ’ αυτή την περίπτωση.

Για το τέλος αφήσαμε τα δύο πιο ενδιαφέροντα modes του τίτλου, που αποτελούν ίσως και το μόνο λόγο να ασχοληθείτε μαζί του. Πρόκειται για τα Games και World Tour. Στο πρώτο παίζετε ένα από τα 12 mini-games της επιλογής σας, που, όπως θα γνωρίζετε όσοι έχετε παίξει κάποιο από τα προηγούμενα της σειράς, έχουν πολύ γέλιο. Με όπλο τη ρακέτα σας θα αντιμετωπίσετε προκλήσεις του τύπου να προστατέψετε το κρέας από τους κροκόδειλους (!), να παίξετε μπιλιάρδο, bowling, να ταΐσετε τα ζώα κ.λπ. Οσο τα καταφέρνετε στις προκλήσεις που σας θέτει το παιχνίδι, τόσο δυσκολεύει η κατάσταση και θα πρέπει να προσπαθήσετε αρκετά για να αντεπεξέλθετε. Αν και δεν είναι όλα τα mini-games το ίδιο εμπνευσμένα, είναι γεγονός ότι είναι πολύ διασκεδαστικά, κάτι αντίστοιχο με τα flash games που παίζετε στο Διαδίκτυο εν ώρα εργασίας κρυφά από το αφεντικό σας (αντί να δουλεύετε), μόνο που είναι αρκετά πιο «περιποιημένα».

Το World Tour, από την άλλη, είναι το κομμάτι που θα σας απασχολήσει τον περισσότερο χρόνο... περισσότερο ίσως απ’ ό,τι φαντάζεστε, ιδίως αν έχετε την ανάλογη υπομονή και διάθεση να ασχοληθείτε.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
7070
%%
Ανάπτυξη:  Sumo Digital
Έκδοση:  SEGA
Διάθεση:  Zegetron
Είδος:  Sports
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Intel Dual Processor 2,8GB+, 1GB RAM, κάρτα γραφι...