Αρχή > PCM Reviews > Adventure > The Secret of Monkey Island: Special Edition
Γράφει ο Ανδρέας Παρασκευάς Τσουρινάκης
Απο το τεύχος 240 του PCMaster

To review του πρωτότυπου παιχνιδιού δημοσιεύθηκε στο τεύχος 17 του περιοδικού μας, τον Μάρτιο του 1991, και άρχιζε ως εξής: «Δεν προλάβαμε να απολαύσουμε το Loom και η Lucasfilm κυκλοφόρησε ένα καινούργιο adventure. Και αυτή τη φορά πρωτοτύπησε με το σενάριό του, δημιουργώντας μία απολαυστική πειρατική ιστορία. Ακολουθώντας δε τα αχνάρια του Indiana Jones, έχει κατορθώσει να διανθίσει το σενάριο της περιπέτειας με ένα εκρηκτικό και πολλές φορές αναρχικό χιούμορ. Οσοι, λοιπόν, θέλετε πλούσια δράση, όμορφα γραφικά, πρωτότυπο σενάριο και το μοναδικό εκπληκτικό χιούμορ της LucasΑrts, δεν έχετε παρά να τρέξετε και ν' αγοράσετε το Monkey Island. Το παιχνίδι μάς το πρόσφερε το Computer Market (μαγαζί εκείνης της εποχής που δεν υπάρχει πια) και το ευχαριστούμε πολύ.»

Σημείωση τωρινή δική μου: Το review του Loom είχε δημοσιευθεί ένα τεύχος πριν - στο 16ο - μια και κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1991. Μάλιστα το Monkey Island περιέχει μερικές πολύ σημαντικές αναφορές στο θρυλικό αυτό παιχνίδι. Στο SCUMM Bar υπάρχει ένας ασπρομάλλης πειρατής που κάθεται δίπλα από το σκυλάκι Spiffy. Κάνοντας LOOK ή TALK σ' αυτόν, βλέπεις πως τον λένε Cobb και φοράει μία κονκάρδα που γράφει «Ask me about Loom». Ρωτώντας τον σχετικά, παίρνεις μία ιδιαίτερα ενθουσιώδη περιγραφή του παιχνιδιού, αλλά και του δημιουργού του, Brian Moriarty, πρώην στελέχους της ιστορικής Infocom. Στο πίσω μέρος της κουζίνας του SCUMM Bar υπάρχει επίσης ο γρίφος με έναν γλάρο από το Loom. Επίσης, στην σκηνή με το κανόνι υπάρχει η δυνατότητα του διαλόγου «I'm Bobbin, are you my mother?», μία ακόμη αναφορά στον Bobbin Threadbare, τον πρωταγωνιστή του Loom, κ.λπ.

Οσοι ανατρέξετε σε εκείνο στο review του Monkey Isdland, να ξέρετε πως οι φωτογραφίες του, αν και ασπρόμαυρες, είναι παρμένες από την έκδοση στον Atari ST, που ήταν κατά πολύ ανώτερη στα γραφικά από την αντίστοιχη στα PCs, που, μεταξύ μας, ήταν και είναι για κλάματα.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
9999
%%
Ανάπτυξη:  LucasArts
Έκδοση:  LucasArts
Διάθεση:  Online
Είδος:  Adventure
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Pentium 4 στα 3GHz/αντίστοιχο Athlon, 512MB RAM...