Αρχή > PCM Reviews > Strategy > East India Company
Γράφει ο Αλέξανδρος Γκέκας
Απο το τεύχος 240 του PCMaster

Το σωστό timing είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας σε όλες τις δραστηριότητες, αφού μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στην επιτυχία και την καταστροφή. Εκ πρώτης όψεως, πάντως, το East India Company (EIC) κινδυνεύει να συγκριθεί άμεσα με τον τιτάνα που λέγεται Empire: Total War, καθώς τα δύο παιχνίδια καλύπτουν χονδρικά την ίδια ιστορική περίοδο και έχουν αναμφισβήτητες ομοιότητες. Μία τέτοια σύγκριση θα ήταν άδικη για το EIC, καθώς επιλέγει να ακολουθήσει έναν άλλο, θεωρητικά πιο ειρηνικό δρόμο και να εστιάσει στο θαλάσσιο εμπόριο. Ειρηνικό είπαμε; Χα!

Βίρα τις άγκυρες

Το East India Company είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής που εξελίσσεται κατά τη χρονική περίοδο 1600–1750 και έχει ως θέμα τις εταιρείες που δημιούργησαν οι δυνάμεις της εποχής για να εκμεταλλευτούν τα προϊόντα και τα πλούτη των Ινδιών. Το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού εξελίσσεται σε πραγματικό χρόνο στον κεντρικό χάρτη, στον οποίο θα δείτε να απεικονίζονται οι πρωτεύουσες των ευρωπαϊκών αποικιοκρατικών χωρών, αλλά και τα διάφορα λιμάνια σε Αφρική, Ασία και Ινδία που διαθέτουν εξωτικά προϊόντα προς πώληση. Αναλαμβάνοντας τις τύχες μίας εκ των χωρών αυτών, θα πρέπει να οδηγήσετε την αντίστοιχη εταιρεία στην επιτυχία, επικρατώντας έναντι των αντίπαλων εταιρειών και φροντίζοντας ώστε να ολοκληρώνετε τις αποστολές που σας θέτει ανά τακτά χρονικά διαστήματα η… κυβέρνηση.

Ολη η έμφαση του EIC βρίσκεται στη θάλασσα και στο εμπόριο προϊόντων: Οι μονάδες που μπορείτε να κατασκευάσετε είναι μόνο πλοία, ενώ και οι εκάστοτε αποστολές που σας ανατίθενται έχουν σχέση με την εισαγωγή μίας συγκεκριμένης ποσότητας προϊόντων ή με τη βύθιση κάποιων εχθρικών πλοίων. Ο βασικός σκοπός σας είναι, λοιπόν, να δημιουργήσετε έναν εμπορικό στόλο που θα αγοράζει προϊόντα από τις Ινδίες (κυρίως) και θα τα μεταφέρει πίσω στο Home Port προς πώληση, ώστε να επιτυγχάνετε τους στόχους που σας έχουν τεθεί και να αυξάνετε τον τραπεζικό λογαριασμό σας. Η ρύθμιση των δρομολογίων (trading routes) είναι πολύ απλή υπόθεση, καθώς αρκεί να επιλέξετε απλώς ένα λιμάνι και τα πλοία σας θα αναλάβουν αυτόματα να αγοράζουν τα απαραίτητα προϊόντα και να τα μεταφέρουν πίσω. Επειδή, όμως, αυτή η ρουτίνα θα ήταν πιο βαρετή και από τσέχικη κουλτουριάρικη ταινία, υπάρχει ένα στοιχείο που προσθέτει το απαραίτητο «αλατοπίπερο»: Ο ανταγωνισμός!

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
6868
%%
Ανάπτυξη:  Paradox Interactive
Έκδοση:  Paradox Interactive
Διάθεση:  Beacon Multimedia
Είδος:  Strategy
Παίκτες:  16
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Core 2 Quad 6600 στα 2,4GHz, 4GB μνήμη, ATI Radeon H...