Αρχή > PCM Reviews > Strategy > Tortuga: Two Treasures

Κατά τη διάρκεια της μάχης πυροβολούμε με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού και αλλάζουμε την γωνία της κάμερας, απλώς κουνώντας το. Ο χειρισμός του χαρακτήρα μας γίνεται όπως και σε κάθε Third Person Shooter, με το ποντίκι και τα πλήκτρα. Αυτό που μας άρεσε πολύ, είναι ότι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο χαρακτήρας μας μαθαίνει combos με το πληκτρολόγιο και το ποντίκι, τα οποία θα μας φανούν πολύ χρήσιμα στις μάχες.

Μια και μιλήσαμε για μάχες, να πούμε ότι οι σχεδιαστές του παιχνιδιού δεν έχουν κάνει καλή δουλειά σε ότι αφορά την Α.Ι. των αντιπάλων, είτε αυτοί είναι καράβια είτε άνθρωποι. Τι παρατηρήσαμε, λοιπόν, που δικαιολογεί τους ισχυρισμούς μας; Οπως θα δείτε όλοι δοκιμάζοντας το παιχνίδι, σε πολλά σημεία κοντά στις ακτές υπάρχουν ύφαλοι και, εάν περάσουμε από πάνω τους, τα πλοία μας δέχονται σημαντικές ζημιές ή καταστρέφονται ολοσχερώς. Αν, λοιπόν, κατά τη διάρκεια μίας μάχης, τα βρείτε σκούρα, δεν έχετε παρά να βρείτε έναν ύφαλο και να αρχίσετε να κάνετε κύκλους γύρω του. Το πλοίο που θα σας κυνηγά, αντί να πάει και αυτό γύρω από τον ύφαλο, θα περάσει από πάνω του μέχρι που θα καταστραφεί. Αν είναι δυνατόν!! Επίσης, στις μάχες με ανθρώπους θα δείτε ότι όλοι οι αντίπαλοι είναι πολύ εύκολοι και συνήθως τα combos που έχουμε μάθει, μας είναι άχρηστα, εκτός αν μας την έχουν πέσει πέντε άτομα, κάτι που συμβαίνει συχνά στο παιχνίδι.

Ενα ακόμη είδος μάχης που χρήζει αναφοράς είναι οι μάχες πάνω στα καράβια. Οταν ακινητοποιήσουμε, λοιπόν, ένα πλοίο, μπορούμε να το τραβήξουμε με τους γάντζους και να ανεβούμε πάνω του. Εκεί ο ήρωας μπορεί να επιτεθεί και σε μέλη του πληρώματος του αντίπαλου πλοίου, αλλά ο βασικός σκοπός του είναι να νικήσει τον πλοίαρχό του, κάτι εύκολο. Επίσης, υπάρχουν κιτ επισκευής του πλοίου και κάποια εξελιγμένα πυρομαχικά, που τα μαζεύουμε σε μορφή μπαούλων που επιπλέουν στη θάλασσα σαν θησαυροί.

Τα γραφικά του παιχνιδιού κινούνται λίγο πάνω από το μέσο όρο. Γενικά, οι κατασκευαστές έχουν κάνει μία καλή προσπάθεια, αλλά, νομίζουμε ότι θα μπορούσαν και καλύτερα. Αυτό που μας άρεσε, είναι ότι, ζουμάροντας στο πλοίο, μπορείς να δεις το πλήρωμα να κινείται και να γεμίζει τα κανόνια κατά τη διάρκεια της μάχης. Αυτό που δεν μας άρεσε, είναι η θάλασσα, η οποία, βλέποντάς την από κάποιες γωνίες της κάμερας, φαίνεται τελείως πλαστική. Επίσης, στις επίγειες αποστολές η μηχανή γραφικών παρουσιάζει προβλήματα, που κάνουν τη ζωή μας δύσκολη, ειδικά στις μάχες. Για παράδειγμα, υπάρχει περίπτωση να μην μπορούμε να δούμε το χαρακτήρα μας επειδή ένας θάμνος μάς κλείνει το οπτικό πεδίο. Αυτό είναι απαράδεκτο και μπορεί να κοστίσει τη ζωή του χαρακτήρα. Ο ήχος είναι αρκετά καλός, χωρίς να έχει να δείξει κάτι ιδιαίτερο, ενώ το ίδιο ισχύει και για το soundtrack, το οποίο ακούγεται στο menu και στα βίντεο, αλλά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού λάμπει διά της απουσίας του.

Συνολικά, το παιχνίδι μετά βίας πλησιάζει το μέσο όρο της ποιότητας των τίτλων που κυκλοφορούν σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι, για παιχνίδι με πειρατές, δεν έχει να δείξει κάτι, ούτε μπορεί να απειλήσει τους προκατόχους του. Αυτό που σκοτώνει τον τίτλο, είναι σίγουρα το κλισέ σενάριο, ο κακός σχεδιασμός και το κλειστό μοντέλο αποστολών. Σίγουρα θα χαιρόμαστε αν ήταν λίγο καλύτερο, αφού τα action adventures με θέμα πειρατές είναι σπάνια.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
4949
%%
Ανάπτυξη:  Ascaron
Έκδοση:  CDV
Διάθεση:  Centric
Είδος:  Strategy
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  AMD/ Intel 1.7, 512MB RAM, ATi/nVIDIA 64MB, ...