Αρχή > PCM Reviews > Simulation > VLJ Business Jet
Γράφει ο
Απο το τεύχος 214 του PCMaster

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Θα αναρωτιέστε βέβαια τι δουλειά έχουμε μπροστά στο PC, όταν έξω ο ήλιος καίει και ο καταγάλανος ουρανός μάς φτιάχνει τη διάθεση για καλοκαιρινές εξορμήσεις. Αν είστε λάτρεις των πτήσεων, αλλά δυστυχώς δεν έχετε καταφέρει μέχρι τώρα να πάρετε το δικό σας αεροπλάνο, μπορείτε να κάνετε την πρωινή πτήση σας μέσα από τον υπολογιστή σας. Με τα εξελιγμένα γραφικά του FSX μπορούμε να ζήσουμε, με την ασφάλεια που μας παρέχει το έδαφος, συναρπαστικές στιγμές, κάνοντας μία επίσκεψη σε μερικά από τα θαυμαστά ελληνικά νησιά μας. Τα υψηλής ευκρίνειας γραφικά μάς φέρνουν ολοένα πιο κοντά στην πραγματική εικόνα που θα αντικρίζαμε εάν βρισκόμαστε στο ελληνικό FIR με το αεροπλανάκι της αρεσκείας μας. Αυτό το μήνα θα σας παρουσιάσουμε ένα από τα λεγόμενα μικρά αεροσκάφη, το οποίο είναι εύχρηστο και ευέλικτο για κάθε περίσταση. Μιλάμε για το VLJ Business Jet. Με την πρώτη ματιά θυμίζει μινιατούρα του γνωστού σε όλους μας LearJet. Το μικρό, δικινητήριο VLJ, με τις μηχανές τύπου τουρμπίνας, είναι ένα από τα πιο γρήγορα μικρά της κατηγορίας του. Συνήθως το βρίσκουμε στην κατοχή ευκατάστατων πολιτών, ως ένα από τα ιδιωτικά Jets της συλλογής τους. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις και ως εναέριο ταξί.

Το συγκεκριμένο Addon έχει δυνατότητα εγκατάστασης στο FSX, αλλά και στην προηγούμενη έκδοση του Flight Simulator, το FS 2004. Ο χειρισμός του θυμίζει Mooney Bravo, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε αυξημένη προσοχή στους ελιγμούς σας. Το πηδάλιό του έχει πολύ καλή ανταπόκριση στις κινήσεις μας, ενώ μια στραβοτιμονιά μπορεί να αποβεί μοιραία. Οι όψεις του αεροσκάφους είναι πλήρεις. Διαθέτει το κλασικό cockpit, αλλά και το virtual cockpit, το οποίο με βολεύει πολύ καλύτερα, γιατί μπορώ με τη βοήθεια του Joystick να κουνάω το κεφάλι μου σε όποια virtual κατεύθυνση επιθυμώ, όπως αντίστοιχα θα είχε την ίδια δυνατότητα κι ο εκάστοτε πραγματικός πιλότος. Τα όργανά του είναι ψηφιακά, ενώ θα βρείτε πρόσθετα panels για κάποιες συγκεκριμένες λειτουργίες. Το μόνο ελάττωμα που παρατήρησα, πετώντας με το VLJ, ήταν η λανθασμένη κλίμακα της ταχύτητας σε σχέση με το ποσοστό % του κινητήρα. Φανταστείτε ότι ο κινητήρας στην θέση 40% ήταν υπεραρκετός για να πετάξω με ταχύτητες που άγγιζαν τα 160 kts (λίγο πιο πριν από την ένδειξη Overspeed). Μία τέτοια ταχύτητα για ένα τόσο μικρό και ελαφρύ αεροσκάφος είναι υπεραρκετή. Προσοχή, λοιπόν, στην ένταση του κινητήρα. Εάν υπερβείτε το 50%, το αεροπλανάκι μας θα γίνει σωστός πύραυλος, με συνέπειες σοβαρών ζημιών στα όργανα πλοήγησης του.

Συνοψίζοντας, έχουμε να κάνουμε με ένα ελαφρύ δικινητήριο μικρό αεροσκάφος, ικανό να πετάξει μικρές, αλλά και μεγάλες αποστάσεις, σε μικρά και μεγάλα ύψη. Η δυνατότητα από-προσγείωσης σε μικρούς σε μήκος διαδρόμους το κάνει ακόμα πιο αγαπητό στο ευρύ κοινό. Ορισμένα από τα ελληνικά νησιά μας έχουν πολύ μικρούς διαδρόμους προσγείωσης. Το VLJ τα καταφέρνει παντού. Αποφεύγετε τις κακοκαιρίες. Λόγω του μικρού μεγέθους του είναι ευάλωτο στα ισχυρά στρώματα αέρα, με αποτέλεσμα να υπάρχει σχετική αστάθεια στις κακές καιρικές συνθήκες.

Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
7070
%%
Ανάπτυξη:  Just Flight
Έκδοση:  Just Flight
Διάθεση:  Beacon Multimedia
Είδος:  Simulation
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Προεγκατεστημένο το FSX ή το FS 2004, P...