Γραφικά-Χειρισμός-Ήχος

Ο ελληνικός κόσμος ξεκινά στην Κρήτη, όπου διαδραματίζεται περίπου η μισή δράση του (ή τα 3/7). Σε καθοδηγεί η θεά Αθηνά και θα πρέπει να ακολουθήσεις τις οδηγίες αρχικά του Αχιλλέα και μετά του Οδυσσέα. Δεν ξέρω καλά την αρχαία ιστορία των άλλων κόσμων, ώστε να έχω άποψη, αλλά για τη δική μας έχω να πως τα έχουν κάνει ρώσικη σαλάτα και αυτό δεν συγχωρείται από το ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι. Εχουν μπλέξει τοποθεσίες και ονόματα σε απίστευτο βαθμό. Στο λαβύρινθο της Κρήτης βοηθάς τον τραυματισμένο Αχιλλέα να ξεφύγει (!), ένα μονοπάτι πίσω από το θρόνο του Πριάμου οδηγεί στη Σικελία (!), από το Ρέθυμνο περνάς στην κάτω Ζάκρο (στο Λασίθι) και από κει στην Κνωσό! Στον Αδη μπαίνεις από το ηφαίστειο της Αίτνας! Λίγη παραπάνω προσοχή δεν θα έβλαπτε. Ολα είναι χάλια, μπερδεμένα. Το κομμάτι που με ενόχλησε πιο πολύ, είναι που καλείσαι μόνος σου να σκοτώσεις όλους τους κατοίκους της Τροίας. Δεν ξέρω ποιος το σκέφθηκε αυτό, αλλά ένας άνθρωπος, να σκοτώνει εκατοντάδες, δεν το άντεχε η καρδιά μου. Ειλικρινά στεναχωρήθηκα. Αν και οι άλλοι κόσμοι είναι αντίστοιχα μπερδεμένοι, τότε θεωρώ πως υπάρχει σημαντικό πρόβλημα.

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι πλήρως 3D και είναι αρκετά καλά. Υπάρχουν ατέλειες που γίνονται αντιληπτές από τον καθένα σε διάφορα σημεία, αλλά η συνολική αίσθηση είναι ικανοποιητική. Ειδικά όταν κάνεις ζουμ στους χαρακτήρες, βλέπεις πως ειδικά στα 3D models έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Δεν μπορώ να ξεχάσω το μισόγυμνο κορμί της Ελληνίδας, που φορά μία ειδική στολή που καλύπτει με τιράντες ίσα-ίσα τις ρόγες της και κινείται καθώς αυτή ανασαίνει. Είναι πραγματικά φανταστικό.

Ο τομέας που προσωπικά θεωρώ ως το καλύτερο όλου του παιχνιδιού, είναι αυτός του ήχου και των διάφορων ομιλιών. Εδώ έχει εξαιρετική δουλειά από κάθε πλευρά, η μουσική είναι στα περισσότερα σημεία ανεπανάληπτη, δεν μπορώ να την μεταφέρω με λόγια, μου πήρε το μυαλό με κάτι λούπες λυπητερές, παραπονιάρικες, νοσταλγικές. Τρομερή δουλειά. Οι ομιλίες είναι από τις καλύτερες που έχω ακούσει, σχεδόν απόλυτα πειστικές και ατμοσφαιρικές, ούτε adventures δεν έχουν τέτοια ποιότητα ομιλιών.

Για το χειρισμό δεν μπορώ, λόγω χώρου, να πω όσα θα ήθελα. Διαβάστε προσεκτικά το manual, θα χρειαστείτε λίγο χρόνο για να εξοικειωθείτε με τις δυνατότητες του παιχνιδιού. Αυτό που με ενόχλησε πιο πολύ, είναι η αντιστοίχηση των κινήσεων στα πλήκτρα – υπάρχουν τόσα πολλά να κάνεις, που τα πλήκτρα αναγκαστικά μπερδεύονται και δεν μπορείς και να τα θυμάσαι. Σε κάθε περίπτωση, προσέξτε καλά σε τι πλήκτρα θα βάλετε την κίνηση της κάμερας αριστερά και δεξιά, ώστε να είναι εύκολη, καθώς επίσης και σε ποια πλήκτρα θα αντιστοιχήσετε τη χρήση των major health potions και major mana potions. Θα τα χρησιμοποιείτε διαρκώς και τα default πλήκτρα του παιχνιδιού είναι απλώς χάλια.

Να τονίσω πως, όπως και το Diablo 2, δεν έχει κανονική SAVE ρουτίνα στο SOLO παιχνίδι. Χάλια, δηλαδή.

To Loki είναι ένα κλασικό hack 'n' slash action RPG. Η δράση του στηρίζεται στις μεγάλες ομάδες εχθρών που σου επιτίθενται. Αυτό, όμως, παρουσιάζει το μειονέκτημα στα πρώτα επίπεδα να σκοτώνεσαι συνέχεια, μια και είσαι αρκετά αδύναμος. Οταν περάσεις το 15ο επίπεδο, τότε μπορείς να πεις πως ελέγχεις το παιχνίδι. Τα διάφορα terrains δημιουργούνται με random ρουτίνες, όπως και στα Diablo. Το παιχνίδι διαθέτει μερικές καινοτομίες, όπως το να διαλύεις αντικείμενα και να συναρμολογείς άλλα ή να μαζεύεις τα προς πώληση αντικείμενα σε ένα kiosk του inventory σου, ώστε να τα πουλάς κατευθείαν. Εχεις μία ειδική teleport stone, που σε μεταφέρει απευθείας μπρος και πίσω, από κει που είσαι στη βάση σου, κάτι εξαιρετικά χρήσιμο για τις συναλλαγές σου και την ανάληψη καινούργιων αποστολών. Αν σκοτωθείς ξεκινάς από την αρχή του συγκεκριμένου επιπέδου, χωρίς, όμως, οι εχθροί σου να γίνουν ξανά respawn.

Οι μάχες του είναι «βουρ και μας φάγατε»! Η μοναδική λύση που απομυθοποιεί το παιχνίδι, είναι το να μαζέψεις περίπου 5-6 χιλιάδες χρυσά και να αγοράσεις μεγάλο αριθμό από health potions. Τώρα στις μάχες, πάτα κάθε τόσο το πλήκτρο που αντιστοιχεί στο potion αυτό και λογικά, αν προσέχεις, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Σημειώστε πως, αν θέλετε να μάθετε όλα τα μυστικά της πλοκής του παιχνιδιού, πρέπει να παίξετε και τα τρία, κατά σειρά, επίπεδα δυσκολίας (Mortal, Hero και Deity). Η ιστορία ολοκληρώνεται στο τέλος του τρίτου επιπέδου δυσκολίας. Σημειώστε επίσης πως σε κάθε επίπεδο δυσκολίας αλλάζουν τα αντικείμενα και τα XPs που κερδίζεις.

Κατά τ' άλλα, μου θύμισε σε πολύ μεγάλο ποσοστό Diablo 2, βελτιωμένο μεν σε αρκετούς τομείς, αλλά χωρίς να έχει ισορροπία στη δράση του παιχνιδιού. Αυτό, όμως, εξισορροπείται από την ύπαρξη των διαφορετικών κόσμων, που δίνουν άλλη γοητεία στο παιχνίδι. Και χάνει ξανά με το κενό που υπάρχει στο επίπεδο δυσκολίας ανάμεσα στα επίπεδα 1 έως 7-8.

To παιχνίδι υποστηρίζει τέσσερα διαφορετικά multiplayer modes:

1. To Co-op, όπου μέχρι 6 παίκτες μαζί προχωράνε στο παιχνίδι, που είναι σε παρόμοιο με το SOLO, αλλά με κάποιες διαφορές.

2. Το Duel, όπου υπάρχουν η καθιερωμένη δυστυχώς πια PvP μονομαχία.

3. Το Battle, όπου δύο ομάδες από τέσσερις παίκτες πολεμούν η μία την άλλη.

4. Το Challenge, όπου μέχρι και 6 παίκτες πολεμούν συγκεκριμένα τέρατα από τον κόσμο του Loki.

Multiplayer μπορείς να παίξεις είτε μέσω LAN είτε μέσω απευθείας σύνδεσης υπολογιστών με συγκεκριμένα IP addresses είτε, τέλος, μέσω του GameCenter της εταιρείας, όμως, γι’ αυτό θα χρειαστείτε το ειδικό patch (έκδοση 1.2.3.7) που υπάρχει στη διεύθυνση http://gamecenter.cyanide-studio.com/?rub=download&product=0.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
s
7070
%%
Ανάπτυξη:  Cyanide Studios
Έκδοση:  Ascaron
Διάθεση:  Centric
Είδος:  RPG
Παίκτες:  6
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Pentium ή Athlon 2GΗz, 1GB RAM, κάρτα γραφικώ...