Αρχή > PCM Reviews > Racing > SEGA Rally Revo
Γράφει ο Ανδρέας Έμνερ
Απο το τεύχος 217 του PCMaster

Το Sega Rally είναι ένας από τους λίγους τίτλους που είναι γνωστός σε όλους τους gamers. Πραγματικά, πιστεύω ότι λίγοι είναι αυτοί που δεν έχουν παίξει το Sega Rally, αφού στη σύντομη ιστορία του έχει καταφέρει να μπει στις καρδιές όλων μας. Το Sega Rally και στις δύο εκδόσεις του, Sega Rally Championship και Sega Rally Championship 2, εκτός από τον υπολογιστή μας, έχει κυκλοφορήσει σε διάφορες κονσόλες και στα φλιπεράκια της γειτονιάς. Σίγουρα πολλοί από εσάς, όπως κι εγώ, έχετε καταθέσει πολλά πενηντάρικα και κατοστάρικα (ααχ, αυτές οι δραχμές) για να παίξετε Sega Rally με τιμόνι και ταχύτητες και για να κοντραριστείτε με τους φίλους σας για το ποιος είναι καλύτερος οδηγός. Το Sega Rally ανέκαθεν είναι ένα Arcade Racing παιχνίδι κι έτσι θα το αντιμετωπίσουμε τόσο βαθμολογικά όσο και στο σχολιασμό που θα του κάνουμε. Στους φίλους, λοιπόν, των απόλυτων εξομοιωτών οδήγησης λέμε να ψάξουν για κάποιο άλλο παιχνίδι, αφού το Sega Rally σαφώς δεν τους ταιριάζει, αλλά να ξέρουν ότι καμιά φορά χρειάζεται λίγη διασκέδαση στη ζωή μας. Ας δούμε, λοιπόν, τι μπορεί να προσφέρει στο gamer το νεότερο Sega Rally…

Κατηγορίες και πίστες

Το πρώτο που θα μας απασχολήσει, είναι τα αυτοκίνητα και οι πίστες που θα συναντήσετε στο παιχνίδι. Το Sega Rally διαθέτει τρεις βασικές κατηγορίες «αγώνων», τις Championship, Quick Race και Time Attack. Η πρώτη και πιο σημαντική κατηγορία διαθέτει τρεις υποκατηγορίες πρωταθλημάτων, με διαφορετικού είδους αυτοκίνητα η κάθε μία από αυτές. Η Premier περιλαμβάνει γνωστά αγωνιστικά αυτοκίνητα. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα Citroen Xsara Rally Cross, Skoda Fabia Rally Car, Ford Focus RS Rally car, Peugeot 206 WRC και άλλα, τα οποία μπορείτε να επιλέξετε από την αρχή ή θα πρέπει να τα ξεκλειδώσετε με τις επιδόσεις σας. Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να αυξάνει σταδιακά τη δυσκολία και, για να μπορέσει ο παίκτης να μεταβεί από την κατηγορία Premier στην επόμενη, τη Modified, πρέπει να συμπληρώσει ένα συγκεκριμένο αριθμό βαθμών, συγκεκριμένα, πρέπει να κερδίσει 340 βαθμούς στην κατηγόρια Premier. Αυτοί οι βαθμοί συγκεντρώνονται από τους αγώνες, ο καθένας από τους οποίους έχει και το αντίτιμό του.

Περνώντας στην κατηγορία Modified, λοιπόν, βρίσκουμε πλέον αυτοκίνητα από άλλες κατηγορίες, υποδεέστερες του WRC. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα Peugeot 207 Super 2000, Fiat Grande Punto Rally, Toyota Celica VVTi, VW Golf GTi, Citroen C2 Super 1600, Skoda Oktavia Kit Car και άλλα, που, όπως και στην προηγουμένη κατηγορία, μπορούμε να ξεκλειδώσουμε. Με τις νίκες μας στην κατηγορία Modified μπορούμε να ξεκλειδώσουμε την τελευταία κατηγορία, τη Masters, που είναι από τις αγαπημένες μου. Σε αυτή την τελευταία βρίσκουμε αυτοκίνητα-θρύλους, όπως τα Lancia Super Delta HF Intergrale, Ford Escort Cosworth, Audi Quattro A2, Peugeot 205 και Lancia Stratos. Φυσικά, υπάρχουν και άλλα τα οποία μπορείτε να ξεκλειδώσετε!! Αυτό που πρέπει να προσθέσουμε, είναι ότι καθεμία από τις κατηγορίες Premier, Modified και Masters διαθέτει τέσσερις υποκατηγορίες αγώνων, από τις οποίες συγκεντρώνουμε τους βαθμούς. Αυτές είναι οι Amateur League, Professional, Expert και Final.

Η δεύτερη βασική κατηγορία είναι η Quick Race. Εκεί μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε πέντε είδη αγώνων, που κατηγοριοποιούνται σύμφωνα με το οδόστρωμα. Αυτές είναι οι Safari, Alpine, Canyon, Arctic και Tropical. Το οδόστρωμα στη Safari είναι σκληρό χώμα και σκόνη, κάτι σαν πετρωμένη λάσπη. Στην Alpine έχουμε συνδυασμό χώματος και ασφάλτου, ενώ στην Canyon έχουμε φυτευτή πέτρα, όπως στο Rally Acropolis, καθώς και άσφαλτο. Τέλος, στις Arctic και Tropical έχουμε χιόνι και λάσπη αντίστοιχα. Στην κατηγορία Quick Race και αφού επιλέξουμε έναν από τους πέντε αγώνες, μπορούμε να διαλέξουμε αυτοκίνητα από τις κατηγορίες Premier, Modified και Μasters.

Τελευταία κατηγορία είναι η Time Attack κι εκεί μπορούμε να επιλέξουμε οποιοδήποτε συνδυασμό πίστας και αυτοκινήτου θέλουμε. Εμείς αρχικά είχαμε φανταστεί ότι στην κατηγορία Time Attack θα έχουμε τον κλασικό χρόνο που μετράει αντίστροφα από Checkpoint σε Checkpoint, μία μέθοδος που υπήρχε στα προηγούμενα Sega Rally. Αντ’ αυτού, όμως, εδώ τρέχουμε σε απλά χρονομετρημένα events και προσπαθούμε να βελτιώσουμε τους χρόνους μας, στοιχείο που μας απογοήτευσε.

Αυτό που επίσης μάς έλειψε, είναι το Split Screen Μode, στο οποίο μπορούσαμε να κοντραριστούμε με τους φίλους μας. Μάλλον στην εποχή του Διαδικτύου αυτό δεν έχει κάποιο νόημα κι έτσι, λοιπόν, τη θέση του πήρε η κατηγορία Multiplayer, μέσα από την οποία μπορούμε να έρθουμε αντιμέτωποι με αντιπάλους από το δίκτυο. Δυστυχώς, πάνω σε αυτό δεν μπορούμε να σας πούμε περισσότερα, αφού το παιχνίδι είτε δεν μπορούσε να μας φτιάξει account είτε αρνιόταν πεισματικά να συνδεθεί.

Τέλος, να πούμε ότι τα αυτοκίνητα που μπορείτε να πάρετε στο παιχνίδι είναι συνολικά 30, μαζί με αυτά που σας έχουμε ήδη αναφέρει πιο πάνω. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να τα ξεκλειδώσετε. Το ίδιο ισχύει και για τις πίστες, οι οποίες είναι στο σύνολό τους 33. Οπως και στα προηγούμενα Sega Rally έτσι και σε αυτό, στις κατηγορίες Championship και Quick Race δεν τρέχουμε μόνοι μας, αλλά με αντίπαλους στην ίδια πίστα, κάτι που κάνει το έργο μας πιο δύσκολο, αλλά και πιο διασκεδαστικό. Τα σπρωξίματα και οι σφήνες με τους αντίπαλους είναι αναφαίρετο στοιχείο όλων των Sega Rally και σίγουρα υπάρχει και εδώ.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
6767
%%
Ανάπτυξη:  SEGA
Έκδοση:  SEGA
Διάθεση:  Zegetron
Είδος:  Racing
Παίκτες:  6
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  AMD 64/Pentium 4 2.0GHz, 1.024MB RAM ATi Radeon 1650 ή nVID...