Γράφει ο Πέτρος Κηπουρόπουλος
Απο το τεύχος 221 του PCMaster

Οι gamers φίλοι των τρένων σίγουρα δεν είναι πολλοί, εξ ου και ο σχετικά μικρός (σε σχέση με άλλου τύπου simulators) αριθμός τίτλων για PC που έχουν να κάνουν με αυτά. Αυτή την τρέλα με τρένα ημών των «υπολογιστόπληκτων» θέλησε να ικανοποιήσει η Electronic Arts, κυκλοφορώντας το Rail Simulator, έναν αρκετά πειστικό εξομοιωτή τρένων πίσω από τον οποίο βρίσκεται η Kuju Entertainment. Επειδή σε κάποιους αυτό το όνομα δεν λέει τίποτε, να σας πληροφορήσουμε ότι η Kuju ήταν υπεύθυνη για το Microsoft Train Simulator, ενώ σε αυτή είχε αρχικά ανατεθεί και η ανάπτυξη του δεύτερου μέρους της σειράς – το οποίο, παρεμπιπτόντως, αναμένεται το 2009.

Ξεκινώντας από τα βασικά, στο Rail Simulator εκτελείτε χρέη μηχανοδηγού. Στη διάθεσή σας βρίσκονται τέσσερα διαφορετικά concepts–routes που εξελίσσονται σε διαφορετικές τοποθεσίες και χρονικές περιόδους και, φυσικά, περιλαμβάνουν ξεχωριστά τρένα το καθένα. Πιο αναλυτικά, πρόκειται για τις διαδρομές: Oxford–Paddington, που εξελίσσεται το 2005, Bath Green Park–Templecombe, που μας μεταφέρει στο μακρινό 1955, Newcastle–York της δεκαετίας του ’70 και Hagen–Siegen στα τέλη αυτής του ’90. Η καθεμία από αυτές περιλαμβάνει τέσσερα σενάρια (πλην της Oxford–Paddington, που έχει τρία) συν την επιλογή free roam για πήγαινε-έλα στο χάρτη, χωρίς περιορισμούς και objectives.

Extra υλικό:

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον route editor του παιχνιδιού, ο οποίος θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε τις διαδρομές της αρεσκείας σας, βασιζόμενοι είτε σε κάποια από τις προϋπάρχουσες είτε ξεκινώντας από το μηδέν. Με μία πρώτη ματιά ενδεχομένως να σας φανεί χαοτικός, αφού σας δίνει μία τεράστια κενή έκταση και σας καλεί να βάλετε μέσα… ό,τι θέλετε! Ειλικρινά, τα αντικείμενα που μπορείτε να τοποθετήσετε στο χάρτη σας (με δεδομένο ότι ξεκινάτε από το μηδέν) είναι απίστευτα πολλά, όπως επίσης τα objectives που μπορείτε να καθορίσετε. Ακόμη καλύτερα, υπάρχει η δυνατότητα χρήσης στοιχείων που έχετε κατεβάσει από το Internet, όπως και αυτή για upload του τελικού αποτελέσματος!

Ολοκληρώνοντας με το Rail Simulator, πρέπει να ομολογήσω πως το ευχαριστήθηκα ιδιαίτερα και θα συνεχίσω να το ευχαριστιέμαι, χάρη στο πρόσθετο υλικό που διατίθεται γι’ αυτό μέσω internet. Η Kuju, διαθέτοντας πλέον το know-how από το Train Simulator της Microsoft κατασκεύασε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, σαφώς ανώτερο από το πρώτο της, που κατά την προσωπική μου άποψη, όταν αποκτήσει ακόμη περισσότερο υλικό, θα μπορεί να χαρακτηριστεί επάξια ως ένα από τα καλύτερα του είδους.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
7979
%%
Ανάπτυξη:  Kuju Entertainment
Έκδοση:  EA
Διάθεση:  EA Hellas
Είδος:  Simulation
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Intel Pentium 4 ή 1.7GHz AMD Athlon για XP, Intel Pentiu...