Αρχή > PCM Reviews > Rhythm > Guitar Hero 3: Legends of Rock
For those about to Rock…

Το Guitar Hero 3 είναι το πρώτο παιχνίδι της σειράς μετά τη φυγή της Harmonix από την εκδότρια Activision, ωστόσο, ο τίτλος δεν παρουσιάζει και πολύ μεγάλες διαφορές σε σχέση με τους προκατόχους του. Οπως συνέβη και με άλλες εκδόσεις του παιχνιδιού (όπως εκείνες για το PS2 και το Wii), η έκδοση για τα PCs δεν αναπτύχθηκε αυτούσια από το νέο «σπίτι» του franchise, τη Neversoft, αλλά με τη συμβολή της Aspire Studios. Αναγκαστική πραγματικότητα με δεδομένο το ότι το παιχνίδι «έπρεπε» να κυκλοφορήσει ταυτόχρονα για πέντε διαφορετικά formats, δυστυχώς, όμως, πρόκειται για κάτι που έχει και συνέπειες στην ποιότητα της συγκεκριμένης έκδοσης. Οπως και να έχει πάντως και πριν αναφερθούμε στη δουλειά της Aspyr Studios, πρέπει να ασχοληθούμε με το τι έχει να προσφέρει αυτό καθαυτό το Guitar Hero 3.

Αυτή τη φορά, το Guitar Hero συνοδεύεται από τον τίτλο Legends of Rock και πρόκειται για υπότιτλο που δεν θα μπορούσε να χαρακτηρίσει καλύτερα το τι φέρνει το τέταρτο παιχνίδι της σειράς. Σε πρώτη φάση, η Neversoft άφησε σχεδόν απείραχτο το κεντρικό career mode. Ο παίκτης ξεκινά να παίζει ένα–ένα τραγούδια, ανεβαίνοντας κατηγορία ανά τετράδα κομματιών, αυτή τη φορά συνοδευόμενα από μικρά animated videos που διηγούνται την ιστορία ενός άγνωστου συγκροτήματος που ξεκινά από το μηδέν και φτάνει στην κορυφή. Μπορεί οι gamers που ασχολούνται αποκλειστικά με το PC gaming, να μην είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τα προηγούμενα παιχνίδια, εκεί πάντως που το Guitar Hero 3 πραγματικά «δίνει ρέστα» σε σχέση με τους προκατόχους του, είναι στην επιλογή των μουσικών κομματιών.

Η Activision αποφάσισε να επενδύσει μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να εξασφαλίσει πως τα διασημότερα ονόματα της ροκ μουσικής από το χθες και το σήμερα θα έχουν παρουσία στον τίτλο, ενώ τα master copies των τραγουδιών, δηλαδή, οι αυθεντικές εκτελέσεις τους, είναι περισσότερες από ποτέ. Ετσι, από τη σκηνή του Guitar Hero παρελαύνουν συγκροτήματα όπως οι Weezer, Kiss, Pearl Jam, Iron Maiden, Smashing Pumpkins, Heart, Alice Cooper, Rage Against the Machine, Scorpions, Rolling Stones, Aerosmith, Tenacious D, Sex Pistols, Guns ’N’ Roses, Black Sabbath, Muse… Καθίσταται κατανοητό πως οι Activision και Neversoft κατάφεραν να συνθέσουν μία ονειρική λίστα, δίνοντας την ευκαιρία στους χρήστες να παίξουν με μερικά από τα σημαντικότερα κομμάτια της ροκ μουσικής. Μεγάλη εντύπωση προκαλεί πως δύο συγκροτήματα μπήκαν ξανά στο στούντιο για να ηχογραφήσουν τα τραγούδια τους λόγω έλλειψης πρωτότυπου υλικού, οπότε το Guitar Hero είναι το μόνο μέσο από το οποίο θα μπορέσετε να ακούσετε μία καινούργια εκτέλεση του «Anarchy in the U.K.» από τους ίδιους τους Sex Pistols!

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
7979
%%
Ανάπτυξη:  Aspyr Media
Έκδοση:  Activision Blizzard
Διάθεση:  Dionic
Είδος:  Rhythm
Παίκτες:  2
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Intel Pentium D (Dual Core) 2.8GHZ ή AMD Athlon 64 3500+ , ...