Αρχή > PCM Reviews > Strategy > Warhammer 40.000: Dawn of War - Soulstorm
Γράφει ο
Απο το τεύχος 223 του PCMaster

Το θαυμασμό μου για το υπέροχο franchise του Warhammer 40.000 στην RTS μορφή του τον έχω εκφράσει και στο παρελθόν. Η σειρά Warhammer 40.000: Dawn of War πήρε το relic capture – ή strategic points, αν προτιμάτε – gameplay του θρυλικού Z και το ανέβασε σε δυσθεώρητα ύψη, προσφέροντας μία από τις πιο ολοκληρωμένες εμπειρίες στρατηγικής που έχω παίξει από καταβολής gaming. Υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τη δημιουργία της, η Relic Entertainment φρόντισε να τροφοδοτεί τους οπαδούς του game της με αλλεπάλληλα expansions, ξεκινώντας από το Winter Assault, προχωρώντας στο φοβερό Dark Crusade και φτάνοντας στις μέρες μας στο Soulstorm. Το τελευταίο έρχεται να εμπλουτίσει τον κόσμο του Warhammer 40.000 με δύο νέες φυλές, εναέριες – και επίγειες ενίοτε - μονάδες για όλες τις προυπάρχουσες φυλές και μία “meta campaign” στο πρότυπο του Risk.

Fight it out!

Ενα Warp Storm έχει περικυκλώσει το πλανητικό σύστημα Kaurava, απομονώνοντάς το από οποιαδήποτε εξωτερική επαφή. Οι 9 φυλές του Warhammer σύμπαντος καταφθάνουν για να ερευνήσουν το φαινόμενο, αλλά και με στόχο την προώθηση των συμφερόντων τους. Το Warp Storm τσακίζει τα συστήματα πλοήγησης των σκαφών τους και τους αναγκάζει να διασκορπιστούν στους 4 πλανήτες και στα 3 φεγγάρια που αποτελούν το πλανητικό σύστημα Kaurava. Αμέσως οι στρατοί των 9 φυλών αρχίζουν να μάχονται με νύχια και με δόντια μεταξύ τους, προσπαθώντας να κατακτήσουν τους κόσμους του Kaurava, αλλά και να αποκαλύψουν την αιτία που δημιούργησε το Warp Storm. Πάνω σε αυτό το story στηρίζεται η single player campaign του Soulstorm, η οποία προφανώς έχει μεγεθύνει την αντίστοιχη του Dark Crusade κατά 3 πλανήτες και 3 φεγγάρια. Στην ουσία, το Soulstorm επεκτείνει τις διαθέσιμες περιοχές προς κατάκτηση κατά 6 σε σχέση με το Dark Crusade – 25 έναντι 31 – κάτι που σίγουρα δεν κάνει τη διαφορά. Τη  σεναριακή επίφαση μάλιστα καλύπτουν ορισμένες όμορφες, αλλά σπάνιες cutscenes που εμφανίζονται στις επιθέσεις σε περιοχές με strongholds και σε scripted missions. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι οι 2 νέες φυλές που έρχονται να συμπράξουν στον πολύνεκρο πόλεμο του Warhammer 40.000.

Η πρώτη εξ αυτών είναι οι Sisters of Battle, ο μοναστικός-ιεροεξεταστικός κλάδος της Imperium of Man, ένας στρατός από θρησκόληπτες γυναίκες, που μας θυμίζουν την Ιωάννα της Λορένης και όχι την κυρία Λουκά, ευτυχώς! Οι Sisters of Battle έχουν χαβαλέ, διότι το voice over τους εναρμονίζεται με τα θρησκευτικά πιστεύω τους. Θα γελάτε κάθε φορά που θα καταλαμβάνετε ένα strategic point και οι φανταρίνες σας θα ψέλνουν κάτι σαν: «Καταλάβαμε αυτό το σημείο για τον Κύριοοοοοο»! Το δυνατό σημείο των θηλυκών σταυροφόρων μας είναι το πεζικό τους, που ενισχύεται αισθητά από τη δυνατότητα σύνδεσης διαφορετικών μονάδων. Συνδέοντάς τες, οι μονάδες πεζικού αποκτούν μεγαλύτερη δύναμη πυρός, νέες abilities ή τη δυνατότητα να κάνουν healing. Η παραμετροποίησή τους, μάλιστα, με ειδικά όπλα, μπορεί να κάνει αποτελεσματικότερες τις μονάδες πεζικού σας σε κάθε πτυχή της μάχης, από το γρήγορο «κατέβασμα» των εχθρικών κτηρίων έως την ευκολότερη διάτρηση της θωράκισης των οχημάτων. Οι Sisters of Battle συλλέγουν ένα νέο resource, τη faith, η οποία χρησιμοποιείται για να αυξήσει τις abilities τους. Η faith συλλέγεται, αναβαθμίζοντας τα οικήματα που υπάρχουν στα capture points, έχετέ το υπόψη σας, λοιπόν, γιατί οι αποκτηθείσες abilities θα σας βοηθήσουν πολύ.

Αν η θρησκευόμενη φύση των Sisters δεν εναρμονίζεται με τις πεποιθήσεις σας και προτιμάτε κάτι πιο gothic, αλλάξτε τροπάριο με τη δεύτερη νεοεμφανισθείσα φυλή, τους Dark Eldar. Οι σατανικοί «αδερφοί» των Eldar έχουν και αυτοί ένα καινούργιο resource, τη soul essence, η οποία αποκτάται αντλώντας την ουσία που βρίσκεται στα πτώματα των εχθρών! Τη δουλειά αναλαμβάνουν ειδικές μονάδες, αλλά προτιμήστε τον ευκολότερο τρόπο συλλογής ψυχών μέσω του ειδικού κτηρίου που διαθέτετε. Η soul essence «ξεκλειδώνει» ισχυρά ξόρκια, που προκαλούν σοβαρό damage στον εχθρό ή επηρεάζουν το ηθικό του. Εμφανισιακά, οι Dark Eldar θυμίζουν φαντασίωση ενός διεστραμμένου μυαλού και μοιάζουν σαν να έχουν ξεπηδήσει από τις σελίδες μυθιστορήματος του Clive Barker. Μετά την εκμάθηση μονάδων και τακτικών με τις 2 νέες φυλές, έρχεστε αντιμέτωποι με τις εναέριες μονάδες που προστέθηκαν στις υπόλοιπες φυλές, οι οποίες δεν έχουν ιδιαίτερο λόγο ύπαρξης.

Πρώτον, μοιάζουν περισσότερο με χόβερκραφτς παρά με ιπτάμενες μονάδες, δεύτερον, σχεδιαστικά δεν εξιτάρουν τον gamer και, τρίτον, δεν προκαλούν το τρομερό damage ούτε κάποιο τακτικό πλεονέκτημα σε όποιον τις έχει. Κατά τα άλλα, απόλαυσα ιδιαίτερα την αποσαθρωτική δράση που έχει ο νεοεμφανιζόμενος Deceiver στο στρατό των Necrons, ο οποίος είναι άτρωτος και μπορεί να χειραγωγήσει τις μονάδες του αντίπαλου στρατού. Σε τελική ανάλυση, το Soulstorm μπορεί να μην ανανεώνει το gameplay του franchise στο σημείο που κατόρθωσε το Dark Crusade, δεν παύει, όμως, να είναι μία must have επιλογή για τους οπαδούς του Warhammer 40.000.

Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
7272
%%
Ανάπτυξη:  Relic
Έκδοση:  THQ
Διάθεση:  Zegetron
Είδος:  Strategy
Παίκτες:  8
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Επεξεργαστής Pentium στα 2GHz και άνω, ...