Αρχή > PCM Reviews > Strategy > Sins of a solar empire
Γράφει ο Γιάννης Μοσχονάς
Απο το τεύχος 223 του PCMaster

Στην εποχή μας, ο χρόνος έχει καταστεί πολυτιμότερος από το χρήμα και, κατά συνέπεια, παρατηρούμε ότι τα σύγχρονα video games ως επί το πλείστον προσφέρουν ένα gameplay που κυμαίνεται μεταξύ 6 με 15 ωρών. Αποτελεί μεγάλο κατόρθωμα για οποιονδήποτε developer η παραγωγή ενός game – πλην των MMOs - που θα προσφέρει πάνω από 25-30 ώρες gameplay και θα καθηλώσει τον gamer μέχρι να το ολοκληρώσει. Αυτό το επιτυγχάνει σε μεγάλο βαθμό το Sins of a Solar Empire, που αποτελεί το πρώτο πόνημα της καναδικής developer, Ironclad Games. Μπορεί το όνομά της να μη σας λέει κάτι, αλλά το background των εργαζομένων της έχει να μας αποκαλύψει πολλά. Η Ironclad Games αποτελείται από στελέχη της αγαπητής μας Rockstar Games, της developer που είναι υπεύθυνη για την εποποιία των GTA games. Για να γίνουμε συγκεκριμένοι, αρκετοί υπάλληλοί της προέρχονται από τη θυγατρική της Rockstar, Rockstar Vancouver, η οποία δημιούργησε την πετυχημένη σειρά RTS-space simulation, Homeworld. Το Sins of a Solar Empire «πατάει» στην παράδοση του Homeworld, αλλά κατορθώνει να ξεπεράσει τον πρόγονό του σε όλα τα σημεία, προσφέροντας μία καθαρόαιμη RTS εμπειρία που μπορεί να συγκριθεί σε μεγαλοπρέπεια και απόλαυση με το υπέρτατο space strategy όλων των εποχών, κατά τη γνώμη μου, το Master of Orion.

Your galaxy alone is not enough, not enough, not enough!

Το game διαθέτει single player mode, αλλά αν περιμένετε μία αλυσίδα αποστολών που ξεχειλίζει από scripted γεγονότα και εντυπωσιακές cutscenes, αγοράστε το C&C 3: Kane’s Wrath! Στο Sins of a Solar Empire, το single player εναρμονίζεται στην απολαυστική συνταγή του Master of Orion: ξεκινάω από έναν φτωχό πλανήτη σε μία ξεχασμένη γωνία του σύμπαντος και καλούμαι να κατακτήσω όλους τους γαλαξίες με τη δύναμη των όπλων, του χρήματος και της πειθούς. Το game ανήκει στην περίφημη κατηγορία των 4X strategy games, όπου το 4X δεν σχετίζεται με ταινίες ακραίου… σεξουαλικού περιεχομένου, αλλά προέρχεται από τους 4 βασικούς στόχους μας σε αυτό: eXplore, eXpand, eXploit και eXterminate. Οι παραπάνω «ευγενείς» στόχοι πρέπει να κυνηγηθούν σε δεκάδες αστρικά συστήματα και γαλαξίες, από 3 φυλές που μάχονται για την κυριαρχία του σύμπαντος.

Η πρώτη και, θα λέγαμε, πιο ανθρώπινη είναι η TEC (Trader Emergency Coalition), μία συνομοσπονδία κόσμων που κατοικούνται αποκλειστικά από ανθρώπους. Λειτουργώντας σύμφωνα με έναν αυστηρό οικονομικό και ηθικό κώδικα, η TEC κατόρθωσε να δημιουργήσει μία «Χρυσή Οικονομική Εποχή» για τους πλανήτες που την αποτελούν, αγγίζοντας σχεδόν το όνειρο μίας ουτοπικής διαγαλαξιακής κοινωνίας. Την όμορφη εικόνα χαλάει η επιστροφή των Advent, μίας θρησκευτικής φατρίας που εκδιώχθηκε κακήν κακώς από τους κόσμους της TEC. Ακολουθώντας μία θρησκεία, η οποία ευαγγελίζεται τη νοητική ένωση όλων των ανθρώπων σε ένα συλλογικό μυαλό, οι Advent χρησιμοποίησαν τις τηλεπαθητικές δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μία νέα υπερ–τεχνολογία, την psi-tech. Τώρα επιτίθενται με όλες τις δυνάμεις τους στους TEC, θέλοντας να εκδικηθούν για την εξορία που υπέστησαν. Στο μακελειό συμμετέχουν ξαφνικά και οι Vasari, η γνωστή εξωγήινη φυλή που εμφανίζεται στα τελευταία RTS και έχει ως μοναδικό σκοπό να εξολοθρεύσει όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις. Στόχος της η κατάκτηση πλανητών και η απομύζηση των φυσικών πόρων τους.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
9090
%%
Ανάπτυξη:  Ironclad Games
Έκδοση:  Stardock
Διάθεση:  Online
Είδος:  Strategy
Παίκτες:  10
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Επεξεργαστής Pentium στο 1.8GHz και άνω...