Αρχή > PCM Reviews > Adventure > Diamonds in the rough
Εμμονές και φινάλε

Αν και δεν μπορώ να μιλήσω για το φινάλε του παιχνιδιού, πρέπει να πω ότι με σόκαρε σε πολύ μεγάλο βαθμό και αν και στην αρχή αντέδρασα έντονα με όσα έβλεπα και άκουγα, τελικά, έπεσα σε μελαγχολία. Για 20 περίπου λεπτά καθόμουν ακίνητος και αναλογιζόμουν όσα διαδραματίστηκαν. Σκεφτόμουν όλα όσα θα ήθελα να γράφω για το θέμα αυτό, αλλά που δυστυχώς δεν μπορώ. Αντίστοιχα συναισθήματα δεν θυμάμαι να μου έχει προκαλέσει κανένα άλλο adventure game.

Ο Αλκης διαθέτει ένα σπάνιο ταλέντο, αλλά, ας με συγχωρέσει, νομίζω πως διακατέχεται και από μερικές εμμονές. Το ταλέντο του έχει να κάνει με τις ιδέες και το γράψιμό του. Το σενάριο του παιχνιδιού νομίζω πως θα γινόταν ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα. Μακάρι να βρει τη δύναμη και να επιχειρήσει να γράψει κάτι. Οι εμμονές του έχουν να κάνουν με τα φινάλε των παιχνιδιών του. Οσοι θυμάστε τι γίνεται στο τέλος του Other World και δείτε και αυτό το φινάλε, νομίζω πως θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι διακατέχεται από την ίδια εμμονή με τη μεγάλη σαιξπηρική ηθοποιό, Emma Thompson, στο ρόλο της συγγραφέα στην εκπληκτική ταινία "Stranger than Fiction" (στα Ελληνικά "Πιο παράξενο και από το Παράξενο"!). Αν δεν έχετε δει την ταινία, δείτε τη πάση θυσία. Είναι πανέξυπνη, με εξαιρετικές ερμηνείες, ενώ θα δείτε τι "κάνει" η συγγραφέας Karen Eiffel στους ήρωές της και τότε θα με θυμηθείτε, γιατί και ο Αλκης κάνει κάτι αντίστοιχο... τηρουμένων, βέβαια, των αναλογιών.

Ενα τελευταίο σχόλιο: όπως έχει πει ο ίδιος ο Αλκης σε μία συνέντευξή του, όταν ξεκινά να γράφει το σενάριο ενός παιχνιδιού, ποτέ δεν έχει προκαθορισμένο το φινάλε. Αυτό συνήθως προκύπτει την τελευταία στιγμή, ανάλογα με την πορεία που θα έχουν πάρει μέσα του οι διάφοροι χαρακτήρες και το πώς θα του μιλήσει στο τέλος η συνολική ιστορία. Δεν ξέρω πώς τα κατορθώνει, αλλά αυτό το στοιχείο με έχει εντυπωσιάσει πάρα πολύ.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
8080
%%
Ανάπτυξη:  Atropos Studios
Έκδοση:  Atropos Studios
Διάθεση:  Centric
Είδος:  Adventure
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Επεξεργαστής Pentium ΙV στο 1GHz και άν...