Αρχή > PCM Reviews > Adventure > Diamonds in the rough
Γράφει ο Ανδρέας Παρασκευάς Τσουρινάκης
Απο το τεύχος 223 του PCMaster

Ομολογουμένως παράξενο όνομα για adventure, αλλά ακόμη πιο "παράξενη" είναι η κεντρική σεναριακή ιδέα του παιχνιδιού. Ο δημιουργός του, ο γνωστός μας Αλκης Πολυράκης, απευθύνει και μέσα από το παιχνίδι μία παράκληση σε όλους: υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, μην αποκαλύψετε ούτε την ιδέα αυτή ούτε, φυσικά, το φινάλε του...

Ο Αλκης Πολυράκης είναι 32 χρόνων, ηλεκτρολόγος μηχανικός, με ειδίκευση στις τηλεπικοινωνίες. Αυτή την εποχή εργάζεται ως editing manager σε διεθνή επιστημονικό οργανισμό. Είναι φανατικός φίλος των adventure games της Monkey Island εποχής και κυριολεκτικά "άρρωστος" με το Kick Off 2 και την Amiga του, όπου έχει κατακτήσει τόσο τον τίτλο του Ελληνα Πρωταθλητή για το 2007, αλλά και τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο το 2001. Εκτός των άλλων, έχει δημιουργήσει το adventure OTHER WORLDS, που έχουμε παρουσιάσει στο τεύχος Φεβρουαρίου 2005, ένα freeware adventure που έκανε μεγάλη αίσθηση για το περιεχόμενο αλλά και για τους γρίφους του. Με το Diamonds in the Rough κάνει την πρώτη του απόπειρα στον κόσμο των εμπορικών adventures. Του εύχομαι κάθε επιτυχία...

Απαγορεύονται τα spoilers!

Τι να γράψεις για το σενάριο, όταν ο δημιουργός μάς παρακαλεί να μην αποκαλύψουμε τα βαθύτερα μυστικά του; Η εισαγωγή του μου θύμισε λίγο την αρχή της ταινίας "Inside Man", όχι, βέβαια, θεματολογικά, αλλά από πλευράς στυλ και παρουσίασης. Εκεί ο Clive Owen, μ' έναν εντυπωσιακό μονόλογο, λέει από την αρχή ποιος είναι, τι έκανε και γιατί το έκανε. Μένει μόνο το πώς, που για να μάθεις, πρέπει να δεις την ταινία.

Εδώ, λοιπόν, ο ήρωας του παιχνιδιού στην αρχή αυτοσυστήνεται με παρόμοιο τρόπο. Είναι ο Jason Hart και είναι περίπου 20 χρόνων. Είναι ένας ιδιαίτερα χαρισματικός άνθρωπος και διαθέτει τη σπάνια ικανότητα να βρίσκει απ' όλες τις δυνατές απαντήσεις, αυτήν ακριβώς που ο συνομιλητής του θέλει - περιμένει ν' ακούσει! Μόνο που εδώ όλα είναι πιο δραματικά. Στο μονόλογό του αναφέρει πως σε λίγο πρόκειται να πεθάνει. Πήρε ένα πανίσχυρο δηλητήριο, που σιγά-σιγά τον καταβάλει. Στο λίγο χρόνο που του απομένει, θα επιχειρήσει να διηγηθεί την ιστορία του, να μάθουμε δηλαδή πώς έφτασε στο σημείο αυτό και ποιο είναι το τρομερό "κακό" που έχει διαπράξει που τον αναγκάζει,  μην αντέχοντας συνειδησιακά το βάρος των πράξεων του, να οδηγηθεί στην αυτοχειρία. Το αν πραγματικά θα πεθάνει ή όχι, δεν το ξέρουμε ακόμη. Θα το μάθουμε στο τέλος του παιχνιδιού, χωρίς όμως αυτό να είναι η βασική έκπληξη που κρύβεται σε όσα αποκαλύπτονται στο φινάλε του.

Και η εξιστόρησή του/(σου) συνεχίζεται...

Εχοντας γεννηθεί στο Glenboro του Κάνσας, ζεις με τη χωρισμένη μητέρα σου και δουλεύεις part time σε μία τοπική εφημερίδα, αφού παράτησες τις σπουδές σου λίγο πριν τις ολοκληρώσεις. Μία μέρα δέχεσαι ένα τηλεφώνημα από κάποιον Mr. Hungerton, που δουλεύει για έναν οργανισμό που προσλαμβάνει νέους με ειδικές - εξαιρετικές ικανότητες. Ο οργανισμός αυτός ονομάζεται Diamonds in the Rough και ειδικεύεται στη βοήθεια ανθρώπων με τις ειδικές αυτές ικανότητες, στο πώς να τις τελειοποιούν και να τις αναπτύσσουν σ΄ ένα ανώτερο επίπεδο. Αν δεχτείς, θα υπογράψεις ένα πολύ καλοπληρωμένο συμβόλαιο 5 ετών, με μοναδικούς περιορισμούς το να μείνεις όλο αυτό το διάστημα σε μία απομονωμένη πόλη από την οποία δεν πρέπει να επιχειρήσεις να φύγεις ή να προσπαθήσεις να έρθεις σ' επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο. Το πρόβλημα είναι πως, μη έχοντας κάτι καλύτερο να κάνεις, δέχεσαι και έτσι ξεκινά η περιπέτειά σου.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
8080
%%
Ανάπτυξη:  Atropos Studios
Έκδοση:  Atropos Studios
Διάθεση:  Centric
Είδος:  Adventure
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Επεξεργαστής Pentium ΙV στο 1GHz και άν...