Αρχή > PCM Reviews > Racing > Race Driver GRID
Είναι καλό να έχεις ΕΓΩΙΣΜΟ!

Η μηχανή που βρίσκεται κάτω από το καπό του Race Driver GRID, είναι η ανανεωμένη έκδοση της μηχανής Neo που χρησιμοποιήθηκε στο Colin MC Rae DIRT. Οι προγραμματιστές της Codemasters έγραψαν από την αρχή το σύστημα ζημιάς και έτσι πλέον έχουμε την πιο λεπτομερή μηχανή στην απόδοση ζημιών σε οχήματα, αλλά και περιβάλλον. Πρέπει να το δείτε για να το πιστέψετε. Η παραμικρή σύγκρουση μπορεί και θα προκαλέσει ρεαλιστικές αλλαγές όχι μόνο στο μοντέλο του αυτοκινήτου, αλλά και στη λειτουργία και στη συμπεριφορά του. Το μοντέλο ζημιάς αναγνωρίζει κάθε κομμάτι του οχήματος ξεχωριστά, με αποτέλεσμα να προσμετρώνται ζημιές σε κάθε λάστιχο ξεχωριστά, σε καθεμία από τις ζάντες και, φυσικά, σε κάθε άλλο κομμάτι του αυτοκινήτου. Αυτό, φυσικά, ανοίγει την προοπτική για ένα τελείως διαφορετικό gameplay, στο οποίο πρέπει να είστε προσεκτικοί να μη συγκρούεστε με κανέναν, αλλά και με το περιβάλλον, καθώς θα αλλάξει ο χειρισμός του αυτοκινήτου σας, δυσχεραίνοντας το έργο σας. Πέραν του μοντέλου ζημιάς, όμως, η EGO engine φροντίζει να μας δίνει πεντακάθαρα γραφικά με πολύ υψηλά framerates, χωρίς τρελές για την εποχή απαιτήσεις.

Υπάρχουν πάρα πολλοί shaders και χρησιμοποιούνται με πάρα πολύ ωραίο τρόπο από τη μηχανή, ώστε να αποδοθούν σχεδόν φωτορεαλιστικά περιβάλλοντα. Αντανακλάσεις, παραμορφώσεις, σκόνη και φωτιστικά εφέ είναι από τα καλύτερα μέχρι σήμερα. Ολες οι τελευταίες τεχνολογίες στην εξέλιξη των γραφικών είναι εδώ. Bump mapping, HDR lighting, deformations, depth of field, motion blur και ότι άλλο τραβά η ψυχή σας, συνεργάζονται αρμονικά για να αποδοθούν γραφικά τρομερής ποιότητας. Τα μοντέλα των αυτοκινήτων έχουν τεράστιο αριθμό πολυγώνων που μπορούν να τσαλακωθούν με πολλούς και διάφορους τρόπους, καθώς και πολύ υψηλής ανάλυσης textures. Το πολύ ευχάριστο είναι ότι και τα γύρω περιβάλλοντα, πέραν της πίστας και των αυτοκινήτων, είναι πάρα πολύ λεπτομερή και όχι όπως συνηθίζεται σε τέτοια παιχνίδια, πρόχειρα. Ηχητικά το παιχνίδι είναι εξίσου φοβερό, καθώς σε ένα σύστημα 5.1 ηχείων και πάνω θα μπορείτε να απολαύσετε τα στριγκλίσματα των λάστιχων σας αλλά και των αντιπάλων ανάλογα με την θέση τους στον χώρο.

Τα ηχητικά εφέ είναι πάρα πολύ ρεαλιστικά και «γεμάτα». Κάθε αυτοκίνητο έχει τους δικούς του ξεχωριστούς ήχους, οι οποίοι ακούγονται καταπληκτικά, αν παίξετε με την κάμερα από τη θέση του οδηγού. Κάθε τρακάρισμα ή απλή επαφή μεταξύ οχημάτων ή με το περιβάλλον αποδίδεται πολύ πειστικά από ηχητικής πλευράς. Θα ακούσετε τζάμια να σπάνε, λαμαρίνες να λυγίζουν και να συνθλίβονται, λάστιχα να ουρλιάζουν και τα λοιπά! Θα νιώσετε σα να ήσαστε εκεί. Φυσικά, ειδική μνεία πρέπει να γίνει στα ηχητικά εφέ κατά τη διάρκεια του rewind. Ολα ακούγονται μουντά σαν μέσα από πηγάδι και όταν, τελικά, επιλέξετε το σημείο από το οποίο θέλετε να δοκιμάσετε ξανά, να παίξετε θα δείτε τρία στιγμιότυπα από τρεις διαφορετικές κάμερες, που θα σας βοηθήσουν να δείτε αναλυτικά το χώρο γύρω σας, πριν πάρετε ξανά το τιμόνι στα χέρια σας, ενώ παράλληλα θα ακούτε ηχητικά εφέ παρόμοια με εκείνα του «Matrix» στις σκηνές slow motion.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
9595
%%
Ανάπτυξη:  Codemasters
Έκδοση:  Codemasters
Διάθεση:  Dionic
Είδος:  Racing
Παίκτες:  12
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Athlon 64 ή Pentium 4 στα 3.0GHz, 1GB RAM, 12,5GB χώρ...