Αρχή > PCM Reviews > MMOs > Age of Conan: Hyborian adventures
Γράφει ο Χρήστος Κουβόπουλος
Απο το τεύχος 227 του PCMaster

Παράξενες και τεράστιες δημιουργίες αυτά τα ΜΜΟs, ειδικά στα πρώτα βήματά τους: από υλικοτεχνικής άποψης, πρέπει να υπάρχουν πολλά και πανίσχυρα μηχανήματα, για να αντέξουν την απότομη εισροή παικτών στους servers. Παράλληλα, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα κινηθούν αυτοί οι χιλιάδες παίκτες, πώς θα αντιδράσει το περιβάλλον σε κάθε μικρή κίνησή τους, πώς θα συμπεριφερθούν τα διάφορα skills και αντικείμενα, όταν έρθουν αντιμέτωπα με δεκάδες διαφορετικούς τυχαίους παράγοντες, επιλογές και δράσεις των πολυάριθμων παικτών. Και, φυσικά, έχουμε το support του παιχνιδιού: ειδικά στην αρχή, οι δημιουργοί ξεφουρνίζουν το ένα patch μετά το άλλο, αλλάζοντας τελείως την εικόνα του παιχνιδιού (ελπίζοντας πάντα για το καλύτερο). Μία πολύ σημαντική ατέλεια που θα σε κάνει να θέλεις να σπάσεις το πληκτρολόγιο τη μία ημέρα, μπορεί την επόμενη να έχει επιδιορθωθεί. Πράγματι, ενώ τη Δευτέρα γράφαμε κάποιο αρνητικό σχόλιο για το σύστημα των emotes, την Τρίτη έχει περάσει ένα patch που παρουσίασε ένα όμορφο interface για τα emotes. Delete μία ολόκληρη παράγραφος, τζάμπα γράψιμο.

Δεν είναι παράξενο, λοιπόν, που το ΜΜΟ είναι ο εφιάλτης του reviewer: πώς μπορείς να κατηγορήσεις ένα παιχνίδι ότι η τάδε κλάση είναι κακοσχεδιασμένη, όταν μετά 2 ημέρες μπορεί να επιδιορθωθεί; Ή να αποδοκιμάσεις το σύστημα δημοπρασιών κι αυτό να επισκευαστεί μέσα στις επόμενες 3 ώρες; Η απάντηση είναι απλή: δεν βιάζεσαι. Περιμένεις μέχρι να έχουν γίνει τα πρώτα μεγάλα patches και να έχει στρώσει σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι. Παράλληλα, βάζεις διαφορετικά άτομα να παίζουν διαφορετικές κλάσεις, για να καλυφτούν όσο γίνεται περισσότερες οπτικές γωνίες παιξίματος. Και, τέλος, ξεκινάς το review σου με έναν καλό πρόλογο (κατά προτίμηση δύο παραγράφων), για να εξηγήσεις με σαφήνεια ακριβώς τι γίνεται.

Σκοπίμως, λοιπόν, καθυστερήσαμε το review του παιχνιδιού και φτιάξαμε μία δομή, αρκετά καινοτόμο, αλλά, κατά τη γνώμη μας, πολύ σωστή για ένα ΜΜΟ: διαφορετικές κλάσεις, διαφορετικά sections μέσα στα reviews. Στο ρόλο του Tempest of Set (priest/caster) ο κ. Κουβόπουλος, στο ρόλο του Barbarian (Rogue class) ο κ. Γεωργούλης και στο ρόλο του Guardian («βαράτε με κι ας κλαίω») ο κ. Κεσίσογλου. Καθένας θα αναλύσει τις ιδιαιτερότητες της κλάσης- πέρα, φυσικά, από τα γενικά σχόλια για το παιχνίδι. Δεν θα αναλωθούμε στα πολύ βασικά, καθώς ήδη έχουμε καλύψει μέσα από πολλά previews και ειδικά θέματα τα στοιχειώδη χαρακτηριστικά του παιχνιδιού.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
7676
%%
Ανάπτυξη:  Funcom
Έκδοση:  Eidos Interactive
Διάθεση:  Centric
Είδος:  MMOs
Παίκτες:  1000
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  CPU: Intel Pentium IV/AMD Athlon 3200+ or higher, CPU Speed:...