Αρχή > PCM Reviews > Arcade > Alien Shooter: Vengeance
Γράφει ο
Απο το τεύχος 227 του PCMaster

Το Diablo 2 τελικά, έχει αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στα μυαλά όλων των παικτών, αλλά και των game developers. Δεν εξηγούνται αλλιώς οι ΑΠΕΙΡΟΙ κλώνοι του. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι κακές και βιαστικές προσπάθειες κάτω του μετρίου που ελπίζουν ότι απλώς και μόνο «εξομοιώνοντας» το gameplay του Diablo 2, θα καταφέρουν να είναι αρεστές στο αγοραστικό κοινό. Ευτυχώς το Alien Shooter Vengeance δεν είναι μία τέτοια προσπάθεια. Αποτελεί, βέβαια, κλώνο του Diablo 2 σε γενικές γραμμές, αλλά είναι αρκετά προσεγμένο και ενδιαφέρον.

Οι εξωγήινοι από το Υπερδιάστημα

Οταν λέω ότι το παιχνίδι ακολουθά πιστά τα βήματα του Diablo 2, το εννοώ σε κάθε δυνατό τομέα. Κατ’ αρχάς, στο σενάριο, έχουμε μία επίθεση ατελείωτων ορδών από «κακούς» εξωγήινους σε μία εγκατάσταση, στην οποία όλως τυχαίως βρίσκεστε και εσείς. Η βασική ιδέα του σεναρίου από μόνη της δικαιολογεί την ατελείωτη εξωγηινο-κτονία που θα προκαλέσετε μέσα στο παιχνίδι. Μιλάμε για τρελό μακελειό. Παράλληλα, υπάρχουν μικρότερα subquests, αλλά και διάφορες στροφές και αλλαγές πορείας του σεναρίου. Πρόκειται για ένα κλασικό action RPG της παλιάς σχολής, οπότε μην περιμένετε βαθυστόχαστους διαλόγους και χαρακτήρες με αξιομνημόνευτο εσωτερικό κόσμο. Ετοιμαστείτε, όμως, να χαλάσετε αρκετά ποντίκια με τα αλλεπάλληλα κλικ που θα κληθείτε να κάνετε! Στο ενδιάμεσο των ατελείωτων κλικ, θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε vendors, ώστε να φουλάρετε ξανά τα πυρομαχικά σας ή να αγοράσετε νέα όπλα και πανοπλίες. Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται, μια και θα βρείτε σε αφθονία σφαίρες και όπλα από τους εξωγήινους που θα ξεπαστρέψετε και, αν αναλογιστείτε ότι οι μάχες είναι πραγματικά επικές με πάνω από 200 εχθρούς σε μερικές περιπτώσεις, και από μία σφαίρα να έχει ο καθένας τους, μάνι-μάνι θα μαζέψετε μία 200άρα σχετικά εύκολα.

Οι εχθροί είναι στο ίδιο στυλ με αυτούς του Diablo 2, πολλοί σε αριθμό, διαφορετικοί μεταξύ τους, αλλά με ένα κοινό χαρακτηριστικό: έχουν όλοι πολύ περιορισμένο health. Αυτό σημαίνει ότι όσοι εχθροί και να έρθουν κατά πάνω σας, πάντα θα έχετε τη δυνατότητα να τους αντιμετωπίσετε. Εννοείται πως το παιχνίδι δεν είναι καθόλου εύκολο. Ακόμη και στο Normal επίπεδο δυσκολίας, θα υπάρξουν φορές που θα ιδρώσετε, βλέποντας τα πυρομαχικά σας να τελειώνουν και την ενέργειά σας να είναι επικίνδυνα χαμηλά, αλλά παράλληλα οι επιθέσεις των aliens σε ορδές να μην σταματούν. Σε μεγαλύτερα επίπεδα δυσκολίας, το παιχνίδι γίνεται σαδιστικά δύσκολο, αφού πλέον σάς κλέβει. Δε μιλάω για καλύτερη A.I. – πού τέτοια τύχη – απλώς, εκεί που είχατε να αντιμετωπίσετε 300 εχθρούς σε ένα δωμάτιο, πλέον έχετε να αντιμετωπίσετε 800 με τετραπλάσια health από πριν, οι οποίοι εντελώς τυχαία σάς κάνουν διπλάσιο damage σε σχέση με πριν. Μην επιχειρήσετε να παίξετε σε οποιοδήποτε mode πάνω από Normal, αν θέλετε να γλιτώσετε τον εκνευρισμό και τον εξευτελισμό στα χέρια – ή όποια, τέλος πάντων, μέλη χρησιμοποιούν για να επιτίθενται οι κακοί εξωγήινοι - των αντιπάλων σας.

Κάτι που ίσως σας ξενίσει, είναι ότι το παιχνίδι παίζεται σε αποστολές και δεν είναι εντελώς ενιαίο. Επίσης, κάθε φορά που συγκεντρώνετε αρκετά experience points, έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε λίγο τα στατιστικά σας, κάτι που δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, μια και χρησιμοποιείτε laser, phaser και άλλα υπερόπλα υψηλής ακριβείας που κάνουν όλη τη δουλειά μόνα τους, οπότε τα στατιστικά σάς είναι άχρηστα είναι στο μεγαλύτερο μέρος της μάχης.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
7070
%%
Ανάπτυξη:  Sigma Team
Έκδοση:  CDV
Διάθεση:  Not Available
Είδος:  Arcade
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  1.7 GHz CPU, GeForce2 / Radeon 8500, 256 MB RAM...