Αρχή > PCM Reviews > RPG > Mount and Blade
Γράφει ο Πέτρος Κηπουρόπουλος
Απο το τεύχος 229 του PCMaster

Οι φίλοι των RPGs είχαν την ευκαιρία, τα τελευταία χρόνια, να απολαύσουν διάφορα παιχνίδια (που στην πλειονότητά τους έφερναν περισσότερο σε action RPG, αλλά ας μην το συζητήσουμε τώρα) όπως τα Oblivion, The Witcher, Neverwinter Nights 2, Two Worlds, Mass Effect και άλλα τέτοια, ωραία, καλύτερα ή χειρότερα. Στη μακρά λίστα των role playing games των τελευταίων 2-3 ετών, ήρθε πρόσφατα να προστεθεί ένα ακόμη, ονόματι Mount & Blade, το οποίο προέρχεται από τη γειτονική Τουρκία και την Taleworlds.

Καβάλα παν' στην εκκλησιά...

Η ιστορία του παιχνιδιού εξελίσσεται σε μία φανταστική χώρα κατά την – ας πούμε - μεσαιωνική περίοδο. Η Calradia, όπως είναι το όνομά της, βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, καθώς τα πέντε βασίλεια που υπάρχουν σε αυτή, μάχονται σκληρότερα από ποτέ με στόχο την καθολική επικράτηση. Κάπου εκεί, την εμφάνισή του κάνει ένας μυστηριώδης ξένος, ο οποίος αποβλέποντας στα πλούτη που κρύβει η γη της Calradia, αποφασίζει να αναζητήσει την τύχη του σε αυτή και… βασικά αυτό είναι το σενάριο του Mount and Blade. Καλώς ή κακώς (μάλλον κακώς), κεντρική αποστολή, κύρια πλοκή ή κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Ο μυστηριώδης ξένος, δηλαδή, εσείς, θα περιπλανηθεί στις διάφορες πόλεις και χωριά της Calradia, θα φέρει εις πέρας διάφορες χαμαλοαποστολές που θα του αναθέσουν οι τοπικοί άρχοντες, θα πολιορκήσει κάστρα, θα αφανίσει φατρίες και, εντέλει, θα γίνει εκείνος ο κυρίαρχος της χώρας.

Αν τα παραπάνω σας φάνηκαν ελκυστικά, μη φάτε, γιατί δεν είναι, αλλά ας πάρουμε καλύτερα τα πράγματα από την αρχή. Επιλέγετε αλά multiple choice το background του χαρακτήρα σας, ελέγχετε την εμφάνισή του, ρυθμίζετε τα attributes, skills και proficiencies του και είστε έτοιμοι να κατακτήσετε τον κόσμο! Ο αριθμός των τελευταίων είναι αρκετά ικανοποιητικός, καλύπτοντας κάθε πτυχή του gameplay, τη στιγμή που ο character editor θυμίζει αυτούς του Oblivion και του Sims, αλλά για άγνωστους σε εμένα λόγους περιορίζεται μόνο στο κεφάλι, αφήνοντας έξω το υπόλοιπο σώμα.

Εχοντας τελειώσει με τα του ήρωά σας και αφού αφιερώσετε λίγο χρόνο στο tutorial, που θα αναλάβει να σας μάθει τα βασικά των μαχών, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τις περιπλανήσεις σας στη γη της Calradia. Ενδεχομένως, βέβαια, αυτό που θα δείτε να σας εκπλήξει προς στιγμή, αφού πρόκειται για έναν τεράστιο χάρτη, πάνω στον οποίο απεικονίζονται στατικά οι πόλεις και τα χωριά, ενώ κινούνται real-time άνθρωποι, καραβάνια, στρατιώτες, ληστές κι εσείς! Αν και από μία άποψη είναι ενδιαφέρον χαρακτηριστικό, δεν μπορώ να πω ότι μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Από την άλλη, όμως, αδυνατώ να σκεφτώ πώς θα μπορούσαν οι δημιουργοί του Mount and Blade να απεικονίσουν διαφορετικά τον κόσμο-γίγας του παιχνιδιού, οπότε πάω πάσο και προχωράω παρακάτω.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
5858
%%
Ανάπτυξη:  Taleworlds
Έκδοση:  Paradox Interactive
Διάθεση:  Atari Hellas
Είδος:  RPG
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  766 MHz processor, 256 MB RAM, 700 MB hard drive space, 64 M...