Στο “Pixel by Pixel” αυτού του τεύχους φιλοξενούμε τα μέλη μιας... θρυλικής οικογένειας, τα παιχνίδια της σειράς The Legend of Kyrandia! Ετοιμαστείτε να φύγουμε για ένα παραμυθένιο κόσμο, τον κόσμο της Kyrandia! Έτοιμοι; Πάμε!

Τα παιχνίδια της σειράς The Legend of Kyrandia αναπτύχθηκαν από την Westwood Studios και κυκλοφόρησαν από τη Virgin Games. Συνολικά ήταν τρία παιχνίδια. Το πρώτο, το Legend of Kyrandia Book One, ήταν η πρώτη απόπειρα της Westwood στο genre των adventure games και αποδείχθηκε εξαιρετική! Για την ακρίβεια, μόνο τα Lands of Lore και τα Command & Conquer γνώρισαν ανάλογη επιτυχία με αυτή των Legend of Kyrandia. Ας περάσουμε από “μικροσκόπιο”, λοιπόν, τα τρία παιχνίδια The Legend of Kyrandia!

The Legend of Kyrandia: Book One

Το πρώτο παιχνίδι κυκλοφόρησε το 1992 με τον τίτλο The Legend of Kyrandia (ή LK1, όπως θα αναφέρομαι στη συνέχεια για συντομία). Το παιχνίδι εξελίσσεται στον κόσμο Fable & Fiends. Η ιστορία του παιχνιδιού είναι αρκετά απλή και θυμίζει λίγο παιδικό παραμύθι: Ο Βασιλιάς William A’, βασιλιάς της Kyrandia, συγκαλεί όλες τις δυνάμεις της Φύσης και συνάπτουν μία συμφωνία: δεσμεύτηκαν οι άνθρωποι και η Φύση να προστατεύουν ο ένας τον άλλο. Επιθυμόντας να δείξει την ευγνωμοσύνη της, η Φύση, δημιουργεί ένα τεράστιο διαμάντι ακριβώς εκεί που στεκόταν ο William. Το διαμάντι ονομάστηκε Kyragem. Το Kyragem ήταν το δώρο της Φύσης στους ανθρώπους και η προστασία του αποτελούσε αιώνια ευθύνη της βασιλικής οικογένειας. Το Kyragem εστίασε τις μαγικές δυνάμεις τις φύσης στην Kyrandia και επέτρεψε στους ανθρώπους να τις χρησιμοποιούν!

Ο William έχτισε ένα κάστρο γύρω από το Kyragem και το ονόμασε Castle Kyrandia. Για πολλά χρόνια οι άνθρωποι της Kyrandia ζούσαν ευτυχισμένοι. Μιά μέρα, όμως, ο γελωτοποιός και προσωπικός φίλος του βασιλιά, ο Malcolm, δολοφονεί τον βασιλιά και την βασίλισσα! Ο Kallak, αρχιμάγος του βασιλείου της Kyrandia και πατέρας της δολοφονημένης βασίλισσας χρησιμοποιώντας ένα ισχυρό ξόρκι, παγιδεύει τον Malcolm μέσα στο κάστρο. Στη συνέχεια, παίρνει τον Brandon, το μόνο απόγονο του βασιλικού ζεύγους και δραπετεύει στο δάσος. Εκεί, ο μικρός Brandon μεγάλωσε χωρίς να μάθει τις αληθινές του καταβολές. Κάποια στιγμή όμως, ο Malcolm καταφέρνει να δραπετεύσει και αρχίζει να σπέρνει τον τρόμο καταστρέφοντας την Kyrandia! Επισκέπτεται τον Kallak και χρησιμοποιώντας μαγικά, τον μετατρέπει σε άγαλμα. Ο Brandon καλείται να σώσει τόσο τον παππού του, όσο την Kyrandia, και να ανακαλύψει την αλήθεια για την καταγωγή του! Εντάξει, μπορεί η ιστορία του LK1 να είναι λίγο κοινότυπη, αλλά είναι μια χαρά για να ξεκινήσει το παιχνίδι!

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum