Γράφει ο Αλέξανδρος Γκέκας
Απο το τεύχος 235 του PCMaster

Το Pyroblazer εκπροσωπεί ένα είδος παιχνιδιών που εμφανίζεται σπανιότατα σε PC: είναι ένα futuristic combat racing game, μιλάμε, δηλαδή, για κανονικό «δεινόσαυρο»! Οταν ο ανταγωνισμός σε έναν τομέα είναι απλώς ανύπαρκτος (εκτός αν έχει κάποιος διάθεση να γυρίσει σε αρχαία παιχνίδια, τύπου Ballistics και Megarace), τότε σίγουρα η αποστολή της εταιρείας ανάπτυξης είναι αρκετά απλή, έτσι δεν είναι; Το μόνο που έχει να κάνει, είναι να δημιουργήσει ένα απλώς ικανοποιητικό παιχνίδι και να απολαύσει την επιτυχία, εφόσον οι fans των σχετικών παιχνιδιών δεν έχουν πολλές επιλογές στη διάθεσή τους. Στην περίπτωση του Pyroblazer, οι developers προσπάθησαν να κάνουν αυτό ακριβώς και μάλλον απέτυχαν.

Ανώμαλη προσγείωση

Τώρα που «σκοτώσαμε» πρόωρα το σασπένς του review (εντάξει, ας είμαστε ειλικρινείς, όλοι κοιτάτε πρώτα τη βαθμολογία), είναι ώρα να εξετάσουμε πού ακριβώς στράβωσε το πράγμα. Το καλύτερο σημείο εκκίνησης είναι η… αρχή και το σενάριο του Pyroblazer, το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί, πολύ απλά, «ότι να ’ναι». Το παιχνίδι διεξάγεται στον κόσμο του New Apeiron, ο οποίος είχε έναν ιδιαίτερα ανεπτυγμένο πολιτισμό, μέχρι που χτυπήθηκε κάποια στιγμή από μία μεγάλη καταστροφή. Τι συνέβη; Ελα ντε! Κανένας δεν μπήκε στον κόπο να μας εξηγήσει, αλλά ας είναι.

Μετά την εν λόγω αποκάλυψη, λοιπόν, οι κάτοικοι του πλανήτη ξανάχτισαν τον πολιτισμό τους και προσπαθούν να φτάσουν σε νέα μεγαλεία μέσω… αγώνων ταχύτητας, με το έπαθλο να είναι το πολυπόθητο Eternal Flame, το οποίο δεν ξέρουμε τι ακριβώς κάνει, ενώ μέσω των αγώνων αυτών υποτίθεται πως θα πρέπει να βοηθήσουμε τους… θεούς ή να τους καταστρέψουμε! Πότε μπήκαν στο παιχνίδι οι θεοί, τι ρόλο παίζουν και γιατί η ύπαρξή τους εξαρτάται από τους αγώνες, ένας… θεός το ξέρει! Τέλος πάντων, επειδή είναι μάλλον απίθανο να βγάλετε νόημα, αρκεστείτε στο ότι είστε ένας ανερχόμενος οδηγός αγώνων και προσπαθείτε να γίνετε πρωταθλητής.

Ξεκινώντας τη single player campaign (δεν υπάρχει multiplayer) θα κληθείτε να επιλέξετε μεταξύ κάποιων σκαφών που υπάρχουν διαθέσιμα, με τα πιο εξελιγμένα μοντέλα να είναι κλειδωμένα, οπότε θα πρέπει να μαζεύετε νίκες και βαθμούς, ώστε να τα ξεκλειδώσετε. Τα οχήματα (ουσιαστικά, αεροσκάφη) έχουν αρκετές διαφορές μεταξύ τους - άλλο υπερέχει στην επιτάχυνση, άλλο στον οπλισμό - οπότε θα πρέπει κάθε φορά να επιλέγετε το κατάλληλο όχημα που ταιριάζει στο στυλ της πίστας ή στο δικό σας στυλ παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα εξελίσσονται περίπου όπως τα περιμένετε: Επιδιώκετε τις νίκες, ώστε να προχωρήσετε στο πρωτάθλημα και να ξεκλειδώσετε καινούργια οχήματα και τοποθεσίες - στάνταρ πράγματα για racing game.

Στη διάθεσή σας θα έχετε και όπλα (πυροβόλα, πυραύλους και νάρκες), με τα οποία μπορείτε να εξουδετερώσετε τους αντιπάλους σας, αν οι ικανότητές σας ως πιλότου είναι κατώτερες του αναμενόμενου. Ο χειρισμός του παιχνιδιού μοιάζει πάρα πολύ με τον αντίστοιχο των FPS, αφού θα ελέγχετε την επιτάχυνση και τον κάθετο προσανατολισμό του σκάφους με τα πλήκτρα WSAD, ενώ το mouse χρησιμοποιείται για το πιλοτάρισμα και τη χρήση των όπλων. Μόλις βγείτε στην πίστα, όμως, αρχίζουν τα προβλήματα.

Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
5252
%%
Ανάπτυξη:  Eipix
Έκδοση:  City Interactive
Διάθεση:  Centric
Είδος:  Racing
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Operating system Microsoft Windows XP SP2 / Vista, Processor...