Αρχή > PCM Reviews > RPG > Neverwinter Nights 2: Storm of Zehir
Γράφει ο Ανδρέας Παρασκευάς Τσουρινάκης
Απο το τεύχος 232 του PCMaster

Το Neverwinter Night 2 της Obsidian είναι η συνέχεια του πρώτου παιχνιδιού που ανέπτυξε η BioWare. Βασίζεται στην έκδοση 3.5 των Dungeons & Dragons κανόνων (Revised 3rd Edition), οι οποίοι υιοθετούν τη real-time δράση. Το Storm of Zehir είναι το δεύτερο expansion του παιχνιδιού, μετά το Mask of the Betrayer.

H Obsidian Entertainment δημιουργήθηκε το 2003, μετά το κλείσιμο της περίφημης Black Isle Studios από την Interplay. Δημιουργοί της είναι οι Feargus Urquhart, Chris Parker, Darren Monahan, Chris Avellone και Chris Jones.

Η εταιρεία μέχρι τώρα μας έχει δώσει, στα PCs, τα Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords (2005), Neverwinter Nights 2 (2006), NwN2: Mask of the Betrayer (2007), NwN2: Storm of Zehir (2008), ενώ ετοιμάζει το Alpha Protocol (καλοκαίρι 2009) και ένα ακόμη, που θα είναι βασισμένο στην κινηματογραφική τριλογία των «Alien». Τέλος, από την Atari αναμένεται να κυκλοφορήσει και το Neverwinter Nights 2 Adventure Pack: Mysteries of Westgate, το οποίο θα δίνεται μέσω του λεγόμενου digital download. Το παιχνίδι αυτό έχει δημιουργηθεί από την ομάδα των modders που έφτιαξε το εξαιρετικό module, Darkness over Daggerford. Ειδικά για τον Zehir πρέπει να τονιστεί πως το παιχνίδι τον δανείζεται από την τέταρτη έκδοση των κανόνων, αν και στο σύνολό του ακολουθεί την 3.5 έκδοση, όπως προαναφέραμε.

H ιστορία της καταιγίδας!

Το Neverwinter Nights 2: Storm of Zehir (SoZ), αν και τοποθετείται χρονολογικά στην ίδια περίοδο με το Mask of the Betrayer (ΜοΒ), δηλαδή, μετά την ήττα του περίφημου King of Shadows, δεν έχει θεματική σχέση με αυτό. Η περιβόητη Sword Coast βρίσκεται στη δίνη μίας έντονης οικονομικής αναταραχής. Εσύ και η ομάδα σου ταξιδεύετε με ένα πλοίο, όταν μία τρομερή θαλασσοταραχή το συντρίβει στις ακτές ενός παράξενου νησιού, του Samarach, όπου κυριαρχεί μία τρομερή φυλή, οι ανθρωπόμορφοι Yuan-ti, που λατρεύουν το διαβολικό θεό Zehir.

Από την κατάσταση της ευρύτερης οικονομικής αναταραχής προσπαθούν να επωφεληθούν τους τρεις διαφορετικές συντεχνίες, οι Circle of Friends, Forgotten Lords και Fated Winds. Καθεμία από αυτές αντιπροσωπεύει μία τελείως διαφορετική «ιδεολογία», ακολουθώντας αντίστοιχες μεθόδους δράσης. Αυτά, όμως, πρέπει να τα ανακαλύψετε μόνοι σας ...

Εσύ πρέπει να διαλέξεις με ποια συντεχνία θα συνεργαστείς και σε ποια θα προσφέρεις τις υπηρεσίες σου. Ταυτόχρονα με αυτές, υπάρχει και η μυστηριώδης και δυναμική Sa'Sani, που διευθύνει μία εμπορική εταιρεία που θέλει να εξαπλωθεί παντού, η οποία σε πλησιάζει από την αρχή. Το πλοίο που ναυάγησε, μετέφερε, εκτός από εσάς, και εμπορεύματα της εταιρείας της, έτσι, έχει κάθε λόγο να υποπτεύεται κάποιο σαμποτάζ. Το σενάριο δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, είναι, όμως, καλοδουλεμένο και περιέχει μερικές σημαντικές ανατροπές, που δεν τις περιμένεις με τίποτε. Αυτό που θεωρώ ξεχωριστό, είναι το πόσο καλά έχουν «υφάνει» όλες τις επιμέρους πλευρές της δράσης και τις διάφορες αποστολές, με τη γενικότερη ιστορία που βρίσκεται σε εξέλιξη, μέχρι να ανακαλύψεις...

Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
8383
%%
Ανάπτυξη:  Obsidian
Έκδοση:  Atari
Διάθεση:  Atari Hellas
Είδος:  RPG
Παίκτες:  4
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Operating System: Windows XP, Processor: Intel Pentium 4 2.0...