Γράφει ο
Απο το τεύχος 232 του PCMaster

Είναι άξιο απορίας πως σε μία τόσο γεμάτη χρονιά από κυκλοφορίες, είδαμε πραγματικά ελάχιστα (τουλάχιστον αξιοσημείωτα) παιχνίδια arcade racing στην αγορά και ακόμη λιγότερα που διαδραματίζονται σε περιβάλλον off road. Αλλά, αν το καλοσκεφτείς, δεν είναι να απορείς τόσο – το arcade racer είναι ένα είδος ξεχασμένο, παραμελημένο, έχοντας περάσει στη σκιά για να δώσει τη θέση του σε εξομοιωτές ή ημι– εαλιστικά racer, που δίνουν περισσότερη έμφαση στο customization και στο μοντελισμό και λιγότερο στην ταχύτητα και στη δράση των αγώνων (που είσαι, Out Run, να δεις την κατάντια των απογόνων σου). To Pure, λοιπόν, αναλαμβάνει να καλύψει για φέτος ένα πολύ μεγάλο κενό, εστιάζοντας στο καθαρόαιμο arcade off road racing.

Μία πρώτη ματιά στον τίτλο φανερώνει προδιαγραφές που δεν γεμίζουν το μάτι, ωστόσο, αυτό είναι αρκετά παραπλανητικό. Πίσω από την εκδότρια, για παράδειγμα (Disney Interactive), βρίσκεται το στούντιο που υπήρξε υπεύθυνο εδώ και αρκετά χρόνια για τη σειρά MotoGP (πρώην Climax Racing, νυν Black Rock Studio). Το παιχνίδι αρχικά φαίνεται επίσης ως μία πολύ συνηθισμένη πρόταση για το είδος του, που δεν διαθέτει κάτι που να το κάνει να ξεχωρίζει από παρεμφερείς τίτλους, αλλά, αν και αυτή η διαπίστωση δεν απέχει από την πραγματικότητα, το Pure αποδεικνύεται τόσο διασκεδαστικό, που σταματάς, τελικά, να ενδιαφέρεσαι για το πόσο οικεία είναι η εμπειρία του.

Κεντρικό mode του Pure είναι το World Tour, ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα που διοργανώνεται μεταξύ οδηγών ATV (οχήματα απόλυτα συνεπή σε κάθε off road racer). Το παιχνίδι ζητά σε πρώτη φάση από το χρήστη να επιλέξει ανάμεσα σε μία σειρά από διαθέσιμους χαρακτήρες, προτού δημιουργήσει το δικό του προσωπικό «μηχανάκι». Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως δεν συμπαθήσαμε κανέναν από αυτούς τους τύπους (σαν να βγήκαν από το καστ του «The Fast and The Furious» ένα πράγμα), ενώ στο customization του ATV, η νυν Black Rock Studios μάλλον το παράκανε: για κάθε τμήμα που μετέβαλε την επίδοση του οχήματός μας, υπήρχαν άλλα δέκα που εξυπηρετούσαν καθαρά μόνο διακοσμητικούς σκοπούς.

Οχι, δεν θέλω να διαλέξω χερούλια για το ATV μου ούτε χρώμα για τα τακάκια ούτε να βάλω 35 αυτοκόλλητα σε όλες τις διαθέσιμες επιφάνειες. Για εκείνους που θα θελήσουν, πάντως, το Pure διαθέτει ένα αρκετά ανεπτυγμένο customization mode, με καινούργια μηχανικά και διακοσμητικά μέρη να προστίθενται συνέχεια κατά τη διάρκεια του World Tour. Η αναδιαμόρφωση του ATV σας, πάντως, θα καταστεί προτεραιότητα, κυρίως όταν η παλιά μηχανή σας δεν θα επαρκεί πλέον για να προσπεράσετε τον ανταγωνισμό.

Στα αμιγώς αγωνιστικά θέματα του παιχνιδιού, το Pure υιοθετεί για το gameplay του ένα σύστημα με άλματα και τρικ, παρόμοιο με εκείνο της σειράς SSX της Electronic Arts. Ενα πάτημα του κουμπιού σε συνδυασμό με μία κίνηση του αναλογικού μοχλού ωθούν τον αναβάτη να προβεί σε διάφορες ακροβατικές φιγούρες, όσο βρίσκεται στον αέρα.

Κάθε πετυχημένο τέτοιο τρικ γεμίζει λιγάκι την μπάρα επιτάχυνσης του παίκτη. Η εκτέλεση διαδοχικών τρικ ξεκλειδώνει πιο περίπλοκες φιγούρες, οι οποίες απαιτούν περισσότερο χρόνο για να πραγματοποιηθούν, προκαλώντας τον κίνδυνο για καταστροφική πτώση, προσφέρουν, ωστόσο, ακόμη μεγαλύτερη επιτάχυνση. Η αυξημένη χρήση της επιτάχυνσης σπάει, ωστόσο, την αλυσίδα προόδου των τρικ, προκαλώντας έτσι το δίλημμα: πότε έχει προτεραιότητα η ταχύτητα και πότε η φιγούρα – κάτι που, όμως, θα δώσει παραπάνω επιτάχυνση.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
s
7676
%%
Ανάπτυξη:  Black Rock Studio
Διάθεση:  Dionic
Είδος:  Racing
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  CPU Intel Pentium 4 processor, AMD Athlon processor 2GHz or ...