Αρχή > PCM Reviews > Arcade/Adventure > The Hardy Boys: The Hidden Theft
Γράφει ο Ανδρέας Παρασκευάς Τσουρινάκης
Απο το τεύχος 232 του PCMaster

Μετά τις πολύ μεγάλες εμπορικά επιτυχίες που παρουσιάζουν τα δύο τελευταία χρόνια τα παιχνίδια της Nancy Drew, ήταν θέμα χρόνου να εμφανιστεί και ένα adventure βασισμένο αποκλειστικά στους Hardy Boys, μίας σειράς-φαινόμενο στο χώρο τόσο των βιβλίων όσο και των περιοδικών.

Η σειρά βιβλίων «The Hardy Boys» έχει ως κεντρικούς χαρακτήρες τους «έφηβους» αδελφούς Frank και Joe Hardy. Τα πρώτα βιβλία της σειράς, το 1927, ήταν δημιουργήματα της εταιρείας Stratemeyer Syndicate (που εκτός των άλλων έχει δημιουργήσει τις πιο διάσημες ιστορίες με εφήβους στις ΗΠΑ, όπως τα «Τhe Rover Boys», «Τhe Bobbsey Twins», «Tom Swift», ενώ ο ιδρυτής της, Edward Stratemeye, δημιούργησε τα περίφημα «Nancy Drew») και εκδόθηκαν από την Grosset & Dunlap.

Η σειρά αυτή συνεχίστηκε ως είχε μέχρι και το 1979. Ολα αυτά τα χρόνια, τα βιβλία τα έγραψαν αρκετοί διαφορετικοί συγγραφείς, το πρώτο, όμως, της σειράς το έγραψε ο Leslie McFarlane, με το ψευδώνυμο Franklin W. Dixon, με το οποίο στη συνέχεια έγραψε άλλες 19 ιστορίες. Στη σειρά αυτή κυκλοφόρησαν συνολικά 58 βιβλία. Το 1979, τα δικαιώματα πέρασαν στη Simon & Schuster. Η σειρά συνεχίστηκε με τον ίδιο τίτλο (από το βιβλίο Νο 59) μέχρι και το 2005, οπότε εκδόθηκε το τελευταίο βιβλίο της, έχοντας πια φτάσει στο Νο 190!

Κάπου εκεί φτάνουμε στην περιβόητη σειρά, «Nancy Drew and the Hardy Boys Be a Detective Mystery Stories» (1984-1985), που είναι τα πρώτα βιβλία μίας πρωτότυπης σειράς, στην οποία, διαλέγοντας απαντήσεις σε συγκεκριμένα σημεία, προχωράς μόνος σου την υπόθεση σε ανάλογα, διαφορετικά μεταξύ τους, φινάλε. Ακολουθεί η σειρά «The Hardy Boys Casefiles», στην οποία, από το 1987 μέχρι σήμερα, έχουν κυκλοφορήσει 128 βιβλία, η σειρά «The Hardy Boys are: The Clues Brothers» (1997 - 2000 με 17 βιβλία), η «The Hardy Boys: Undercover Brothers» (2005 - σήμερα με 30 βιβλία) και η «Undercover Brothers Graphic Novels» (2005 - σήμερα με 17 βιβλία). Το 1988 ως το 1998, ακολουθεί η σειρά «Nancy Drew and Hardy Boys Super Mystery Series» με 36 βιβλία, ενώ παράλληλα έχουν κυκλοφορήσει και άλλες μικρότερες σειρές με διάφορες θεματολογίες.

Δεν ξέρω αν τα αντίστοιχα βιβλία έχουν μεταφραστεί στη γλώσσα μας, αρκετά από αυτά πραγματικά αξίζουν πολύ ως περιπέτειες, γενικά, όμως, πρέπει να γίνει κατανοητό πως αρχικά απευθύνονταν σε ηλικίες 9-13 ετών. Τέλος, πρέπει ν' αναφέρουμε πως η Xpec Entertainment που ανέπτυξε το παιχνίδι, είναι μία κινεζική εταιρεία, η πρώτη που ακούω, με 437 υπαλλήλους

Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
7070
%%
Ανάπτυξη:  Xpec Entertainment
Έκδοση:  The Adventure Company
Διάθεση:  Centric
Είδος:  Arcade/Adventure
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Windows 2000/XP/Vista, 14 GHz Pentium 3 processor, 256 MB RA...