Αρχή > PCM Reviews > Beat 'em Up > Watchmen: The End is Nigh
Γράφει ο Νότης Χαλκίδης
Απο το τεύχος 235 του PCMaster

“Ημερολόγιο του Rorschach. 25 Μαρτίου 2009.

Σήμερα το βράδυ ξόδεψα τρεις ώρες από τη μίζερη ζωή μου παίζοντας το Watchmen: The End is Nigh. Χτες σπατάλησα άλλες τρεις παρακολουθώντας τη σχετική ταινία στον κινηματογράφο. Πριν από ένα μήνα, αρκετές μέρες πέρασαν διαβάζοντας για τρίτη φορά το ομώνυμο comic. Συμπέρασμα; Ο άνθρωπος δεν γνωρίζει μόνο την αρχή και το τέλος της διαδρομής του “Τρένου της Μεταφοράς” αλλά και τις φαινομενικά προκαθορισμένες ενδιάμεσες στάσεις του: ποιοτικό βιβλίο ή comic, μέτρια έως συμπαθητική ταινία, προχειροφτιαγμένο και αδιάφορο παιχνίδι. Ποιο είναι λοιπόν το κίνητρο που τον ωθεί να το ξαναπάρει; Οι προσδοκίες. Κι όταν έχουμε να κάνουμε με το σπουδαιότερο comic όλων των εποχών, ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά έργα στην ιστορία της ανθρωπότητας; Τότε απλώς χαμηλώνουμε τον πήχη των προσδοκιών μας. Πόσο χαμηλά; Οσο περισσότερο γίνεται. Αλλωστε η μόνη ελπίδα για μια νέα αρχή είναι το απόλυτο μηδέν…”

Two riders were approaching...

Για το δικό τους καλό μάλλον, οι υπεύθυνοι της Deadline Games δεν επέλεξαν να μεταφέρουν στις οθόνες μας την καθαυτή ιστορία των Watchmen όπως τη διηγείται ο Alan Moore μέσα από το graphic novel του. Αφενός θα έμοιαζε περισσότερο με ιεροσυλία, αφετέρου δεν θα είχε αρκετό υλικό για να στηρίξει ένα παιχνίδι από άποψη δράσης. Ετσι, μας ταξιδεύει 13 χρόνια πριν τα γεγονότα του comic, όταν ακόμα η ομάδα των Crimebusters ήταν ενεργός. Ενα βράδυ Παρασκευής και 13 λοιπόν, το πιο αταίριαστο δίδυμο στην ιστορία των υπερηρώων, ο Rorschach και ο Nite Owl (ο δεύτερος, προφανώς), εμφανίζονται απρόσκλητοι σε μια εξέγερση στις περίφημες φυλακές Sing Sing, όπου καταπνίγοντάς την ανακαλύπτουν πως είχε αποδράσει ο αρχικακοποιός Underboss.

Στην προσπάθειά σας να διαλευκάνετε την υπόθεση, θα αναλάβετε τον έλεγχο ενός εκ των δύο ηρώων, ενώ σας προειδοποιούμε πως δεν μπορείτε να αλλάξετε χαρακτήρα σε κανένα σημείο της ιστορίας, οπότε προσέξτε ποιον θα επιλέξετε, γιατί θα σας μείνει μέχρι τέλους. Αν σας δημιουργηθεί πάντως η απορία για το πού κόβουν βόλτες τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, χωρίς να είμαστε σίγουροι, υποθέτουμε πως θα τους δούμε στα επόμενα επεισόδια της σειράς, αφού, αν δεν το γνωρίζατε, το παιχνίδι είναι σε episodic μορφή, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής η παραμικρή λεπτομέρεια για τα υπόλοιπα μέρη.

Για τους φίλους του graphic novel ή έστω των easter-eggs γενικότερα, οφείλω να παραδεχτώ πως στο σενάριο αλλά και στους περιβάλλοντες χώρους του παιχνιδιού ανακάλυψα ουκ ολίγες αναφορές τόσο στο comic όσο και σε πραγματικά πρόσωπα και γεγονότα (έστω και με εναλλακτική εξέλιξη), με κορυφαίο φυσικά το περιβόητο σκάνδαλο Watergate, γύρω από το οποίο περιπλέκεται το μεγαλύτερο κομμάτι της υπόθεσης του παιχνιδιού.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
5656
%%
Ανάπτυξη:  Deadline Games
Έκδοση:  Warner Bros.
Διάθεση:  Online
Είδος:  Beat 'em Up
Παίκτες:  2
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Processor: 1.8 GHz, Memory: 1 GB, Video: 256 MB, Free space:...