Γράφει ο Νότης Χαλκίδης
Απο το τεύχος 235 του PCMaster

Η αφεντιά μου θεωρείται πλέον επιστήμονας, ο Θρύλος άλωσε τη Βρέμη και τη Ρώμη, ενώ γράφω την παρούσα στήλη ακούγοντας το “Better” των Guns ‘N’ Roses. Τα σημάδια της προφητείας, λοιπόν, εκπληρώθηκαν και με το παραπάνω. Γιατί, λοιπόν, κύριε Γιώργο μου, δεν βγαίνει ο Δούρ… εεε… ο Δούκας στο τηλέφωνο;

Αφού στα προηγούμενα τεύχη μιλήσαμε για βασιλιάδες, πρίγκιπες και λόρδους, λέω να ολοκληρώσουμε με τους γαλαζοαίματους με μια αναφορά, έστω και έμμεση, σε ένα… Δούκα. Αν το κομμάτι με τις αναφορές του προλόγου σάς φαίνεται ολίγον τι ακαταλαβίστικο, σας παραθέτω το σχετικό απόσπασμα-προφητεία ενός άρθρου του γράφοντα σε αρκετά παλαιότερο τεύχος: “Οταν πάρω το πτυχίο μου, κάνει εκτός έδρας νίκη στο Champions League η ομάδα του Κηπουρόπουλου και οι Guns ‘Ν’ Roses κυκλοφορήσουν το Chinese Democracy, τότε ναι, ίσως έρθει το πλήρωμα του χρόνου (ή μάλλον το θρυλικό ‘When it’s done’, που λένε κι οι άνθρωποι της 3D Realms) για να βγει και το Duke Nukem Forever”.

Στη διετία που μεσολάβησε και οι τρεις οιωνοί, τα τρία αυτά γεγονότα τα οποία όλη η ανθρωπότητα ανέμενε για χρόνια με ανυπομονησία, αλλά δεν πίστευε πραγματικά ότι θα μπορούσαν να συμβούν, έλαβαν επιτέλους σάρκα και οστά. Ωστόσο, τα μόνα νέα που έχουμε από το Δούκα είναι 2-3 φωτογραφίες του κάθε χρόνο, κάτι σαν καρτ-ποστάλ για να μας θυμίζει την ύπαρξή του. Δεδομένου λοιπόν ότι τις μέρες που θα κυκλοφορήσει το παρόν τεύχος θα συμπληρώνονται μόλις 12 χρόνια από την παρθενική επίσημη ανακοίνωση της κυκλοφορίας του (28 Απριλίου 1997), το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να το γιορτάσουμε είναι να αφιερώσουμε τη στήλη αυτού του μήνα στη ζωή του George Broussard, μήπως τη διαβάσει και θυμηθεί πως έχει και ένα παιχνίδι να φτιάξει…

George Broussard forever!

Αν και οι νεότεροι (ή μάλλον και οι κάπως παλαιότεροι, έτσι όπως έχει καταντήσει το όλο θέμα…) γνωρίζετε τον George Broussard κυρίως ως τον άνθρωπο που η μόνη του ασχολία είναι να βγαίνει σε συνεντεύξεις για να πει μια έξυπνη (;) ατάκα σχετικά με τη μυθική πια καθυστέρηση του Duke Nukem Forever, ο φίλος μας έχει μια αρκετά μακρά ιστορία στο χώρο, έστω και αν το μεγαλύτερο κομμάτι της δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στο ευρύ κοινό. Ο εβραϊκής καταγωγής Τεξανός George Broussard είχε την τύχη να ζήσει τη βιομηχανία του gaming στην κυριολεξία από τα πρώτα βήματά της.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70, περνούσε ατελείωτες ώρες ως παιδί σε μέρη που διέθεταν μηχανήματα του Pong (δεν υπήρχε και άλλη μορφή του gaming εκείνες τις μέρες άλλωστε…), ενώ στα τέλη της ίδιας δεκαετίας ο μόλις 15χρονος George ξεκίνησε να προγραμματίζει τα δικά του παιχνίδια, σε μια εποχή που ο κόσμος δεν είχε καν ακουστά τον όρο video game. Τελειώνοντας το σχολείο, ο Broussard σπούδασε Πληροφορική στο Eastfield College του Dallas. Εκεί σπούδαζε και ο Scott Miller, ένας παιδικός φίλος του George με τον οποίο μοιράζονταν μεταξύ άλλων το κοινό πάθος τους για τα video games. Αρχικά ξεκίνησαν να φτιάχνουν μαζί παιχνίδια, τα οποία πουλούσαν κυρίως σε περιοδικά αλλά και σε μικρότερες εταιρείες διανομής. Τα όνειρά τους όμως έφταναν πέρα από την ανάπτυξη μερικών ερασιτεχνικών παιχνιδιών.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum