Αρχή > PCM Reviews > RPG > Rise of the Argonauts
Γράφει ο Νότης Χαλκίδης
Απο το τεύχος 232 του PCMaster

Πριν από δύο δεκαετίες, περίπου, ήταν ένας πιτσιρικάς κάπου 6-7 ετών, τον οποίο για τις ανάγκες του review θα τον βαφτίσουμε… Νότη. Ο μικρός Νοτούλης, λοιπόν, είχε μερικές ασυνήθιστες για την ηλικία του συνήθειες. Δύο από αυτές ήταν η αγάπη του για την ελληνική μυθολογία και τα video games. Ονειρευόταν, λοιπόν, πως όταν μεγάλωνε, θα μετέφερε τους αγαπημένους του μύθους σε παιχνίδια. Μάλιστα είχε σκεφτεί ακόμη και λεπτομέρειες, όπως το είδος που θα εκπροσωπούσε κάθε τίτλος: ο Τρωικός πόλεμος θα γινόταν, φυσικά, strategy, η Οδύσσεια adventure (σε αυτό τον πρόλαβε η Cryo), οι 12 Αθλοι του Ηρακλή beat’em up με 12 μεγαλειώδη boss fights και η Αργοναυτική εκστρατεία ένα επικότατο RPG, το οποίο θα εκμεταλλεύεται τις ιδιαιτερότητες του ετερόκλητου star system των πρωταγωνιστών της. Ετσι, όταν είκοσι χρόνια αργότερα, έμαθε πως το ταξίδι του διασημότερου πλεούμενου της αρχαιοελληνικής μυθολογίας θα μεταφερόταν σε παιχνίδι, χάρηκε ιδιαίτερα, ενώ όταν έμαθε πως η εταιρεία που το ανέπτυσσε, δήλωνε πως θα ήταν RPG, όπως είχε προβλέψει ο ίδιος, ο ενθουσιασμός μου… εεε, του, έφτασε μέχρι την Κολχίδα! Αλλά ποιο RPG και ποια Κολχίδα μού λέτε τώρα…

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Κολχίδα…

Αν και ήμουν προετοιμασμένος, τέτοιο βιασμό της ελληνικής μυθολογίας, σε βαθμό που ο “Hercules” κι η “Xena” να μοιάζουν βγαλμένοι από κείμενα του Ηροδότου, δεν τον περίμενα! “Τι ήθελες, δηλαδή, ρε Νότη, να προσλάβουν αρχαιολόγους και ιστορικούς ως συμβούλους; Ενα απλό video game είναι.” Ναι, ε; Παραθέτω λοιπόν την ιστορία: ο φίλος μας ο Ιάσονας, λοιπόν, ετοιμάζεται επιτέλους να νοικοκυρευτεί με την εκλεκτή της καρδιάς του… Αλκήμη (Ποιος ήρθε; Αλκιμήδη, πάντως έλεγαν τη μητέρα του, αλλά τον ίδιο δεν τον φώναζαν Οιδίποδα…).

Κατά τη διάρκεια της γαμήλιας τελετής, όμως, ελάχιστες στιγμές πριν από το “I do!”, ένα δηλητηριασμένο βέλος δολοφονεί την Αλκήμη. Ο Τζέισον, όμως, αδυνατεί να συμβιβαστεί με παρωχημένες ιδέες, όπως ο θάνατος, έτσι αποφασίζει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αναστήσει, ως άλλος Ορφέας, τη δική του Ευρυδίκη. Χωρίς, λοιπόν, δεύτερη σκέψη, αφήνει τη διακυβέρνηση του νησιού (!) της Ιωλκού στον μπάρμπα του, τον Πελία, και αναχωρεί για το νησί (!) των Δελφών με το steampunk και πλήρως αυτοματοποιημένο πλοιάριο που ακούει στο όνομα “Αργώ” και προοριζόταν για γαμήλια κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά (!) ως μήνα του μέλιτος! Εκεί, η Ιέρεια του αναγγέλλει πως ο μόνος τρόπος για να αναστηθεί η Αλκήμη, είναι με τη δύναμη του περιβόητου Χρυσόμαλλου Δέρατος.

Για να το βρει, όμως, θα πρέπει πρώτα να στρατολογήσει τρία συγκεκριμένα άτομα, από μέρη όπως η Saria, η Kythra (Κύθηρα;) και φυσικά το… νησί (!) των Μυκηνών (εντάξει, το καταλάβαμε, περάσατε ένα καλοκαίρι στις Κυκλάδες και μπερδέψατε την Ελλάδα με την… Πολυνησία!). Τα παραπάνω, βέβαια, δεν αποτελούν παρά μόνο τις ανακρίβειες της κεντρικής υπόθεσης, αφού στην πορεία, σας εγγυώμαι πως θα φρίξετε από τον ασύνδετο αχταρμά μυθολογικών προσώπων που θα παρελαύνουν ή απλώς θα αναφέρονται τα ονόματά τους (π.χ., το ξέρατε πως στο Δωδεκάθεο περιλαμβάνονται και ο Διόνυσος με τον Αδη; Μάλλον πρέπει να είναι προϊόν του Αλέφαντου το 14-μελές Δωδεκάθεο!).

Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
6767
%%
Ανάπτυξη:  Liquid Entertainment
Έκδοση:  Codemasters
Διάθεση:  Dionic
Είδος:  RPG
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  CPU: Intel Pentium 4 2.4 GHz / AMD Athlon XP 2400+, RAM: 1 G...