Αρχή > PCM Reviews > Racing > Burnout Paradise: The Ultimate Box
Γράφει ο Νότης Χαλκίδης
Απο το τεύχος 234 του PCMaster

Πριν προλάβω καν να ολοκληρώσω την επόμενη φράση, γνωρίζω πως θα έχει ως αποτέλεσμα με μισήσουν όλοι οι purists, hardcore ή όπως αλλιώς θέλετε να τους πείτε (π.χ., εγώ τους αποκαλώ απλώς… ξενέρωτους!) φίλοι των παιχνιδιών οδήγησης και να έρθουν κάτω από το σπίτι μου, παρέα με το Σκιάννη, για να μου κάψουν το Ibiza-κι. Εχω μάθει, όμως, να είμαι ειλικρινής στη ζωή μου και γι’ αυτό θα ξεσπαθώσω, αδιαφορώντας για τις συνέπειες:

Σιχαίνομαι τα driving simulations! Το GTR και το Live for Speed τα θεωρώ ως το καλύτερο φάρμακο ενάντια στην αϋπνία, τα Gran Turismo προφανώς σημείωσαν τόσες πωλήσεις, γιατί η Sony είχε κατασκευάσει κάποιο υποσυνείδητο μήνυμα που έπαιζε όταν άνοιγες το εκάστοτε PlayStation, λέγοντας: “Πρέπει να αγοράσεις το Gran Turismo, αλλιώς θα σου καεί η κονσόλα!”, ενώ ακόμη και τα Need for Speed έχουν αρχίσει να γίνονται υπερβολικά simulation για τα γούστα μου, τα τελευταία 7-8 χρόνια.

Ισως φταίει το ότι μεγάλωσα οδηγώντας ένα κόκκινο κάμπριο παρέα με μία ξανθιά αιθέρια ύπαρξη στο OutRun, αλλά δεν τους αντέχω με τίποτε τους ρεαλιστικούς εξομοιωτές οδήγησης. Θέλω εξωφρενικές ταχύτητες, εξωπραγματικές συγκρούσεις και τρελά άλματα! Ευτυχώς για όλους μας, ο φίλος μου, ο Admiral, διαψεύδεται για μία ακόμη φορά και οι μισητές κονσόλες του μας κάνουν την τιμή να μας δανείσουν ένα από τα πιο αστραφτερά διαμάντια τους. Ισως, τελικά, να μην ήταν τυχαίο που τα αρχικά της Paradise City είναι… PC!

“Μπαμπά... τρέξε!”

Δυστυχώς για εσάς, είμαι πεπεισμένος πως οι περισσότεροι (ειδικά όσοι δεν είχατε στη διάθεσή σας κάποια κονσόλα τα τελευταία χρόνια) απλώς θα έχετε ακουστά τη σειρά, οπότε είναι καθήκον μου προτού… σας βγάλω στο δρόμο, να σας κάνω πρώτα κάποια θεωρητικά μαθήματα. Για αρχή, αδειάστε το μυαλό σας από τις αηδίες που μαθαίνατε στη σχολή ασφαλούς οδήγησης, αφού εδώ θα πρέπει να επιδοθείτε σε σχεδόν εκ διαμέτρου αντίθετες τακτικές, για να κερδίσετε ή έστω να… επιβιώσετε!

Βλέπετε, στο Burnout επιδιώκετε να σπάτε τους κανόνες του ΚΟΚ, αφού οδηγώντας στο αντίθετο ρεύμα, περνώντας ξυστά από τα άλλα οχήματα ή ακόμη καλύτερα αν πετάξετε τους αντίπαλους οδηγούς εκτός πίστας (τα περιβόητα Takedowns), επιβραβεύεστε με boost, που αυξάνει ακόμη περισσότερο την ταχύτητά σας. Αυτό, βέβαια, δεν ξέρω κατά πόσο είναι επιθυμητό, αφού ορισμένες φορές είναι τόσο μεγάλη η ταχύτητά σας, που αν την αυξήσετε κι άλλο, δεν θα υπάρχει περίπτωση να μη μετατραπεί το αυτοκινητάκι σας σε έναν σωρό από παλιοσίδερα.

Και πιστέψτε με, όσο ικανό κι αν θεωρείτε τον εαυτό σας στα παιχνίδια οδήγησης, οι ιλιγγιώδεις ταχύτητες του Burnout είναι κάτι που δεν έχετε αντικρίσει ξανά! Το μόνο ίσως παιχνίδι για PC που θα μπορούσε να συγκριθεί μαζί του, τόσο από πλευράς ταχύτητας όσο και από gameplay γενικότερα, είναι η αρκετά συμπαθητική σειρά FlatOut (το τελευταίο μέρος της οποίας είχαμε παρουσιάσει πριν από μερικούς μήνες) και όχι τυχαία, αφού από τους περισσότερους χαρακτηρίζεται ως “το Burnout των φτωχών”, μια και έχει δανειστεί ουκ ολίγα στοιχεία από το δημιούργημα της Criterion.

Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
8787
%%
Ανάπτυξη:  Criterion Games
Έκδοση:  EA
Διάθεση:  EA Hellas
Είδος:  Racing
Παίκτες:  8
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Pentium IV 2.8GHz (3.2GHz για Vista), 1GB RAM (1.5GB γι...