Αρχή > PCM Reviews > RPG > Fallout 3 DLC
Γράφει ο Αλέξανδρος Γκέκας
Απο το τεύχος 237 του PCMaster

Καταπώς φαίνεται, τα expansions… μας τελείωσαν! Τα θυμάστε τα expansions, έτσι δεν είναι; Εκείνα τα ωραία πακετάκια που κυκλοφορούσαν για πολλά παιχνίδια και, με μειωμένη τιμή, πρόσφεραν επιπλέον στοιχεία σε single και multiplayer; Τώρα η μόδα είναι τα DLCs, δηλαδή μικρότερα κομμάτια με έξτρα περιεχόμενο, προορισμένα να επεκτείνουν το εκάστοτε παιχνίδι (γκουχ) και να χτυπήσουν την αγορά των μεταχειρισμένων (γκουχ, γκουχ). Ω καιροί, ω ήθη… Από το χορό δεν θα μπορούσε να λείπει η Bethesda, η οποία εξέδωσε τρία διαφορετικά DLCs για το τελευταίο της παιχνίδι, το Fallout 3, μέσα σε διάστημα λίγων μηνών από την επίσημη κυκλοφορία του. Τι παίρνετε, λοιπόν, για τα περίπου 10 δολάρια, που καλείστε να πληρώσετε για το καθένα;

Οperation: Anchorage

Το πρώτο χρονικά DLC που κυκλοφόρησε ήταν το Operation Anchorage, στο οποίο ο παίκτης έχει την ευκαιρία να ζήσει από πρώτο χέρι μία από τις πιο σημαντικές ιστορικές στιγμές του κόσμου του Fallout: την επιχείρηση του αμερικανικού στρατού για την απελευθέρωση της Αλάσκα, η οποία βρισκόταν υπό κινεζική κατοχή. Αυτό το… ταξίδι στο χρόνο γίνεται εφικτό μέσω ενός συστήματος εικονικής πραγματικότητας, στο οποίο θα πρέπει να εισέλθει ο πρωταγωνιστής και να ολοκληρώσει τη σχετική campaign για να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα κλειδωμένο δωμάτιο με όλων των ειδών τα πολεμικά «καλούδια». Αφού εγκαταστήσετε το Operation Anchorage και φορτώσετε το κανονικό save σας, θα λάβετε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα ραδιοφωνικό μήνυμα που θα ενεργοποιήσει το quest.

Σε γενικές γραμμές, το DLC προσθέτει ορισμένα επιπλέον στοιχεία που περιμέναμε ότι θα δούμε: καινούρια όπλα και πανοπλίες, ξεχωριστούς εχθρούς και αρκετή δράση. Ειδική μνεία θα πρέπει να κάνουμε στα περιβάλλοντα του Anchorage, καθώς τα παγωμένα τοπία της Αλάσκα είναι εντελώς διαφορετικά από την εικόνα απόλυτης καταστροφής που συνοδεύει την Capital Wasteland. Αυτή η αλλαγή είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, καθώς οι φανατικοί του παιχνιδιού μάλλον θα είχαν βαρεθεί να βλέπουν συνέχεια το ίδιο μοτίβο παντού. Υπάρχει, όμως, ένα πρόβλημα με το Operation Anchorage στο σύνολό του: όλη η campaign διεξάγεται με έναν τρόπο που ταιριάζει καλύτερα σε έναν αμιγώς shooter τίτλο.

Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας θα προχωράτε και θα σκοτώνετε αντιπάλους. Δεν πρόκειται να συναντήσετε ενδιαφέροντα quests, χαρακτηριστικό που έκανε το Fallout 3 να ξεχωρίζει, ούτε θα κληθείτε να πάρετε δύσκολες αποφάσεις με δυσάρεστες συνέπειες. Το Operation Anchorage αποτελείται από 3 ώρες συνεχούς και ανηλεούς shooting και, για να είμαστε ειλικρινείς, ούτε και αυτό το καταφέρνει πολύ καλά, καθώς σε καμία περίπτωση δεν θα νιώσετε ότι βρίσκεστε στο μέσο μίας κανονικής σύρραξης. Τελικό συμπέρασμα; Αν δεν «καίγεστε» και ιδιαίτερα για το καινούριο loot που θα αποκτήσετε, μπορείτε άνετα να παραλείψετε αυτό το DLC, καθώς δεν έχει να προσφέρει τίποτα το σημαντικό.

Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
7171
%%
Ανάπτυξη:  Bethesda
Έκδοση:  Bethesda
Διάθεση:  Online
Είδος:  RPG
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Windows XP or Windows Vista, Pentium 4 2.4 GHz / Athlon XP 2...