Αρχή > PCM Reviews > Racing > Death Track: Resurrection
Γράφει ο Αλέξανδρος Γκέκας
Απο το τεύχος 237 του PCMaster

Από τη στιγμή που ο μεγάλος Μίκαελ Σουμάχερ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη Φόρμουλα Ενα, το σπορ έχασε εντελώς το οποιοδήποτε ενδιαφέρον μπορεί να είχε. Οσο ο Γερμανός περιδιάβαινε τις πίστες όλου του κόσμου, οι θεατές κάθονταν να δουν τους αγώνες διότι ήξεραν ότι ο πιλότος της Φεράρι δεν θα δίσταζε να κάνει τον πιο επικίνδυνο ελιγμό, να τη «φέρει» στον ομόσταυλό του στην ομάδα ή να καρφώσει το μονοθέσιό του στο μεγαλύτερο ανταγωνιστή του, αν αυτό τον συνέφερε. Από τη στιγμή που εξέλειψε η «πικάντικη» παρουσία του Μίκαελ, δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο για να τονώσει το ενδιαφέρον του κοινού. Το Death Track: Resurrection (DT), πάντως, έχει να προτείνει μία λύση: Βάλτε όπλα στα αυτοκίνητα!

Οι μαχητές των δρόμων

Βρισκόμαστε στο μέλλον και, όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, ο πλανήτης μας έχει καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά από κάποιον πόλεμο. Οι μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές, αλλά μία αχτίδα ελπίδας ξεπροβάλλει μέσα από τη γενικότερη μαυρίλα: οι αγώνες ταχύτητας! Ναι, φαίνεται πως οι άνθρωποι του μέλλοντος θέλησαν να ξεχάσουν τη θλίψη τους για την αυτοκαταστροφική φύση του ανθρώπου και να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του γένους… διοργανώνοντας αγώνες αυτοκινήτων όπου οι οδηγοί πυροβολούν ο ένας τον άλλο.

Θα περίμενε κανείς ότι η πρώτη προτεραιότητα θα ήταν η ανοικοδόμηση του πολιτισμού, αλλά προφανώς δεν έφερνε τα απαραίτητα νούμερα τηλεθέασης. Τέλος πάντων, η πλοκή του DT έχει και κάποια άλλα στοιχεία, που περιλαμβάνουν μία προκλητικά ντυμένη κυρία και έναν μαφιόζο που αρέσκεται στο να προξενεί «ατυχήματα» στους αγωνιζόμενους οδηγούς. Θα ήταν ευχής έργον να μπορούσαμε να αναλύσουμε το πράγμα λίγο περισσότερο, αλλά η μετάφραση που έχει γίνει από τα Ρωσικά στα Αγγλικά… ας πούμε ότι δεν είναι και τέλεια! Η γενική ιδέα, είναι, ωστόσο, κατανοητή: αγώνες ταχύτητας όπου τα οχήματα διαθέτουν οπλικά συστήματα.

Τα διαθέσιμα modes παιχνιδιού είναι αρκετά. Το βασικό mode είναι το scenario, στο οποίο ακολουθείτε την εξέλιξη της ιστορίας, αγωνιζόμενοι σε όλες τις διαθέσιμες πίστες με συγκεκριμένο στόχο κάθε φορά (π.χ. να έρθετε τουλάχιστον δεύτερος). Από εκεί και πέρα, υπάρχουν οι επιλογές για Tournament, Single Race, διάφορα Challenge modes αλλά και το Drag Race. Αρκετά τα διαθέσιμα modes, επομένως, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει επιλογή για Multiplayer, γεγονός ιδιαιτέρως αρνητικό για παιχνίδι αγώνων. Τέτοιου είδους παιχνίδια είναι πάντα πιο ενδιαφέροντα όταν οι αντίπαλοι είναι πραγματικοί, και η ύπαρξη multiplayer θα ήταν μεγάλο πλεονέκτημα. Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να προστεθεί multiplayer με patch, αλλά η εταιρεία που δημιούργησε το παιχνίδι έκλεισε προτού προλάβει να το υλοποιήσει. Κρίμα, γιατί θα ήταν μία προσθήκη που θα ανέβαζε πολύ τον τίτλο.

Τεχνικά, το Death Track παρουσιάζεται με μερικά σκαμπανεβάσματα. Οι cutscenes είναι χαμηλού επιπέδου, είτε αυτές που είναι αποκλειστικά με 3D graphics, είτε τα FMVs πριν από τους αγώνες. Η μηχανή γραφικών δεν εντυπωσιάζει αρχικά, αφού δεν μπορεί να παρουσιάσει κάτι το ιδιαίτερο, αλλά στις πιο προχωρημένες πίστες η κατάσταση αλλάζει. Η φαντασία των σχεδιαστών αναδεικνύεται σε πίστες όπως αυτή του Τόκιο και του San Diego, και το θέαμα είναι ανώτερο σε σχέση με τις πρώτες πόλεις. Σε συνδυασμό με το χαμό από τους πυροβολισμούς των διάφορων όπλων, τις καταστροφές των σκηνικών και την πολύ καλή αίσθηση της ταχύτητας, το DT καταφέρνει τελικά να σταθεί σε ένα πολύ αξιοπρεπές επίπεδο.

Επιπλέον, το καλό είναι ότι το παιχνίδι θα τρέξει άνετα και σε παλαιότερα μηχανήματα, με όλες τις ρυθμίσεις στο φουλ. Η μουσική είναι… παραδοσιακή μέταλ. Δεν εννοούμε ηλεκτρικές κιθάρες μαζί με κλαρίνα και λύρες, απλώς ότι τα κομμάτια είναι του είδους που έχουμε συνηθίσει στα racing games. Συνοδεύουν επαρκώς τη δράση, χωρίς να αποσπούν την προσοχή του παίκτη, αλλά και χωρίς να είναι αξιομνημόνευτα. Ο χειρισμός μπορεί να γίνει με το πληκτρολόγιο, όμως η καλύτερη λύση θα ήταν κάποιο gamepad με αναλογικούς μοχλούς, για να είναι πιο ομαλή η οδήγηση.

Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
6060
%%
Ανάπτυξη:  SkyFallen Entertainment
Έκδοση:  1C Publishing
Διάθεση:  Centric
Είδος:  Racing
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  System: Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Processor: ...