Αρχή > PCM Reviews > MMOs > Lord of the Rings Online: Mines of Moria
Speak Friend and Enter

Μέσα στη Moria υπάρχουν έξι instances (για ομάδες έξι ατόμων) που παίζονται σε Normal ή Hard mode (με αντίστοιχη δυσκολία αλλά και ανταμοιβές). Αυτά είναι τα Fil-gashan, Forges of Khazad-dum, Grand Stair, Skumfil, 16th Hall και Dark Delvings. Υπάρχουν επίσης δύο boss-raids (για 12 άτομα), που εμπλέκουν ουσιαστικά ένα ζόρικο boss: το Harazgund, όπου πολεμάτε με τον Watcher in the Water, και το Filikul, όπου πολεμάτε με μια φριχτή, τεράστια χελώνα (μη γελάτε, δεν την έχετε δει live). Υπάρχουν κι άλλα instances, περισσότερα από δέκα, που εμπεριέχονται στην πλοκή των Books, ενώ υπάρχουν και τα αγαπημένα μου, τα εξαιρετικά solo instances.

Εκτός από τη Moria και το Lothlorien, το expansion εμπλουτίζει τον παγκόσμιο χάρτη με τη νέα περιοχή του Eregion, μια πολύ σημαντική περιοχή όπου δημιουργήθηκαν παλιά τα πανίσχυρα δαχτυλίδια! To ανέβασμα του χαρακτήρα από το 50 μέχρι το 60 γίνεται με αρκετά ζωηρό ρυθμό και το σημαντικότερο είναι ότι (όπως και με τα προηγούμενα levels) υπάρχει τόσο περιεχόμενο, ώστε μπορείτε άνετα να παίξετε μόνοι τα 10 νέα levels.

Τα Legendary Weapons

Προηγουμένως αναφερθήκαμε στην ισορροπία δυνάμεων, στην εγκράτεια που είχε δείξει η Turbine σχετικά με την... επικότητα του χαρακτήρα που φτιάχνετε. Καλώς ή κακώς, μια βασική νέα λειτουργία έρχεται να κάνει άνω κάτω την ισορροπία αυτή. Οπως ο Bilbo είχε το Sting, ο Αragorn τον Anduril και ο Gandalf το Glamdring, έτσι κι εσείς (και κάθε παίκτης που κάνει τα απαραίτητα quests κοντά στο level 50) θα μπορείτε να συνθέσετε και να αναπτύξετε το δικό σας νοήμον όπλο, με υπερδυνάμεις που εσείς επιλέγετε. To όπλο φτιάχνεται από κομμάτια που βρίσκονται μόνο στη Moria (κάνοντας έτσι τα αχανή μπουντρούμια πολύ trendy προορισμό), και μόλις το φτιάξει ο κατάλληλος NPC (Forge/Relic Master), θα αρχίσει να ανεβαίνει κανονικά levels και να αναβαθμίζεται με ένα σωρό skills, που δίνουν νέες ικανότητες, βελτιώνουν ήδη υπάρχουσες ή ακόμα και αυξάνουν τα στατιστικά του χαρακτήρα σας.

H ελευθερία και οι επιλογές που έχετε στο customization του όπλου είναι πολλές και συχνά θα σκέφτεστε το όπλο σας σαν «δεύτερο χαρακτήρα». Εξυπνη ιδέα είναι το ότι τα Legendary μπορούν να «σπάσουν» στα βασικά components για να αξιοποιηθούν στη δημιουργία/αναβάθμιση άλλων… δηλαδή, αν βρείτε ένα νέο αντικείμενο με καλά στατιστικά αλλά θέλετε να κρατήσετε το παλιό, μπορείτε απλά να «σπάσετε» το νέο για… ανταλλακτικά. Φυσικά, δίνετε εσείς όνομα στο όπλο σας! Κάντε μου τη χάρη και διαλέξτε κάτι εύηχο, πρέπον κι έξυπνο, όχι «Katsavidaki» ή «Skoylikadera», και ούτε βωμολοχίες εννοείται.

Για να είμαστε ειλικρινείς, η ιδέα του έξυπνου όπλου δεν είναι καθόλου άσχημη ούτε σπάνια (την έχουμε δει σε άπειρα RPG), και σε ένα παιχνίδι που στηρίζεται στο χρόνο που επενδύει σε αυτό ο παίκτης, φαίνεται έξυπνη απόφαση από άποψη game design. Σίγουρα δεν είναι ό,τι πιο ρεαλιστικό να βλέπεις 50 έξυπνα σπαθιά και τσεκούρια μαζεμένα στην πλατεία του Bree, αλλά το κεφάλαιο «Ρεαλισμός» είναι άλλη ιστορία.

Οπως και με τους Runekeepers, έτσι κι εδώ έχουμε μια έξυπνη ιδέα με καλή εκτέλεση, που βοηθά στο gameplay αλλά όχι στον αυστηρό ρεαλισμό. Βέβαια, αν θέλαμε ένα άκρως ρεαλιστικό παιχνίδι, δεν θα έπρεπε να βλέπουμε καν ένα Hobbit έξω από το Shire!

Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
9191
%%
Ανάπτυξη:  Turbine
Έκδοση:  Codemasters
Διάθεση:  Dionic
Είδος:  MMOs
Παίκτες:  1000
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  OS: Windows XP, Processor: Intel Pentium 4 1.8 GHz or equiva...