Αρχή > PCM Reviews > Sports > World Basketball Manager 2009
Γράφει ο Νότης Χαλκίδης
Απο το τεύχος 237 του PCMaster

Σε μία συμβολική κίνηση, εγκατέστησα το παρόν παιχνίδι επιστρέφοντας στο σπίτι μου μετά από τον τελευταίο αγώνα μου όχι μόνο για τη φετινή σαιζόν, αλλά κατά πάσα πιθανότητα για ολόκληρη την πολυετή μπασκετική καριέρα μου. Ποιος ο λόγος να εγκαταλείψω τη μεγάλη μου αγάπη, δύο μέρες μετά τη συμπλήρωση μόλις των 28ων γενεθλίων μου, από τη στιγμή που τα ταλαιπωρημένα μου γόνατα διαμαρτύρονται μεν εντόνως, αλλά έχουν αποδείξει πολλάκις πως αντέχουν; Πολύ απλά, φίλοι μου, όπως ανέφερα σε άρθρο του προηγούμενου τεύχους, την επόμενη “σαιζόν”, για ακαδημαϊκούς λόγους, θα είμαι κάτοικος Μεγάλης Βρετανίας και, όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι, η μόνη φράση που προκαλεί περισσότερο γέλιο από το “Μπάσκετ στην Αγγλία” είναι το… “Games Development στην Ελλάδα”! Games Development στην Ελλάδα, είπα; Βρε, λες, τελικά, να μην ησυχάσουν τα στεφάνια από τα καρφώματά μου;

Βλέπετε, όπως στον αθλητικό χώρο, έτσι και στον αντίστοιχο των video games, το μπάσκετ αποδεικνύει πως είναι με διαφορά ο πιο αξιόλογος και κυρίως ο πιο σταθερά αξιοπρεπής εκπρόσωπος της χώρας μας στο εξωτερικό. Η φετινή έκδοση είναι η τέταρτη κατά σειρά του παιχνιδιού (πέμπτη, αν συνυπολογίσουμε το εσωτερικής κατανάλωσης Basketball Manager, που κυκλοφόρησε προ δεκαετίας) και είναι αξιοσημείωτο το ότι την τελευταία τριετία κυκλοφορεί σε ετήσια βάση.

Πού είναι η...Α' ΕΣΚΑ;

Από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία του WBM είναι το μέγεθος της βάσης δεδομένων, αφού, όπως έχω αναφέρει και στις παρουσιάσεις των προηγούμενων εκδόσεων, έχει γίνει ομολογουμένως αρκετά καλή δουλειά στο κομμάτι της έρευνας. Στη φετινή έκδοση, μετά την εγκατάσταση και του τελευταίου patch συμπεριλαμβάνεται σχεδόν τριψήφιος αριθμός χωρών, αλλά και διοργανώσεων, στις οποίες μπορείτε να λάβετε ενεργά μέρος. Η μοναδική ίσως ένστασή μου πάνω σε αυτό το θέμα έχει να κάνει με το ότι ακόμη και για τα πιο προηγμένα μπασκετικά κράτη δεν προσφέρονται καθόλου οι χαμηλότερες κατηγορίες, πλην μίας χούφτας ομάδων σε ορισμένες περιπτώσεις, για να μπορεί, μεταξύ άλλων, να διεξαχθεί ο θεσμός του Κυπέλλου.

Μπορεί να φανεί αλαζονικό, αλλά γιατί να μην μπει ακόμη και η Α’ ΕΣΚΑ όπου αγωνίζομαι (ή μάλλον αγωνιζόμουν) φέτος, τη στιγμή που, π.χ., οι αντίστοιχες κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος περιλαμβάνονται στα σχετικά ποδοσφαιρικά managers, πόσo μάλλον κατηγορίες όπως η ελληνική, η ισπανική ή η ιταλική Α’2. Χμ, μήπως, τελικά, να φτιάξω ο ίδιος κάποιο σχετικό mod στον data και tournament editor που περιέχεται στο WBM 2009, ώστε να δω επιτέλους στα παρκέ της Α’1 τον… “Natis Holkidis”; Α ναι, ξέχασα να επισημάνω κάτι που λογικά θα γνωρίσουν οι παλιοί φίλοι της σειράς: τα ονόματα ομάδων και παικτών είναι ελαφρώς παραλλαγμένα για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων, όμως, δεν είναι αυτός λόγος για να ανησυχείτε, αφού στο επίσημο site του παιχνιδιού διατίθεται το σχετικό patch που διορθώνει την κατάσταση, εξ ου και τα σωστά ονόματα στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το review.

Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
6666
%%
Ανάπτυξη:  Icehole
Έκδοση:  Centric
Διάθεση:  Centric
Είδος:  Sports
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Pentium 4 1.5 GHz, 512 MB RAM, graphic card 64 MB (GeForce F...