Αρχή > PCM Reviews > RPG > Drakensang: The Dark Eye
Γράφει ο Ανδρέας Παρασκευάς Τσουρινάκης
Απο το τεύχος 236 του PCMaster

To Das Schwarze Auge (The Dark Eye) είναι ένα gερμανικό επιτραπέζιο role playing game που δημιούργησε ο Ulrich Kiesow και αποτελεί ένα ιδιαίτερο μείγμα συστημάτων, όπως τα Tunnels & Trolls (1975), Dungeons & Dragons (1974), και το Generic Universal RolePlaying System (GURPS) του Steve Jackson (1986). Αποτελεί με μεγάλη διαφορά το πιο πετυχημένο επιτραπέζιο RPG στη Γερμανία, ;oπου ήδη κυκλοφορεί η 4η έκδοση του. Το Drakensang: The Dark Eye παραπέμπει όλους τους hardcore fans των RPGs στην χρυσή εποχή του είδους: λειτουργία ομάδας, συνεχής επανασχεδιασμός τακτικής στις μάχες, σκέψη στη δημιουργία και την ανάπτυξη των χαρακτήρων και, τέλος, πραγματική συσχέτιση των χαρακτήρων με την υπόσταση τους, τη φυλή τους και την κουλτούρα τους.

Με το σύστημα και τον κόσμο του The Dark Eye (TDE) ήρθα πρώτη φορά σε επαφή το 1993, βλέποντας το Realms of Arkania: Blade of Destiny στα PCs. Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση. Ακολούθησε το Realms of Arkania: Star Trail, το 1994, που είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου CRPGs όλων των εποχών. Εξαιρετικό παιχνίδι με πλήθος πρωτότυπων στοιχείων. Το 1997, ακολούθησε το Realms of Arkania: Shadows over Riva, η αγγλική έκδοσή του βεβαίως - μια και οι γερμανικές κυκλοφορούσαν πάντα νωρίτερα. Τα παιχνίδια αυτά ακολουθούσαν την 3η έκδοση των κανόνων του TDE. Πέρασαν σχεδόν 11 χρόνια για να δούμε ένα τέταρτο παιχνίδι από τον κόσμο του TDE στους υπολογιστές. Πραγματικά πολύ καιρός...

Από τότε, το TDE είναι το πιο αγαπημένο μου σύστημα για CRGPs και όχι μόνο. Μπορεί να αγάπησα για μεγάλο διάστημα το D&D, και να έπαιζα φανατικά τα παιχνίδια που κυκλοφορούσαν βασισμένα σ' αυτό (είναι και το μόνο RPG του οποίου έχω παίξει campaigns «ζωντανά»), αλλά οι δύο τελευταίες εκδόσεις των κανόνων του ομολογώ πως με έχουν «ξενερώσει» σε μεγάλο βαθμό. Νιώθω πως στην προσπάθεια να ακολουθήσουν τις ευρύτερες αλλαγές στο χώρο, έχουν κάνει μία σειρά συμβιβασμών, που, τουλάχιστον στο δικό μου μυαλό, σηματοδοτούν σημαντική αλλοίωση του πνεύματος των κανόνων της δεύτερης έκδοσης, που είναι αυτή που αγαπήθηκε περισσότερο απ' όλες. Επειδή δεν θέλω να ξεκινήσει «ιερός πόλεμος» εναντίον μου στα forums του περιοδικού με τους harcore fans αυτών των κανόνων, σταματώ κάπου εδώ.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
9191
%%
Ανάπτυξη:  Radon Labs
Έκδοση:  Eidos Interactive
Διάθεση:  Centric
Είδος:  RPG
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Dual Core στα 2.6GHz/αντίστοιχο Athlon, 2GB RAM...