Αρχή > PCM Reviews > Racing > SBK 09 Superbike World Championship
Γράφει ο Χάρης Κλάδης
Απο το τεύχος 238 του PCMaster

Τα παιχνίδια με μοτοσικλέτες δεν είναι τα πιο διαδεδομένα racing games. Επιπλέον, στα PCs οι δύο σχεδόν μοναδικές παρουσίες αφορούν στις «μεταφορές» των πιο διάσημων πρωταθλημάτων δικύκλων, MotoGP και SBK Championship. Το πρώτο δεν μας τίμησε με την παρουσία του φέτος (έκδοση ’09-10’ που θα αφορά σε δύο χρονιές πρωταθλήματος μαζί, θα εμφανιστεί την άνοιξη του 2010), οπότε η αποστολή του SBK 09 είναι, θεωρητικά, ευκολότερη. Αρκεί όμως η… σπανιότητα για να μας πείσει να αγοράσουμε κάποιο παιχνίδι;

Ετσι δεν γίνεσαι Χάγκα!

Υπάρχει ένας πολύ βασικός παράγοντας που τα «δίτροχα» racing και simulation games κατέχουν πολύ μικρή μερίδα στην πίτα της «οικιακής» εικονικής μηχανοκίνητης οδήγησης. Οσον αφορά στα αυτοκίνητα, με αρκετά θετική διάθεση και μία τιμονιέρα, είναι πολύ εύκολο ο gamer να αισθανθεί στο πετσί του αρκετή «πραγματικότητα». Ακόμη και χωρίς τιμόνι, όμως, ένα καλό αναλογικό gamepad μπορεί να αναπαράγει την ουσία του χειρισμού ενός αυτοκινήτου – ένας μοχλός για την κατεύθυνση και πλήκτρα για γκάζι, φρένο και ίσως ένα παραπάνω βοηθητικό.

Για να μη συνεχίσουμε με γενικότητες, στην περίπτωση του SBK 09, ο παίκτης που θα θελήσει να παίξει ρεαλιστικά, θα χρειαστεί (μετράτε): δύο πλήκτρα για αριστερά-δεξιά, ένα πλήκτρο για γκάζι, ένα πλήκτρο για φρένο του εμπρός τροχού, ένα πλήκτρο για φρένο του πίσω τροχού, ένα πλήκτρο για να ανασηκώνεται ο οδηγός (βοηθώντας στο φρενάρισμα) και ένα πλήκτρο για να σκύβει πάνω στο ντεπόζιτο (για καλύτερη αεροδυναμική) – χώρια τις εναλλαγές ταχυτήτων!

Εχουμε, λοιπόν, το εξής σενάριο: πηγαίνω σχεδόν «αυτόματα» στην ευθεία και προς το τέλος της πρέπει να αφήσω το γκάζι, να πατήσω το πίσω φρένο, να σηκωθώ, για να χάσω κι άλλη φόρα πριν μπω στη στροφή, να πατήσω το εμπρός φρένο, να μπω στη στροφή με σταθερό γκάζι, να αφήσω τα φρένα, να πατήσω γκάζι, να ισιώσω, να βγω, να σκύψω! Βοήθεια, δεν είμαι πιανίστας!

Αν οτιδήποτε δεν πάει καλά, πατήσω το λάθος φρένο τη λάθος στιγμή, ξεχαστώ και δεν σκύψω ή δεν σηκωθώ, το να με περάσει η μισή κατάταξη θα είναι το λιγότερο! Καλύτερη περίπτωση χειρισμού – ή έστω κάπως αυτοματοποιημένη - είναι με gamepad, όπου με τον έναν μοχλό θα στρίβετε και στον άλλο θα αναθέσετε το ανασήκωμα και σκύψιμο του αναβάτη. Ολα τα υπόλοιπα, όμως, θα πρέπει να γίνονται με αντίστοιχα πλήκτρα. Αυτό, δηλαδή, σημαίνει πως αν δεν γίνουν χταπόδια τα χέρια μας, δεν γίνεται να παίξουμε SBK 09; Ευτυχώς, όχι!

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
7878
%%
Ανάπτυξη:  Milestone
Έκδοση:  Black Bean Games
Διάθεση:  Zegetron
Είδος:  Racing
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  OS: Windows XP SP2 or Windows Vista, CPU: Intel 2.4 GHz, RAM...