Αρχή > PCM Reviews > Arcade > Harry Potter and the Order of the Phoenix
Γράφει ο Γιώργος Γρίβας
Απο το τεύχος 214 του PCMaster

Ο Harry Potter, ο μικρός μαθητευόμενος μάγος, έχει κατακτήσει εδώ και χρόνια τα μικρά παιδιά (αλλά και πολλούς μεγαλύτερους σε ηλικία) τόσο στο χώρο της λογοτεχνίας όσο και στον κινηματογράφο. Τα βιβλία είναι μαγευτικά και διαβάζονται μέσα σε μία νύχτα, ταξιδεύοντας τον αναγνώστη σε μαγευτικά τοπία και περιπέτειες, ενώ οι κινηματογραφικές ταινίες δεν αποτυγχάνουν στο σκοπό τους – να ψυχαγωγήσουν το κοινό για δύο ώρες, χρησιμοποιώντας το μεγαλείο της τεχνολογίας για να αποδώσουν τους δημοφιλείς ήρωες και τις ικανότητές τους.

Δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο όμως και για τα αντίστοιχα games. Κανένας τίτλος Harry Potter μέχρι σήμερα δεν κατόρθωσε να διακριθεί σε ιδιαίτερο βαθμό, με βαθμολογίες που κυμαίνονται ανάμεσα στο μέτριο και στο κακό, και το Order of the Phoenix δεν αποτελεί εξαίρεση. Μετά το πρώτο μισάωρο εντυπωσιασμού με τη γραφική αναπαράσταση της σχολής Hogwarts, ο παίκτης θα βαρεθεί το επαναλαμβανόμενο gameplay και το "uninstall" δεν πρόκειται ν’ αργήσει.

Το παιχνίδι ακολουθεί κατά γράμμα την υπόθεση του βιβλίου και της ταινίας. Αφού απέφυγε μόλις και μετά βίας την αποβολή από τη σχολή, ο Harry ανακαλύπτει ότι το καινούργιο σύστημα ασφαλείας της σχολής ενάντια στις επιθέσεις του δασκάλου της σκοτεινής τέχνης τον έχει βάλει στόχο. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Voldemort απειλεί τους ήρωες ξανά κι ο Harry πιστεύει πως η σχολή είναι απροστάτευτη. Με τη βοήθεια του Ron και της Hermione, ο Harry ενώνει τους μαθητές της σχολής και δημιουργεί το Dumbledor’s Army, με σκοπό να αντιμετωπίσει το σκοτεινό άρχοντα. Αυτά γίνονται κατανοητά όμως μόνο σε εκείνους που έχουν δει την ταινία ή έχουν διαβάσει το βιβλίο. Οσοι θα προσπαθήσουν να κατανοήσουν το σενάριο μόνο μέσω του παιχνιδιού, θα δυσκολευτούν πολύ, καθώς μεγάλα κομμάτια της εξέλιξης έχουν παραλειφθεί, ενώ όσα αφηγείται ο τίτλος είναι μικρής διάρκειας FMVs που αποτυγχάνουν στο σκοπό τους.

Ο παίκτης ελέγχει σε όλη τη διάρκεια του gameplay το Harry και μόλις ελάχιστα λεπτά τον Sirius Black και τον Dumbledor (όπως αναφέρεται στη συσκευασία του τίτλου). Ο Ron και η Hermione τον ακολουθούν κατά πόδας, προσφέροντας συμβουλές, ενώ το "παρών" δίνουν και όλοι οι υπόλοιποι χαρακτήρες της λογοτεχνικής σειράς σε μικρούς ή μεγαλύτερους ρόλους.

Η πρώτη επαφή του παίκτη με τη μαγεία γίνεται μέσω ενός κατατοπιστικότατου tutorial, όπου μαθαίνει να εκτελεί τα ξόρκια του. Η εκτέλεση οποιουδήποτε spell περιλαμβάνει το πάτημα ενός πλήκτρου και την κίνηση του mouse αριστερόστροφα ή δεξιόστροφα. Το σύστημα, ευτυχώς, λειτουργεί πολύ ομαλά κι έτσι κανείς δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα του χειρισμού. Σε μετέπειτα στάδια του gameplay, ο παίκτης θα μάθει και spells μάχης, όμως αυτά θα του χρησιμεύσουν ελάχιστα, αφού ελάχιστες είναι και οι μάχες που θα κληθεί να δώσει. Κατά μία έννοια, αυτό είναι ευτυχές, αφού οι ελάχιστες μάχες που φιλοξενεί το παιχνίδι είναι κακές – ο παίκτης μόνο κατά φαντασία διακρίνει τα spells του να βρίσκουν στόχο, ενώ μπορεί να τις ολοκληρώσει με την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια, είτε πρόκειται για την πρώτη είτε για την τελευταία του τίτλου.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
6060
%%
Ανάπτυξη:  EA
Έκδοση:  EA
Διάθεση:  EA Hellas
Είδος:  Arcade
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Optical drive: 8x or faster DVD-ROM, CPU speed: 1.6 GHz or f...