Αρχή > PCM Reviews > MMOs > Dungeon Runners
Αντικείμενα-μάχες

Η λεία στο παιχνίδι ακολουθεί το πρότυπο των hack 'n’ slash RPGs, δηλαδή είναι άφθονη και χωρίζεται σε πολλές κατηγορίες. Τα κομματιασμένα τέρατα πετούν τόσα πολλά αντικείμενα και χρήματα, που μερικές φορές θα νομίζετε ότι βρέχει items μέσα στο dungeon! Πανοπλίες, γάντια, σπαθιά, τόξα, τσεκούρια και άλλα χρήσιμα αντικείμενα γεμίζουν τον τόπο και χωρίζονται σε 6 κατηγορίες: normal, superior, magical, rare, unique και mythic. Τις κατηγορίες τις καταλαβαίνετε οπτικά από το χρώμα τους: γκρι για normal, πράσινο για superior, μπλε για magical, κίτρινο για rare, μοβ για unique και πολύχρωμο για mythic. Τις πρώτες 3 μπορούν να τις αποκτήσουν και όσοι παίκτες δεν είναι members, ενώ οι 3 τελευταίες είναι αποκλειστικά για όσους τα έχουν "ακουμπήσει". Τα normal items είναι η σαβούρα που χρησιμοποιείται για πούλημα. Τα superior και τα magical είναι αντικείμενα αξιόλογης επιθετικής και αμυντικής ισχύος που προσφέρουν πολλά + στα attributes και στα resistances μας. Τα rare και unique είναι πανίσχυρα items που η απόκτησή τους αυξάνει κατά πολύ τις αντοχές και την ικανότητά μας στο grinding. Αρχίζουν να εμφανίζονται σε όλο και μεγαλύτερη συχνότητα στα προχωρημένα dungeons και στις "φωλιές" των bosses. Τα mythic items είναι τα ισχυρότερα και σπανιότερα αντικείμενα του game: πρέπει να ανεβείτε πολλά επίπεδα πριν τα ανακαλύψετε και πάλι να είστε βέβαιοι πως θα φάτε αρκετό χρόνο μέχρι να γίνει αυτό.

Η ποικιλία των αντικειμένων και οι χιουμοριστικές ονομασίες τους είναι μια πρωτότυπη "πινελιά" στο gameplay του παιχνιδιού. Κατ' αρχάς, πολύ σπάνια θα ξαναβρείτε τα ίδια αντικείμενα, ακόμα και αν εμπλακείτε σε farming ενός boss ή κάποιου συγκεκριμένου dungeon. Ετσι, το farming γίνεται πλέον και για την ανεύρεση ισχυρών αντικειμένων και όχι μόνο για συσσώρευση XPs. Η ονομασία των αντικειμένων αλλά και των εχθρών είναι ξεκαρδιστική. Σίγουρα ανέκαθεν ονειρευόσαστε να σπάσετε κεφάλια με τον "θραύστη ταγμάτων του Eimaj από το πολύχρωμο γκέτο", να φορέσετε με περηφάνια την "αλουμινένια φολιδωτή πανοπλία του περικυκλωμένου ιπποπόταμου" και να διανύσετε χιλιόμετρα με τις "κυβικές μπότες από ζιρκόνιο της αστραφτερής ταραντούλας"! Αναμφίβολα, ο ξεκαρδιστικός εξοπλισμός σας είναι ό,τι πρέπει για αντιπάλους όπως ο “Derell ο αναγουλιάρης" και ο "πλιατσικολόγος λεηλάτης"!

Το χιούμορ του game επεκτείνεται και στο εικαστικό μέρος: έπεσα κάτω από τα γέλια βλέποντας έναν μπρατσωμένο μαχητή να κραδαίνει με περηφάνια ένα γαλλικό κλειδί σαν υδραυλικός! Η αποθέωση είναι ο Karl, o κακομούτσουνος δαίμονας, που κρατά την κάρτα που δείχνει πόσα XPs θέλουμε για να ανέβουμε level. Αυτό το ανεκδιήγητο ον κάνει διαρκώς γκριμάτσες που θα σας κάνουν να σκάσετε στα γέλια αν τις προσέξετε. Να τονίσω ότι ο εξοπλισμός που κουβαλάτε δεν είναι απλώς χιουμοριστικός αλλά και πωρωτικός, ξεχωρίζοντάς σας από τους υπόλοιπους παίκτες. Στην πορεία του παιχνιδιού θα δείτε μαχητές με χρυσή πανοπλία, κερασφόρα κράνη, σπαθιά που ξεπερνάνε το μπόι τους και άλλες όμορφες προσθήκες που εντυπωσιάζουν.

Ο θάνατος στο Dungeon Runners δεν επιβάλλει καμία από τις εκνευριστικές συνέπειες παιχνιδιών όπως το Lineage. Πεθαίνοντας, ο χαρακτήρας μας τηλεμεταφέρεται αυτομάτως στην πλησιέστερη Town, χωρίς να έχει χάσει ούτε εξοπλισμό αλλά ούτε και XPs. Στα πιο ζόρικα dungeons θα δείτε μια φράση στις πληροφορίες τους που γράφει: death penalty enforced. Οταν πεθάνετε σε αυτά, οι μαχητικές ικανότητες του χαρακτήρα σας θα μειωθούν αρκετά για μερικά λεπτά, όσο κρατάει δηλαδή το death penalty. Πρόκειται για το ηπιότερο και ρεαλιστικότερο death penalty που έχω συναντήσει σε MMO και είναι ένας πρόσθετος λόγος για να ασχοληθείτε με το DR.

Ακολουθώντας την κλασική συνταγή του Diablo, τα dungeons του DR είναι γεμάτα με ομάδες τεράτων. Συχνά πυκνά οι ομάδες αυτές "κηδεμονεύονται" από ένα ισχυρότερο τέρας που χρειάζεται αρκετό ξύλο για να το θάψουμε. Σε συγκεκριμένα dungeons που αποτελούν παρακάμψεις των υπολοίπων, βρίσκεται στημένος ένας boss από τον οποίο έχουν δανειστεί το όνομα τους. Τα dungeons των bosses είναι ο καλύτερος τόπος για να το ρίξετε στο farming. Επισκεφθείτε τα ξανά και ξανά με το γκρουπ σας και σαβουρώστε τόνους αντικειμένων και XPs. Το farming σε κανονικά dungeons είναι πιο χρονοβόρο και λιγότερο ωφέλιμο από τα “boss dungeons”. Είτε είστε μόνος σας είτε με παρέα, μπορείτε να κάνετε reset ένα dungeon προκειμένου να εξολοθρεύσετε όλα τα τέρατα από την αρχή, κερδίζοντας μπόλικα XPs και items. Προσοχή μόνο μην έχετε αφήσει κάποιο σπάνιο αντικείμενο στο dungeon που θα κάνετε reset γιατί θα το χάσετε.

Στον τομέα των γραφικών, το παιχνίδι σίγουρα δεν είναι Titan Quest, αλλά απεικονίζει με ικανοποιητικό τρόπο τον πολύχρωμο κόσμο του παιχνιδιού. Μη φανταστείτε τρελή λεπτομέρεια, βέβαια, και να έχετε υπόψη σας ότι πολλά dungeons παρουσιάζουν μια οπτική μονοτονία που κουράζει από ένα σημείο και μετά. Παρατήρησα δε και αρκετά μεγάλη πτώση των frames όταν ανέβασα την ανάλυση στο μάξιμουμ των 1.280x1.024 σε κάρτα γραφικών της nVidia με 256MB, κάτι ενοχλητικό για χρήστες που δεν έχουν συστήματα "μαμούθ".

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
7575
%%
Ανάπτυξη:  NC Soft
Έκδοση:  NC Soft
Διάθεση:  Online
Είδος:  MMOs
Παίκτες:  Not Available
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Επεξεργαστής Pentium III στα 800MHz, 256MB RA...