Αρχή > PCM Reviews > MMOs > Dungeon Runners
Δράση

Η δράση του παιχνιδιού εξελίσσεται στις towns και στα dungeons. Οι towns είναι ο τόπος συνάντησης των παικτών και εμπορικός κόμβος του παιχνιδιού. Οι NPCs που τις κατοικούν εμπορεύονται χρήσιμα items, απαραίτητα skills και μας τροφοδοτούν με quests. Αρχικά μπορεί να αγοράσετε κάποια items – οπλισμό, waypoint scrolls κ.λπ. – από τους διάφορους εμπόρους, αλλά η πληθώρα των items που δίνουν τα τέρατα θα σας απαλλάξει από αυτή την ασχολία πολύ σύντομα. Στο κεντρικό σημείο της πόλης, δίπλα ακριβώς από τον Obelisk που μας μεταφέρει στα βασικά waypoints, βρίσκονται οι skill traders, που θα σας πουλήσουν τα skills έναντι αδράς αμοιβής. Ο πλουτισμός είναι πολύ γρήγορος, σε αντίθεση με κάτι παιχνίδια όπως το Lineage, που χρειάζεσαι μήνες για να βγάλεις κανένα φράγκο! Ο εύκολος πλουτισμός μάς τροφοδοτεί γρήγορα με τα απαραίτητα gold coins για να αγοράσουμε skills, ενώ τα quests μάς τροφοδοτούν με king’s coins. Αν περιμένετε ποικιλία στα quests, θα απογοητευτείτε, καθώς είναι αδιάφορα – σκότωσε τόσους ή μάζεψε τόσα αντικείμενα – αλλά αυτό είναι συνηθισμένο φαινόμενο στα action RPGs, όπου τον πρώτο λόγο έχει η δράση. Τα king’s coins που ανέφερα προηγουμένως είναι ανταλλάξιμα με προηγμένο οπλισμό και κοσμήματα και τα ανταλλάσσουμε στους NPCs που βρίσκονται δίπλα στην τραπεζίτη του game. Ο εξοπλισμός που λαμβάνουμε από τους εν λόγω NPCs είναι κλάσεις ανώτερος από αυτόν που έχουμε στα πρώτα επίπεδα του game, αλλά σύντομα θα ανακαλύψετε ότι η ποιότητα των drops σε προχωρημένα dungeons υπερβαίνει την αντίστοιχη του εξοπλισμού που αποκτούμε με king’s coins.

Η συχνότητα των drops γεμίζει το inventory μας με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Το inventory έχει τη μορφή ενός πλέγματος (grid) από τετραγωνάκια και τα αντικείμενα καταλαμβάνουν τα τετραγωνάκια του ανάλογα με το μέγεθός τους. Το γρήγορο ξεχείλισμα του inventory μάς αναγκάζει να γυρνάμε συνέχεια με waypoint scrolls στην πόλη για να πουλάμε τη "σκαρταδούρα", αδειάζοντας πολύτιμο χώρο. Υπάρχει και ένας τραπεζίτης στις πόλεις του παιχνιδιού, ο οποίος μας προσφέρει χώρο για να αποθηκεύσουμε αντικείμενα που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε όταν ανέβουμε στο level που απαιτούν. Δυστυχώς, αυτή η πολυτέλεια είναι διαθέσιμη μόνο στα members του game.

Το combat system του παιχνιδιού είναι πανομοιότυπο με του Diablo και τους "επιγόνους" του. Με αριστερό κλικ του mouse χτυπάμε το στόχο που σημαδεύει ο κέρσορας και αν το κρατήσουμε πατημένο, ο χαρακτήρας μας τον κοπανάει συνεχόμενα μέχρι να τεζάρει. Στο δεξί πλήκτρο του mouse τοποθετούμε το skill που θα χρησιμοποιούμε συχνότερα. Τα υπόλοιπα skills κατανέμονται στην skill bar και τα ενεργοποιούμε με τα numeric keys του πληκτρολογίου. Shortcut keys υπάρχουν επίσης για τα health και mana potions που γεμίζουν τις ενέργειές μας, ενώ το pathfinding του game είναι εξαιρετικό. Τρία είναι τα σημαντικότερα σημεία του interface που πρέπει να γνωρίζετε γιατί θα τα χρησιμοποιήσετε κατά κόρον. Το πρώτο είναι το alt, που πατώντας το βλέπετε όλα τα drops που βρίσκονται γύρω σας για να μπορείτε να τα επιλέξετε εύκολα. Το δεύτερο είναι το tab, που εμφανίζει ολόκληρο τον χάρτη ενός dungeon ή μίας πόλης για να μπορείτε να προσανατολιστείτε. Το τρίτο και σημαντικότερο είναι το δεξί κλικ στο νούμερο του level σας, όπου βρίσκονται οι σημαντικότερες επιλογές, όπως η αναζήτηση γκρουπ και το reset των dungeons.

Το "γκρουπάρισμα" στο Dungeon Runners είναι απλό και λειτουργικό. Στη στήλη Social του παιχνιδιού αναγράφονται τα ονόματα των παικτών που έχουμε επιλέξει ως friends, εκείνων που επιλέξαμε ως ανεπιθύμητους (ignore), καθώς και τα ονόματα όλων των παικτών που είναι on-line στον server που παίζουμε. Κάτω από τα ονόματα των παικτών διαβάζουμε πληροφορίες για το επίπεδό τους και το dungeon στο οποίο σφάζουν εκείνη τη στιγμή. Αν δούμε ότι κάποιος μάχεται σε πίστα που μας ενδιαφέρει και είναι περίπου στα δικά μας "κυβικά", με δεξί κλικ πάνω του τον προσκαλούμε σε γκρουπ ή του μιλάμε, ρωτώντας τον αν θέλει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Αν τώρα ψάχνουμε για έτοιμο γκρουπ, κάνουμε δεξί κλικ στο νούμερο του level μας, που βρίσκεται δίπλα από τις ενεργειακές μας μπάρες, και επιλέγουμε open ή find group. Στην πρώτη περίπτωση γινόμαστε group leader μιας ομάδας που θα σχηματιστεί σιγά-σιγά γύρω μας από όσους πατάνε την επιλογή find group. Μπορεί να ξεκινήσουμε με δύο άτομα και να καταλήξουμε group leader πολυμελούς ομάδας, η οποία θα καθαρίζει το ένα dungeon μετά το άλλο. Στη δεύτερη περίπτωση, κολλάμε αυτομάτως σε όποια ομάδα είναι ήδη σχηματισμένη και ξεκινάμε μαζί της τις μαζικές εκκαθαρίσεις. Είναι σαφές ότι η δεύτερη επιλογή "γκρουπαρίσματος" είναι ευκολότερη και άμεση, αλλά έχει το πρόβλημα ότι θα πάμε για σφάξιμο εκεί όπου βρίσκεται ο αρχηγός του γκρουπ, μέρος που μπορεί να μην ταιριάζει με τα quests που έχουμε επιλέξει. Η εναλλαγή και των δύο μεθόδων δημιουργίας γκρουπ είναι η καλύτερη λύση. Χρησιμοποιήστε την πρώτη όταν στοχεύετε σε κάποιο δύσκολο quest και θέλετε βοήθεια και τη δεύτερη όταν έχετε διάθεση για farming. Μία σημαντική λεπτομέρεια που πρέπει να έχετε υπόψη σας είναι ότι όταν αποσυνδεθεί για οποιονδήποτε λόγο κάποιο μέλος της ομάδας, πρέπει να το πετάξετε αμέσως έξω και να το επαναφέρετε όταν ξαναμπεί. Αυτό γίνεται διότι η λεία που κερδίζετε από το αδιάκοπο grinding, μοιράζεται σε όλη την ομάδα και δε θα θέλατε να δείτε κάποιο unique αντικείμενο να κατοχυρώνεται στο όνομα ενός παίκτη που δεν συμμετέχει πλέον στη μάχη. Το φοβερό είναι ότι κανείς δεν σας υποχρεώνει να παίζετε 10 ώρες χωρίς σταματημό. Μπαίνετε όποτε θέλετε, σφάζετε όσο θέλετε και ξαναφεύγετε, ακόμα και στο επίκεντρο της μάχης, χωρίς να ανησυχείτε ότι "κρεμάσατε" τους συμπαίκτες σας.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
7575
%%
Ανάπτυξη:  NC Soft
Έκδοση:  NC Soft
Διάθεση:  Online
Είδος:  MMOs
Παίκτες:  Not Available
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Επεξεργαστής Pentium III στα 800MHz, 256MB RA...