Αρχή > PCM Reviews > MMOs > Dungeon Runners
Γράφει ο Γιάννης Μοσχονάς
Απο το τεύχος 214 του PCMaster

Η NCSoft τείνει να εξελιχθεί στη σημαντικότερη εταιρεία παραγωγής MMORPGs. Εχει δημιουργήσει ένα από τα πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια με μεσαιωνικό concept, το Lineage 2, ήταν η πρώτη που δημιούργησε MMORPG με comic υπερήρωες (COV, COH) και MMORPG χωρίς συνδρομή (Guild Wars) και τώρα πρωτοπορεί once more με το Dungeon Runners, τον MMO απόγονο του θεϊκού Diablo.

Τα hack 'n’ slash RPGs είναι μία κατηγορία παιχνιδιών που απουσίαζε από το χώρο των MMORPGs. Φυσικά, υπάρχουν ορισμένοι τίτλοι που έχουν τα χαρακτηριστικά ενός hack 'n’ slash RPG, όπως το Maple Story και το Rappelz, αλλά κανένα δεν κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με το αγαπημένο μας Diablo. Το Dungeon Runners είναι η πρώτη σοβαρή προσπάθεια σε αυτόν τον τομέα – προηγήθηκε το Dawnspire που ήταν μετριότατο – και ελπίζουμε να οδηγήσει σε πολλά αντίστοιχα δείγματα, με αποκορύφωμα ένα Diablo MMO για το οποίο πολλά ακούγονται. Το πρώτο μεγάλο πλεονέκτημα του Dungeon Runners είναι ότι πρόκειται για δωρεάν MMO και μπορείτε να κατεβάσετε τον client του μέσω Δικτύου. Από κει και πέρα, το στήσιμο και το gameplay του δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από ένα hack 'n’ slash RPG.

Στο Dungeon Runners υπάρχουν 3 βασικές classes, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να τροποποιηθούν πολύ στην πορεία του game. Επιλέγοντας Fighter, Ranger ή Mage, τίποτα δεν μας εμποδίζει να εξελίξουμε το χαρακτήρα μας προς όποια κατεύθυνση θέλουμε, αγοράζοντας τα ανάλογα skills. Ο Fighter είναι ο "μπρατσάς" του παιχνιδιού και χρησιμοποιείται στα γκρουπ στη θέση του tank. Τα skills του χωρίζονται σε curses, offensive, passive και self buffs. Ο Mage και ο Ranger είναι οι ranged fighters του παιχνιδιού, οι οποίοι – θεωρητικά – βρίσκονται στα μετόπισθεν, "κερνώντας" ξόρκια και βέλη τους εχθρούς. Πρακτικά, μπορείτε να τους εξοπλίσετε με πανοπλίες και όπλα Fighter και να τους ρίξετε στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Ας εξετάσουμε τα διαθέσιμα είδη skills. Τα curses δεν έχουν και μεγάλη αξία την ώρα της μάχης, οπότε καλό θα είναι να επικεντρωθείτε στην αγορά των offensive skills. Τα passive skills θα τα έχετε από την αρχή στη διάθεσή σας, ενώ τα self buffs προσφέρουν resistances σε διάφορα είδη επιθέσεων, καθώς και επιπλέον ταχύτητα στις επιθέσεις σας. Τα skills έχουν και αυτά επίπεδα, τα οποία ξεκλειδώνουν όταν φτάσετε σε συγκεκριμένο level, ενώ τα πιο ισχυρά γίνονται προσβάσιμα όταν ο χαρακτήρας μας έχει ανέβει μερικές ντουζίνες επίπεδα. Προσοχή στα passive skills, αν θέλετε να αυξήσετε τις ικανότητες του χαρακτήρα σας και σε άλλα είδη επιθέσεων (magical – ranged). Τα passive skills είναι ειδικά σχεδιασμένα για την class σας, προσθέτοντας bonuses σε πράγματα που θα χρειαστείτε – melee attack speed στον Fighter π.χ. – και μειώνοντας τις ικανότητές σας σε άλλα είδη επιθέσεων. Μπορείτε κάλλιστα να αγοράσετε τα passive skills της class που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως βοηθητική, αλλά έχετε υπόψη ότι θα σας μειώσουν τις δυνατότητες της main class σας. Το "μαγείρεμα" των skills θα επηρεάσει την αποδοτικότητά σας στις μάχες, οπότε αφιερώστε του την πρέπουσα σημασία. Ανάλογα μάλιστα με τα διάφορα χαρακτηριστικά του, διαμορφώνεται και το ψευδώνυμο του χαρακτήρα σας.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
7575
%%
Ανάπτυξη:  NC Soft
Έκδοση:  NC Soft
Διάθεση:  Online
Είδος:  MMOs
Παίκτες:  Not Available
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Επεξεργαστής Pentium III στα 800MHz, 256MB RA...