Γράφει ο Γιάννης Μοσχονάς
Απο το τεύχος 212 του PCMaster

Τα action RPGs σε στυλ Diablo είναι μία κατηγορία φετίχ που απουσιάζει από το on-line gaming. Το Dawnspire προσπαθεί να αναπληρώσει το κενό, αλλά αποτυγχάνει παταγωδώς, προσφέροντας, όμως, μερικές αιματηρές απολαύσεις στην πορεία. Το concept του στηρίζεται στη δοκιμασμένη συνταγή του Diablo, γαρνιρισμένη με on-line gameplay, καλή μουσική και ηχητικά φφέ και το στυλ των κλασικών modes capture the flag και team deathmatch. Το παιχνίδι δεν διαθέτει το παραμικρό σενάριο, απλώς μας καλεί να φτιάξουμε το χαρακτήρα μας και μας πετά σε διάφορες on-line αρένες, για να καθαρίσουμε ό,τι βρεθεί μπροστά μας.

Επιλέγουμε το avatar μας από μία πεντάδα διαθέσιμων classes: Templar, Reaver, Shadowblade, Witch και Seeker. Καθένας τους έχει διαφορετικά skills, τα οποία προσανατολίζονται στο προφίλ του. Ο Templar, ως ιερός πολεμιστής και φυσικός ηγέτης, έχει αμυντικά skills, resurrection skills και ορισμένες επιθετικές κινήσεις οι οποίες… δεν αφήνουν περιθώρια αντίδρασης! Ο Reaver είναι ένας μαχητής που χρησιμοποιεί τηλεκινητικές ικανότητες σε στυλ Ιπποτών Jedi για να εξουδετερώσει τους αντιπάλους. Σφάζει για πλάκα τους εχθρούς, θα εντυπωσιαστείτε πραγματικά από την ταχύτητα με την οποία θα πετυχαίνετε τα killing sprees, δοθέντος του ότι θα έχετε συμπαίκτες ανάλογης δυναμικότητας. Ο Shadowblade είναι ο μουλωχτός της υπόθεσης. Δεν διαθέτει ισχυρά χτυπήματα, αλλά μπορεί να γίνει αθέατος και να καρφώσει το θύμα του σε ανύποπτη χρονική στιγμή. Ταυτόχρονα, μπορεί να αποφύγει το θάνατο με το να εξαφανιστεί ξαφνικά από τη σύγκρουση. Ο Shadowblade είναι ίσως ο πιο επίφοβος μαχητής του game. Τα ξόρκια της Witch σπέρνουν τον τρόμο στους φουκαράδες εχθρούς μας, αλλά καθυστερούν να «φορτώσουν», συνεπώς πρέπει να κινείται πάντοτε με συνοδεία για να μην την κατακρεουργήσουν. Ο Seeker, τέλος, είναι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας. Ως πωρωμένος berserker, έχει το εντυπωσιακό skill Bullrush. Θα πεθάνετε στα γέλια, βλέποντάς τον να τρέχει σαν αφηνιασμένος πάνω στον αντίπαλο, ακινητοποιώντας τον για λίγα δευτερόλεπτα μετά την οδυνηρή… κουτουλιά και βρίσκοντας το χρόνο να του καταφέρει μερικά γερά χτυπήματα. Τα attributes των χαρακτήρων μας είναι εξίσου σημαντικά με τα skills, δεδομένου ότι αυξάνουν τη stamina, το health και το mana των ηρώων μας. Αν επιλέξουμε «μπρατσαράδες» ήρωες, θα δώσουμε όλα τα attribute points στα Strength και Constitution, ενώ σε περίπτωση που θέλουμε μάγο, τα APs θα πάνε στο Wisdom.

Αυτά όσον αφορά στα χαρακτηριστικά των μαχητών μας που θα αποτελέσουν τα δολοφονικά εργαλεία μας εν ώρα μάχης. Οσο καιρό ασχολήθηκα μαζί του, το παιχνίδι διέθετε μέχρι 7 servers με τη δυνατότητα να συμμετάσχουν το πολύ 16 παίκτες. Η ρηχότητα του παιχνιδιού αποκαλύπτεται μόλις εισερχόμαστε στη μάχη. Οι παίκτες κάθε server είναι χωρισμένοι σε δύο ομάδες, τους Καλούς (Light Team) και τους Κακούς (Dark Team). Το παιχνίδι μάς πηγαίνει πότε στη μία και πότε στην άλλη, αλλά μπορούμε να αλλάξουμε ομάδα όποτε το επιθυμήσουμε. Το game είναι χωρισμένο σε δύο modes, το Relic Conquest και το Shrine Domination. Το πρώτο έχει όλα τα στοιχεία του κλασικού mode Capture The Flag: στην πίστα βρίσκονται διάσπαρτα 3 Relics, τα οποία πρέπει να αποσπάσουμε από τη θέση τους και να τα τοποθετήσουμε σε ειδικούς βωμούς στη βάση μας. Το δεύτερο θυμίζει περισσότερο Team Deathmatch, καθότι ο απώτερος στόχος είναι η κατάκτηση και κατοχή των Shrines που υπάρχουν διάσπαρτα στην πίστα και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό, είναι να ξεσκίσουμε την αντίπαλη ομάδα. Το μπάχαλο που δημιουργείται μέχρι κάποια ομάδα να πραγματοποιήσει τον στόχο της, είναι ασύλληπτο. Βλέπεις παίκτες να πηγαίνουν σαν χελώνες με ένα Relic στην πλάτη τους – όλα τα Relics μειώνουν την κινητικότητα μας σε απελπιστικά επίπεδα – και να τους πετσοκόβουν οι εχθροί. Βλέπεις ήρωες να κουβαλάνε το φλεγόμενο Relic στη ράχη τους – ναι, υπάρχει και τέτοιο – και να γίνονται κάρβουνο από τις φλόγες του. Βλέπεις κορμιά να ξεσκίζονται γύρω από ένα Relic ή ένα Shrine. Η σφαγή που επικρατεί στις πίστες είναι το Α και το Ω του παιχνιδιού.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
5555
%%
Ανάπτυξη:  Silent Grove Studios
Έκδοση:  Lexicon Entertainment
Διάθεση:  Lexicon
Είδος:  MMOs
Παίκτες:  1000
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  OS: Windows 2000/XP/Vista, Processor: Pentium 4 @ 2 GHz, Mem...