Αρχή > PCM Reviews > RPG > The Witcher
Γράφει ο Γιάννης Μοσχονάς
Απο το τεύχος 218 του PCMaster

Καταιγιστική δράση, κινηματογραφικό σενάριο - παρουσίαση, κορυφαία production values και μεγάλη αντοχή στο χρόνο. Τα παραπάνω αποτελούν τα de facto χαρακτηριστικά κάθε role playing game, δεν είναι λοιπόν περίεργο που τα RPGs είναι τα video games που τραβάνε τη μεγαλύτερη προσοχή.

Το The Witcher αποτελεί ιδιάζουσα περίπτωση RPG, γιατί πηγάζει από τη σειρά βιβλίων και διηγημάτων που στοιχειοθετεί το The Witcher Saga. Πρόκειται για τη λογοτεχνική εποποιία που επικεντρώνεται στα φανταστικά πλάσματα Witchers, τα οποία ξεπήδησαν από τη φαντασία του Πολωνού συγγραφέα, Andrzej Sapkowski. Από την ίδια εποποιία έχουν προέλθει μέχρι στιγμής 6 comic books, ένα παραδοσιακό επιτραπέζιο role playing, μία ταινία και μία τηλεοπτική σειρά, όλα από Πολωνούς καλλιτέχνες.

Σύμφωνα με τη μυθολογία του Sapkowski, οι Witchers είναι στείροι μεταλλαγμένοι, με μοναδικό σκοπό της ζωής τους την εξολόθρευση τεράτων – με το αζημίωτο, φυσικά. Οι περίεργοι αυτοί μισθοφόροι τυχοδιώκτες δεν θα μπορούσαν να είναι αποτελεσματικοί στην εργασία τους χωρίς δύο βασικές προϋποθέσεις: τέλεια γνώση των πολεμικών τεχνών και μαγικές ικανότητες. Στο επάγγελμα των Witchers, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα, υπάρχουν ορισμένοι που υπερβαίνουν το μέσο όρο και εξελίσσονται στα μεγάλα ονόματα του επαγγέλματος.

Βασικός πρωταγωνιστής του παιχνιδιού και της εποποιίας του Sapkowski είναι ο Geralt of Rivia, ένας Witcher με σπουδαία κατορθώματα, που είχε την τύχη να βρίσκεται στο επίκεντρο των πιο επικών στιγμών στην ιστορία του κόσμου του. Ο πολυτραγουδισμένος από βάρδους Geralt, γνωστότερος και με το παρατσούκλι White Wolf, είναι η ενσάρκωσή μας στο παιχνίδι και ξεκινά την περιπέτεια υποφέροντας από αμνησία! Ο θρυλικός πολεμιστής έχει ξεχάσει το παρελθόν του όταν συνέρχεται και προσπαθεί, με τη βοήθεια των υπολοίπων Witchers που τον υποδέχονται στο Kaer Morhen, αιωνόβιο οχυρό – έδρα των Witchers, να συνθέσει το παζλ των περασμένων κατορθωμάτων του, αλλά και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που παρουσιάζονται. Ετσι, ξεκινά μια ιστορία από τις πλουσιότερες που έχω δει σε RPG, γεμάτη απρόοπτα, ενδιαφέροντες χαρακτήρες, άπειρες ηθικές επιλογές και κινηματογραφική αναπαράσταση.

Η πρώτη απόλαυση στο παιχνίδι έρχεται με την εμφάνιση του Geralt, που είναι φτυστός ο θεϊκός Elric του Melnibone, ο τελευταίος αυτοκράτορας μιας αυτοκρατορίας μάγων και γνωστότερος χαρακτήρας του συγγραφέα Michael Moorcock. Στη συνέχεια, ο πλούτος των cinematics που σχολιάζουν και εμπλουτίζουν την πορεία μας στο παιχνίδι είναι ένα δυνατό σημείο της εικαστικής ταπετσαρίας του και εντυπωσιάζει πραγματικά με το πετυχημένο voice acting και την επική μουσική επένδυση.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
8282
%%
Ανάπτυξη:  CD Projekt Red
Έκδοση:  Atari
Διάθεση:  Online
Είδος:  RPG
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  WinXP SP2 / Vista, Intel Pentium 4 2.4 GHz or AMD Athlon 64 ...