Αρχή > PCM Reviews > MMOs > Guild Wars: Eye of the North
Gameplay

Ενα δυνατό σημείο του expansion είναι τα quests. Η ποικιλία τους είναι απίστευτη και σπανίως έχετε την αίσθηση ότι αποτελούν πρόσχημα για περισσότερο grinding. Με quests, δε, μπορείτε να μεταφέρετε στο Eye of the North τους παλιούς πρωταθλητές σας. Αν βαριέστε να παίξετε με έναν νέο ήρωα και θελήσετε να κάνετε import τους ήρωές σας από τα προηγούμενα Guild Wars, μπορείτε να το κάνετε, αλλά θέλει δουλειά. Για παράδειγμα, στο Factions θα πρέπει να μιλήσετε με έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα σε κάποια από τις πόλεις. Η συνομιλία σας θα ενεργοποιήσει ένα quest που σας προτρέπει να ανακαλύψετε τι προκαλεί τους σεισμούς στην πόλη. Ακολουθώντας την αποστολή, θα μπείτε σε ένα χάσμα που οδηγεί σε έναν υπόγειο διάδρομο. Εκεί θα ανακαλύψετε dwarves να ετοιμάζονται για την επίθεση των destroyers και, τελικά, τελειώνοντας την αποστολή, θα τηλεμεταφερθείτε στο Far Shiverpeaks, πρωτεύουσα των Norn και εναρκτήρια περιοχή του Eye of the North.

Η δημιουργία ομάδας έχει διατηρήσει τη μορφή των πρότερων GWs, με ορισμένες βελτιώσεις όσον αφορά στην αντίπερα όχθη, τα τέρατα. Εκτός από τα ανεγκέφαλα πλάσματα που βόσκουν μόνα τους και ξεπαστρεύονται άνετα με απλή κατά μέτωπο επίθεσή μας – π.χ. θα συναντήσετε κάτι… Βίσονες που τρώνε το ξύλο της… αρκούδας, χωρίς το υπόλοιπο κοπάδι να σας την πέσει, οι νοήμονες εχθροί δημιουργούν σχηματισμούς μάχης που αποδεικνύονται παγίδες θανάτου για τους ήρωές μας. Οι melee fighters μπαίνουν στην πρώτη γραμμή, ενώ οι spellcasters και οι ranged fighters μας κερνάνε θάνατο από μακριά. Να, λοιπόν, αμέσως-αμέσως πώς ενισχύεται το στοιχείο της στρατηγικής που ήταν, ούτως ή άλλως, έντονο και στους προηγούμενους τίτλους του franchise, μια και πρόκειται για skill–based RPG. Για να καθαρίσουμε, λοιπόν, τους πιο "ζωηρούς" εχθρούς, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε advanced πολεμικές τακτικές: να τους πλευροκοπήσουμε, να προσπαθήσουμε να τους τραβήξουμε έναν-έναν κοντά μας κ.ο.κ. Δυστυχώς, ο αριθμός της ομάδας έχει παραμείνει περιορισμένος στους 8 και ισχύει επίσης ότι μπορούμε να έχουμε μόνο τρεις από τους βασικούς NPC ήρωες μαζί μας.

Φτάνουμε, λοιπόν, αισίως σε μία από τις σημαντικότερες παροχές του παιχνιδιού, τους νέους ήρωες, που θα μας συντροφεύουν σε μόνιμη βάση στο campaign. Τα νέα πρόσωπα στην επική ιστορία του Guild Wars προέρχονται από τις παλιότερες και από τις καινούργιες φυλές και δεν περιορίζονται μόνο στο να παίζουν το ρόλο healer ή tank στις περιπλανήσεις μας, αλλά αποτελούν δομικό στοιχείο της πλοκής και το έναυσμα για συγκεκριμένα quests. Ολοι τους εμφανίζονται στην περιπέτεια με εντυπωσιακό τρόπο. Εξετάζοντας μια τρύπα στο έδαφος και εισερχόμενοι σε ένα υπόγειο τούνελ, βρίσκουμε για πρώτη φορά τον Ogden Stonehealer, έναν Dwarf Monk με τρομερές ικανότητες healing, που θα μας θεραπεύει σε πολλές επερχόμενες μάχες. Ο Vekk, ο elementalist των Asura, είναι επίσης τρομερή "φάτσα": κοντούλης, καταχθόνιος και εξαιρετικά ισχυρός σε επιθετικά spells. Ιδιαίτερης μνείας αξίζει ο Pyre Fierceshot, ένας Charr Ranger που συναντούμε σε μία από τις εντυπωσιακότερες μάχες του expansion, την πολιορκία ενός φρουρίου. Ο Charr είναι δεινός ranged μαχητής, τρομερός στην εμφάνιση και αντιδραστικός απέναντι στο λαό του. Είναι ο πιο σωματώδης από τους ήρωές μας, σε σημείο να ξεχωρίζει άνετα στην ομάδα, και βαράει αρκετά δυνατά για να τραβάει εύκολα το aggro των πλασμάτων πάνω του.

Τα mini-games είναι μία προσθήκη που εμπλουτίζει το gameplay του Eye of the North και προσφέρει μπόλικο χαβαλέ. Πιο συγκεκριμένα, οι φυλές των Asura, Norn και Dwarves έχουν τα δικά τους mini–games η καθεμία. Εχουν τη μορφή αγώνων, οι οποίοι χαρίζουν φήμη στις φυλές τους και επιτρέπουν την απόκτηση πρόσθετων quests και PvE skills. Το πιο διασκεδαστικό είναι το dwarven boxing, στο οποίο ο παίκτης φορά ένα ζευγάρι μπρούντζινες γροθιές και ανεβαίνει στο ρινγκ με σκοπό να σαπίσει στο ξύλο τον αντίπαλο. Η skill bar του ήρωά μας αντικαθίσταται από μία σειρά πυγμαχικά skills, που προσφέρουν μοναδικά animations το καθένα. Αν μας ξαπλώσουν κάτω, χτυπάμε με μανία ένα Stand Up skill, τεχνική που θυμίζει έντονα τα περισσότερα boxing games. Αν δεν κατορθώσουμε να σηκωθούμε εγκαίρως με το Stand Up, χάνουμε το ματς. Σπάζοντας στο ξύλο τον αντίπαλο, από την άλλη, μας προσφέρει μπόλικα reputation points!

Το Norn Fighting Tournament είναι εξίσου επιβλητικό, με τον ήρωά μας να εισέρχεται σε μια αρένα προσπαθώντας να καθαρίσει 6 αντιπάλους. Ο τελευταίος ονομάζεται Magni the Bison, φόρος τιμής στον M. Bison, το μεγάλο κακό των Street Fighter games! Στο τουρνουά των Norn χρησιμοποιούμε κανονικά όλα μας τα skills και οι αντίπαλοί μας, πλην του Bison, είναι πλάσματα από τα προηγούμενα GW, αλλά και απ’ το Eye of the North. Και το Polymock των Asuran είναι ένα ενδιαφέρον mini-game. Μοιάζει με card game και ο παίκτης φτιάχνει μια ομάδα από τρία τέρατα με ξεχωριστά skills το καθένα και τα αντιπαραθέτει στα τέρατα του εχθρού, προσπαθώντας να τα εξοντώσει. Η συνεχής ενασχόληση με αυτό, μπορεί κάποια στιγμή να φέρει στην κατοχή μας και τα 18 διαθέσιμα τέρατα του παιχνιδιού.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
8888
%%
Ανάπτυξη:  ArenaNet
Έκδοση:  NC Soft
Διάθεση:  Beacon Multimedia
Είδος:  MMOs
Παίκτες:  1000
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Windows XP/2000/ME/98/Vista, Intel Pentium III 1 GHz or equi...